ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନାର ମିଗ୍‌-୨୧ ଯୁଦ୍ଧବିମାନ ଦୁର୍ଘଟଣାଗ୍ରସ୍ତ
08 MAY 2023 12:25PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା(ଆଇଏଏଫ୍‌) ର ଏକ ମିଗ୍‌-୨୧ ଯୁଦ୍ଧବିମାନ ଆଜି ସକାଳ ପ୍ରାୟ ୯ଟା ୪୫ରେ ଦୁର୍ଘଟଣାଗ୍ରସ୍ତ ହୋଇଛି । ବିମାନଟି ସୁରଟଗଡ଼ର ବାୟୁସେନା ଷ୍ଟେସନରୁ ଏକ ନିୟମିତ ତାଲିମ ଉଡ଼ାଣ ଭରିଥିଲା । ଏହାର କିଛି ସମୟରେ ପାଇଲଟ ଜରୁରିକାଳୀନ ସ୍ଥିତି ଉପୁଜିଥିବା ଅନୁଭବ କରିଥିଲେ । ଏପରି ସ୍ଥିତିରେ ଆବଶ୍ୟକ ଉପାୟରେ ସେ ବିମାନକୁ ଠିକ୍ କରିବାକୁ ଉଦ୍ୟମ କରିଥିଲେ । କିନ୍ତୁ ଏଥିରେ ସେ ବିଫଳ ହୋଇଥିଲେ । ପରେ ପାଇଲଟ୍ ବିମାନରୁ ଡେଇଁ ପଡ଼ିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲେ । ଏଥିରେ ସେ ସାମାନ୍ୟ ଆହତ ହୋଇଛନ୍ତି । ତାଙ୍କୁ ସୁରଟଗଡ଼ ସେନାଘାଟିରୁ ଉତ୍ତରପୂର୍ବରେ ୨୫ କିଲୋମିଟର ଦୂରରୁ ଉଦ୍ଧାର କରାଯାଇଛି ।
ବିମାନର ଭଗ୍ନାବଶେଷ ହନୁମାନଗଡ଼ ଜିଲାର ବାହଲୋଲ ନଗର ସ୍ଥିତ ଏକ ଘର ଉପରେ ପଡ଼ିଥିଲା । ଏଥିରେ ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟବଶତଃ ୩ ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ପକ୍ଷରୁ ଏଥପାଇଁ ଶୋକବ୍ୟକ୍ତ କରାଯିବା ସହ ଶୋକସନ୍ତପ୍ତ ପରିବାରକୁ ସମବେଦନା ଜଣାଯାଇଛି । ଦୁର୍ଘଟଣାର କାରଣ ଜାଣିବା ପାଇଁ କୋର୍ଟ ଅଫ୍ ଇନକ୍ୱାରୀ ଗଠନ କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Defence
ACCIDENT OF INDIAN AIR FORCE MIG-21 AIRCRAFT
08 MAY 2023 12:25PM by PIB Delhi
A MiG-21 fighter aircraft of the Indian Air Force (IAF) crashed today morning at about 0945 hours. The aircraft had got airborne for a routine operational training sortie from the Air Force Station at Suratgarh. Soon thereafter, the pilot experienced an onboard emergency, following which he attempted to recover the aircraft as per existing procedures. Having failed to do so, he initiated an ejection, sustaining minor injuries in the process. The pilot was recovered from about 25 kilometres North East of Suratgarh base.
The aircraft wreckage fell on a house in Bahlol Nagar in Hanumangarh District, unfortunately leading to the loss of three lives. The IAF regrets the loss of lives and offers its deepest condolences to the bereaved families. A Court of Inquiry has been constituted to ascertain the cause of the accident.