Prime Minister's Office
PM dedicates Namo Path, Devka Seafront to the nation in Daman
25 APR 2023 10:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation, Namo Path, Devka Seafront in Daman today. Upon arriving at the venue, the Prime Minister interacted with construction workers and also posed for a photograph alongside them. He also visited the Naya Bharat Selfie Point.
The 5.45 km Devka Seafront built at a cost of around Rs 165 crores is a one-of-its-kind coastal promenade in the country which is expected to boost the local economy and attract more tourists to the region while making it a hub for leisure and recreation activities. The Seafront has been transformed into a world-class tourist destination including smart lighting, parking facilities, gardens, food stalls, recreational areas and provision for luxury tent cities in future.
The Prime Minister was accompanied by the Administrator of Union Territory of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu and Lakshadweep, Shri Praful Patel.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡାମନରେ ନମୋ ପଥ, ଦେବକା ସିଫ୍ରଣ୍ଟ ଦେଶକୁ ସମର୍ପିତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 APR 2023 10:00PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଡାମନରେ ନମୋ ପଥ, ଦେବକା ସାମୁଦ୍ରିକ ଦେଶକୁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କରିଛନ୍ତି। କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସ୍ଥଳରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିର୍ମାଣ ଶ୍ରମିକଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସହ ଫଟୋ ମଧ୍ୟ ଉଠାଇଥିଲେ। ସେ ‘ନୟା ଭରତ ସେଲଫି ପଏଣ୍ଟ’ ମଧ୍ୟ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରାୟ 165 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ 5.45 କିଲୋମିଟର ଦେବକା ସିଫ୍ରଣ୍ଟ ଦେଶ ରେ ଏହା ହେଉଛି ଏକମାତ୍ର ଉପକୂଳ ପ୍ରମୋନାଡ୍ ଯାହା ସ୍ଥାନୀୟ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳକୁ ଅଧିକ ପର୍ଯ୍ୟଟକଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ଏବଂ ମନୋରଞ୍ଜନ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ସହିତ ସ୍ମାର୍ଟ ଲାଇଟ୍, ପାର୍କିଂ ସୁବିଧା, ବଗିଚା, ଖାଦ୍ୟ ଷ୍ଟଲ୍, ମନୋରଞ୍ଜନ କ୍ଷେତ୍ର ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତରେ ବିଳାସପୂର୍ଣ୍ଣ ଟେଣ୍ଟ୍ ସହର ପାଇଁ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସହିତ ସିଫ୍ରଣ୍ଟକୁ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ସ୍ଥଳୀରେ ପରିଣତ କରାଯାଇଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଲି ତଥା ଡାମନ ଏବଂ ଡ୍ୟୁ ଏବଂ ଲାକ୍ଷାଦୀପର ପ୍ରଶାସକ ଶ୍ରୀ ପ୍ରଫୁଲ୍ଲ ପଟେଲ୍ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।