প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ২১দা সিবিল সর্ভেন্তশিংদা ৱা ঙাংগনি
সিবিল সর্বিসেস নুমিৎকী থৌরম অসি, লৈবাক শেমগৎনবা সিবিল সর্ভেন্তশিং মখা তানা পুক্নিং থৌগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী মফম অমা ওইনা শীজিন্নগনি
প্রধান মন্ত্রীনা প্রাইম মিনিস্তরস এৱার্দ ফোর এক্সলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন য়েন্থোক্কনি
18 APR 2023 7:26PM by PIB Imphal
সিবিল সর্বিসেস নুমিৎকী থৌরমদা, এপ্রিল ২১,২০২৩গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা নিউ দিল্লিগী বিজ্ঞান ভাবন্দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিবিল সর্ভেন্তশিংদা ৱা ঙাংগনি।
লৈবাক শেমগৎনবা হোৎনবদা সিবিল সর্ভেন্তশিংনা লৌরিবা থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্তনা থাগৎতুনা লাক্লি অমসুং হেন্না কন্না থবক তৌনবা মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎখি। থৌরম অসি লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সিবিল সর্ভেন্তশিং পুক্নিং থৌগৎনবা মফম অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা শীজিন্নগনি অমসুং মসিনা অমৃত কালগী মরুওইবা তাঙ্কক অসিদা মখোয়না থৱায়-হকচাং য়াওনা মীয়ামগী থবক তৌবা ঙমগনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা প্রাইম মিনিস্তরস এৱার্দ ফোর এক্সলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন য়েন্থোক্কনি। কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারগী জিলাশিং অমসুং লুপশিনা মীচম মীয়ামগী য়াইফনবা পাংথোকপা তোপ-তোপ্পা থবকশিং অমসুং অনৌবা থবকশিং শকখঙবা উৎনবা মনা অসি লিংখৎখিবনি।
মশক খঙদোক্লবা মরুওইবা থৌরম মরি হায়বদি: হর ঘর জল য়োজনাগী মখাদা শ্বাছ জল ফগৎহনবা; হেল্থ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরশিংগী মখাদা শ্বাস্থা ভারত ফগৎহনবা; সমাগ্রা সিক্ষাগী মখাদা মগুন লৈবা, মরম চাবা অমসুং অপুনবা ওইনা লাইরিক-লাইশু তম্বগী খুদোংচাবা ফংহনবা; এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক প্রোগ্রামগী মখাদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎপা অসিদা ফিদম্নফম ওইবা থবক পাংথোকপশিংদা মনা পীগনি। মশক খঙদোক্লবা মরুওইবা থৌরম মরি অসিগী ওইনা মনা ৮ পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to address Civil Servants on 21st April
The programme, marking Civil Services Day, will serve as an apt platform for PM to further motivate and inspire civil servants towards nation building
PM to confer Prime Minister’s Awards for Excellence in Public Administration
18 APR 2023 7:26PM by PIB Delhi
On the occasion of Civil Services Day, Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Civil Servants at Vigyan Bhawan, New Delhi on 21st April, 2023 at 11 AM.
Prime Minister has constantly appreciated the contribution of Civil Servants towards nation building and enthused them to work even harder. The programme will serve as an apt platform for the Prime Minister to motivate and inspire Civil Servants across the country so that they may keep serving the nation with the same zeal, especially during this crucial phase of Amrit Kaal.
During the event, PM will confer the Prime Minister’s Awards for Excellence in Public Administration as well. These have been instituted with a view to recognize the extraordinary and innovative work done by districts & organizations of the Central and State Governments for the welfare of common citizens.
Exemplary work done in four identified priority programmes will be given awards: Promoting Swachh Jal through Har Ghar Jal Yojana; Promoting Swasth Bharat through Health & Wellness Centres; Promoting quality education with an equitable and inclusive classroom environment through Samagra Shiksha; Holistic Development through Aspirational District Programme - overall progress with special focus on saturation approach. Eight awards for above four identified programmes will be given while seven awards shall be given for innovations.