শেল-থুম মন্ত্রালয়
দি.এফ.এস. সেক্রেতরীনা থা-৩ শাংবা কেম্পেন মনুংদা পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাই.গী মখাদা এনরোলমেন্তশিং শাহৌ পীনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/বিভাগ ১০গা লোয়ননা পাংথোকপা মীফমদা সভাপতি ওইখ্রে
12 APR 2023 3:37PM by PIB Imphal
দা. বিবেক জোশি, সেক্রেতরী, দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল সর্বিসেস (দি.এফ.এস.), মিনিস্ত্রী ওফ ফাইনান্সনা ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/বিভাগ তরা (১০) হায়বদি লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মিনিস্ত্রী, হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স মন্ত্রালয়, পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়, রুরেল দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়, মাইন্স মন্ত্রালয়, কোল মন্ত্রালয়, এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফেয়র মন্ত্রালয়, ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়, পোস্ত অমসুং ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্ত বেঙ্ক (আই.পি.পি.বি.)গী মীহুৎশিংগা লোয়ননা গ্রাম পঞ্চায়তকী থাক্তা প্রধান মন্ত্রী জীবন জ্যোতি বিমা য়োজনা (পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী সুরক্ষা বিমা য়োজনা (পি.এম.এস.বি.ৱাই.)নচিংবা মাইক্রো-ইন্সুরেন্স স্কিমশিংগী মখাদা কভরেজ হেনগৎনবা ফমখিবা মীফম অমা সভাপতি ওইখি। থা ৩গী কেম্পেন অসিদা ০১.০৪.২০২৩দগী ৩০.০৬.২০২৩ ফাওবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা জিলা পুম্নমক কভর তৌগনি।
দা. জোশিনা মরীলৈনবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংবু মাইক্রো-ইন্সুরেন্স স্কিম অনি অসিগী মখাদা সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ (এস.ঐচ.জি.) মেম্বরশিং, অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং, হেল্থ ৱার্করশিং, সেনিতরী ৱার্করশিং, মাইন ৱার্করশিং, অনওর্গনাইজ লেবর পুম্নমক, স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং, অর্বান লোকেল বোজীশিংদা লৈরিবা স্তাফ ৱার্করশিং, মনরেগা ৱার্করশিং, অমদি পি.এম. কিশান বেনেফিসরীশিংগী মেক্সিমম কভরেজগীদমক পুক্নিং থৌগৎখি। দা. জোশিনা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংবু এলিজিবল বেনেফিসরীশিংগী মেক্সিমম নম্বরদা কেম্পেন অসি য়ৌহনবদা মখোয়গী এক্তিব রোলগীদমক সপোর্তসু নিখি।
পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাই.গী মতাংদা
পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাই.না নাগরিকশিংদা অখন্ননা সমাজগী মার্জিনেল সেক্সনবু সোসিএল সেক্যুরিতী কভরগী শরুক ওইনা লাইফ অমসুং এক্সিদেন্তেল ইন্সুরেন্স ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.না মরম অমা হেক্তনা লৈখিদবগী থৌদোক্তা লুপা লাখ ২গী ইন্সুরেন্স কভর ফংহল্লি অদুগা পি.এম.এস.বি.ৱাই.না শিবা নত্রগা মতম পুম্নমক্কী শোইনাইবগীদমক লুপা লাখ ২গী এক্সিদেন্তেল ইন্সুরেন্স কভর অমসুং শরুক খরা শোইনাইবগী কেসতা লুপা লাখ ১ ফংহল্লি। স্কিম অনি অসিনা সব্সক্রাইবরশিং অমদি/নত্রগা মখোয়গী ইমুং-মনুংদা অসিগুম্বা খুদোংথিবা মতমদা মথৌ তাবা শেলগী তেংবাং ফংহল্লি।

Ministry of Finance
DFS Secretary chairs meeting with 10 Central Ministries/ Departments to boost enrolments under PMJJBY & PMSBY during the 3-month long campaign
12 APR 2023 3:37PM by PIB Delhi
Dr. Vivek Joshi, Secretary, Department of Financial Services (DFS), Ministry of Finance, chaired a meeting today with representatives from ten (10) Central Ministries/ Departments viz. Ministry of Labour and Employment, Ministry of Housing and Urban Affairs, Ministry of Panchayati Raj, Ministry of Rural Development, Ministry of Mines, Ministry of Coal, Ministry of Agriculture and Farmers Welfare, Ministry of Women & Child Development, Department of Post & India Post Payments Bank (IPPB) in-order to boost coverage under micro-insurance Schemes viz. Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY) and Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY) at Gram Panchayat level. The 3-month campaign will cover all the districts in the Country from 01.04.2023 to 30.06.2023.
Dr. Joshi exhorted the Ministries/Departments concerned for maximum coverage of Self-Help Groups (SHG) members, Anganwadi workers, health workers, sanitary workers, mine workers, all unorganised labour, street vendors, staff workers in urban local bodies, MNREGA workers, and PM Kisan beneficiaries etc., under the two micro-insurance schemes. Dr. Joshi also sought support of Ministries/ Departments for their active role in ensuring that saturation campaign reaches to maximum number of eligible beneficiaries.
ABOUT PMJJBY & PMSBY
The PMJJBY and PMSBY are aimed at providing life and accidental insurance cover to the citizens, especially the marginal sections of the society, as part of social security cover. PMJJBY provides insurance cover of Rs. 2 lakh in the event of death due to any reason whereas PMSBY provides accidental insurance cover of Rs. 2 lakh for death or permanent disability and Rs. 1 lakh in case of partial disability. The two schemes provide the much-needed financial support to the subscribers and/or their families in such eventualities.