শেল-থুম মন্ত্রালয়
অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)গী মখাদা এনরোলমেন্ত করোর ৫.২০ হেনখ্রে
27 APR 2023 2:37PM by PIB Imphal
২০২৩গী মার্চ ৩১ ফাওবদা অতল পেন্সন য়োজনাগী মখাদা অপুনবা এনরেলমেন্ত করোর ৫.২০ হেনখ্রে। শেনবা চহি ২০২২-২৩দা অনৌবা সবস্ত্রাইবর করোর ১.১৯ হেন্না স্কিম অসিদা এনরোল তৌখি মদু মমাংগী শেনবা চহিদা লাখ ৯৯ ওইখি। মতৌ অসুম্না চাদা ২০ হেনবগী গ্রোথ লৈখি। ঙসি ফাওবদা এ.পি.ৱাই.দা অপুনবা এসেতস অন্দর মেনেজমেন্ত (এ.য়ু.এম.) অসি লুপা করোর ২৭,২০০ হেল্লে অমদি স্কিম অসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা চাদা ৮.৬৯গী ইনভেস্তমেন্ত রিতর্ন স্কিম অসিনা জেনরেত তৌরে।
পব্লিক সেক্তর বেঙ্ক (পি.এস.বি.) কেতেগোরীদা বেঙ্ক ৯না চহিগী তার্গেত ফংখি অদুগা বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, অমসুং ইন্দিয়ন বেঙ্কনা মসিগী ব্রান্স খুদিংদা এ.পি.ৱাই. একাউন্ত ১০০ হেন্না হাংদোকখি। রিজনেল রুরেল বেঙ্ক (আর.আর.বি.) কেতেগোরীগী মখাদা বেঙ্ক ৩২না চহিগী তার্গেত ফংখি অদুগা ঝার্খন্দ রাজ্য গ্রামিন বেঙ্ক, বিধর্ভা কোনকন গ্রামিন বেঙ্ক, ত্রিপুরা গ্রামিন বেঙ্ক অমসুং বরোদা উত্তর প্রদেশ গ্রামিন বেঙ্কনা মসিগী ব্রান্স খুদিংদা এ.পি.ৱাই. একাউন্ত ১৬০ হেন্না হাংদোকখি। তমিলনাদ মর্কেন্তাইল বেঙ্ক, ধনলক্ষমি বেঙ্ক অমসুং এয়রতেল পেমেন্তস বেঙ্কনসু ফাইনান্স মন্ত্রালয়না এলোকেত তৌবা চহিগী তার্গেত ফংবা ঙমখি।
মসিগী মথক্তা রাজ্য ১২ হায়বদি বিহার, ঝার্খন্দ, অসাম, উত্তর প্রদেশ, ৱেস্ত বেঙ্গল, মধ্য প্রদেশ, ত্রিপুরা, রাজস্থান, আন্ধ্র প্রদেশ, ছত্তিশগর, ওরিশা অমসুং উত্তরাখন্দনসু মখোয়গী মরী লৈনবা স্তেত লেবেল বেঙ্কর কমিতী (এস.এল.বি.সি.)গী মতেং অমসুং তেংবাংগা লোয়ননা মখোয়গী চহিগী তার্গেৎশিং ফংবা ঙমখি।
পি.এফ.আর.দি.এ.না এস.এল.বি.সি.শিং অমসুং আর.আর.বি.শিংগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা ভারত পুম্বদা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা এ.পি.ৱাই. আউতরিচ প্রোগ্রাম ৪৭ অমসুং তাউন হোল মীফমশিং পাংথোকখি। আধার শিজিন্নদুনা দিজিতেল ওনবোর্দিং ফেসিলিতী অমা হৌদোকপা, এ.পি.ৱাই. এপ্লিকেসন হৌদোকপা, এ.পি.ৱাই.গী বেনেফিৎশিংদা এৱার্নেস শেমনবগীদমক পোদকাস্ত ১৭, এ.পি.ৱাই.দা বেসিক ইনফোর্মেশন য়েংনবগীদমক চাতবোত ফেসিলিতী অমা হৌদোকপা অসিনচিংবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎলে।
এ.পি.ৱাই.গী মখাদা সবস্ক্রাইবর অমনা চহি ৬০ শুরবা মতুংদগী মখোয়গী শেনখায়গী মতুং ইন্না থা খুদিংগী লুপা ১০০০দগী লুপা ৫০০০ ফাওবগী পুন্সি চুপ্পগী মিনিমম গরেন্তীদ পেন্সন ফংগনি, মদু মখোয়না এ.পি.ৱাই. জোইন তৌবগী চহিদা য়ুমফম ওইরগা খেৎনগনি। মদুগা মানবা পেন্সন অদু সবস্ক্রাইবর অদুনা লৈখিদবা মতুং সবস্ক্রাইবর অদুগী স্পাউসদা অমদি সবস্ক্রাইবর অমসুং স্পাউস অনিমক্না লৈখিদবা মতমদা পীগনি, সবস্ক্রাইবরগী চহি ৬০ ফাওবা তুংশিনবা পেন্সনগী শেনফম অদু নোমিনিদা পীগনি।
পি.এফ.আর.দি.এ. অসি মতম পুম্নমক্তা লৈবাক অসিদা পেন্সন সেচুরেসনগী মায়কৈদা কন্ত্রিব্যুৎ তৌরি অমদি মসি ফংনবগীদমক প্রোএক্তিব ওইবা খওংথাং মখাতানা লৌগনি।

Ministry of Finance
Enrolments under Atal Pension Yojana (APY) cross 5. 20 crore mark
27 APR 2023 2:37PM by PIB Delhi
Total enrolment under Atal Pension Yojana crossed 5.20 crore mark as on 31 March 2023. The scheme enrolled more than 1.19 crore new subscribers in FY 2022-23 as compared to 99 lakh in the last financial year, depicting a growth of more than 20%. As on date, the total assets under management (AUM) in APY is more than Rs. 27,200 crore and the scheme has generated investment return of 8.69% since inception of the scheme.
In the Public Sector Banks (PSBs) category, 9 banks achieved the annual target while Bank of India, State Bank of India, and Indian Bank sourced more than 100 APY accounts per branch. Under the Regional Rural Banks (RRBs) category, 32 banks achieved the annual target while Jharkhand Rajya Gramin Bank, Vidharbha Konkan Gramin Bank, Tripura Gramin Bank and Baroda Uttar Pradesh Gramin Bank sourced more than 160 APY accounts per branch. Also, Tamilnad Mercantile Bank, Dhanlaxmi Bank and Airtel Payments Bank achieved annual target allocated by Ministry of Finance.
Further, 12 states like Bihar, Jharkhand, Assam, Uttar Pradesh, West Bengal, Madhya Pradesh, Tripura, Rajasthan, Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Odisha and Uttarakhand also achieved their annual targets with the help and support of their respective State Level Banker’s Committee (SLBCs).
PFRDA conducted 47 APY Outreach programmes and Town Hall meetings pan India at various locations, in coordination with SLBCs and RRBs. Many initiatives were taken such as the launch of a digital onboarding facility using Aadhaar, the launch of revamped APY app,17 podcasts for creating awareness on the benefits of APY, the launch of a Chatbot facility for seeking basic information on APY, etc.
Under APY, a subscriber would receive a lifelong minimum guaranteed pension of Rs. 1,000 to Rs. 5,000 per month from the age of 60 years, depending on their contributions, which itself would vary based on the age of joining the APY. The same pension would be paid to the spouse of the subscriber after the demise of the subscriber and on the demise of both the subscriber and spouse, the pension wealth as accumulated till age 60 of the subscriber would be returned back to the nominee.
PFRDA is always committed to contributing towards Pension Saturation in the country and shall continuously undertake proactive initiatives for achieving it.