ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাক-শেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা এপ্রিল ১২তা নই দিল্লীদা নুমিৎ হুম্নিগী দিফেন্স ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্স অমা হৌদোক্কনি
11 APR 2023 3:42PM by PIB Imphal
ঙাক-শেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা এপ্রিল ১২তা নই দিল্লীদা নুমিৎ হুম্নিগী দিফেন্স ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্স অমা হৌদোক্কনি। ঙাক-শেল মন্ত্রালয় (ফাইনান্স)না শীনবা কনফরেন্স অসিনা লৈবাক অমসুং মীরমগী শক্নাইরবা পোলিসী শেম্বা মীওই, একাদমিক অমসুং সরকারগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াদুনা মালেমগী ওইনা হোংলক্লিবা সেক্যুরিতীগী শিংনবা অমসুং পোলিসীগা মরী লৈনবা দিফেন্স ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী মশাগী ৱাখল্লোন অমসুং থেংনরকপা লৌশিং কয়া লান্নগনি। য়ু.এস.এ., য়ু.কে., জাপান, ওস্ত্রেলিয়া, শ্রী লঙ্কা, বাঙ্গলাদেশ অমসুং কেনয়াগী দেলিগেতশিংনা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াগনি।
কনফরেন্স অসিনা শরুক য়ারিবশিংগী মরক্তা ৱারী ৱাতাই শাবা অমসুং তেংবাংনবগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং ওপ্তিমম ফাইনেন্সিএল রিসোর্স অমসুং দিফেন্স বজেত নিংথীনা শিজিন্নদুনা লৈবাক্কী দিফেন্সকী শেম-শাদুনা লৈবগী মতৌদসু তেংবাংগনি। মসিনা দিফেন্স ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী হীরমদা মালেমগী ওইনা খন্ন-নৈনবগী থৌওংদা শরুক য়াবগী পান্দম থম্বগা লোয়ননা হীরম অসিগী মতাংদা তুং কোইনা চৎকদবা ব্লুপ্রিন্ত অমগী ৱাহৌদোক অমসু থমগনি।
কনফরেন্স অসি পাংথোকপগী পান্দমদি লৈবাক কয়াগী খ্বাইদগী ফবা থৌওং, এক্সপেরিএন্স অমসুং হৈ-শিংবগী ৱাফম তম্নদুনা মালেমগী স্তেন্দর্দশিংবু ভারতকী ফিভমগা চুননবা হোৎনবনি। মসিনা মীরম সরকার, মালেমগী ইন্সতিত্যুসন অমসুং মালেমগী লুচিংবশিংগা দিফেন্স ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী হীরমদা খুৎশম্নদুনা দিফেন্স সেক্তরদা ইন্দিজিনাইজেসন অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা সরকারনা হৌজিক হোৎনরিবা কয়া অসিদা তেংবাংদুনা ত্রান্সফোর্মেতিব রিফোর্মশিংবু হেন্না খুমাং চাউশিলহনবদা তেংবাংগনি হায়বগী থাজবসু থম্লি।
খন্ন-নৈনগদবা হীরমশিংগী মনুংদা রিসোর্সশিংবু মতৌ করম্না য়েন্থোক্কনি অমসুং শিজিন্নগনি অমসুং শেল য়াম্না চঙদবা মওংদা লোজিস্তিক্স করম্না শেন্নগনি হায়বা দিফেন্স ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী লমদা হৌজিক থেংনরিবা শিংনবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া মনুং চনগনি। কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াবশিংনা মালেম পুম্বগী দিফেন্স এক্বিজিসনগা মরী লৈনবা ফাইনান্স অমসুং ইকোনোমিক্সকী তোঙান-তোঙানবা মোদেল অমসুং থবক কয়াগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি অমসুং দিফেন্স রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্তকী মতাংদা লৈরিবা খ্বাইদগী অনৌবা দিভেলপমেন্ত অমসুং ইন্নোভেসনগী মতাংদসু মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নগনি।
মসিগা লোয়ননা, খন্ন-নৈনবসিদা দিফেন্স পর্সোনেলশিংগী তোলোব, পেন্সন অমসুং ৱেলফিয়র য়াওনা দিফেন্সকী লমদা হ্যমেন রিসোর্স শেন্নবগী খ্বাইদগী ফবা থৌওং অমসুং দিফেন্স ইকোসীস্তেম মনুংদা লৈরিবা ওভর্সাইত মেকানিজমগী থৌদাং অমসুং থবকশিংগী মতাংসু য়াওগনি। কনফরেন্স অসিগী অকুপ্পা মরোলদি ৱেবসাইত (https://cgda.nic.in/ICDFE) অসিদা য়েংবা য়াগনি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh to inaugurate three-day International Conference on Defence Finance & Economics in New Delhi on 12th April
11 APR 2023 3:42PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh will inaugurate the three-day International Conference on Defence Finance & Economics in New Delhi on April 12, 2023. The conference, organised by Ministry of Defence (Finance), will provide a platform for eminent policy makers, academics and government officials from within the country and abroad to share their insights and experiences on Defence Finance and Economics in the context of evolving security challenges and policies globally. Delegates from USA, UK, Japan, Australia, Sri Lanka, Bangladesh and Kenya will participate in the conference.
The conference aims to foster dialogue and collaboration among the participants and contribute to the country's defence readiness with optimum financial resources and effective implementation of the Defence Budget. It aims to participate in global discussions on Defence Finance & Economics and propose a sustainable blueprint on the subject.
The objective behind the conference is to disseminate the best practices, experiences and expertise of various countries and align processes in Indian context with international standards. It also hopes to facilitate collaborations with foreign governments, international institutions and global leaders in the domain of Defence Finance and Economics to support the Government's ongoing efforts on indigenisation and self-reliance in the Defence sector, and to advance transformative reforms.
The topics of discussion will include current challenges and opportunities in the areas of Defence Finance and Economics, such as how to allocate and use resources efficiently & effectively and how to manage logistics in a cost-conscious way. The participants will also deliberate upon different models and practices of finance and economics related to Defence Acquisition around the world as well as the latest developments and innovations in Defence Research and Development.
In addition, the discussions will address best practices on managing human resources in Defence, including issues related to pay, pensions and welfare of Defence Personnel and the role & functions of oversight mechanisms within defence ecosystems. More details on the conference can be viewed on the website: https://cgda.nic.in/ICDFE