নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি নই দিল্লীদা সংঘাই কোওপরেসন ওর্গনাইজেসন (এস.সি.ও.) য়ুথ কাউন্সিলগী ১৬শুবা মীফম হৌদোকখ্রে
14 MAR 2023 7:16PM by PIB Imphal
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী চিয়রশিপ মখাদা ঙসি নই দিল্লীদা সংঘাই কোওপরেসন ওর্গনাইজেসন (এস.সি.ও.) য়ুথ কাউন্সিলগী ১৬শুবা মীফম হায়ব্রিদ মোদতা পাংথোকখ্রে। এস.সি.ও. য়ুথ কাউন্সিল মীফম অসি য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হৌদোকখি। য়ুথ এফিয়ার্স বিভাগকী সেক্রেতরী শ্রীমতী মীতা রাজিবলোচন্না অথোইবা মীথুংলেন অমসুং এস.সি.ও. মেম্বর স্তেতশিংদগী লাকপা মীহুৎ পুম্নমকপু তরাম্না ওকখি।
মীফম অসি ভারত সরকারগী য়ুথ এফিয়ার্স বিভাগকী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী নিতেশ কুমার মিশ্রানা চিয়ার লৌখি। মীফম অসিগী মনুংদা পার্তীশিংনা ২০২২-২৩দা এস.সি.ও. য়ুথ কাউন্সিলগী জাতিগী শরুকশিংগী এক্তিবিতীশিংদা ইনফোর্মেশনশিং শেয়র তৌখি। “ইফেক্তিব কম্যুনিতী দিবলপমেন্ত এক্তিবিতীজ” হায়বা থীমদা ২০২৩গী মার্চ ১৩দা ভর্চুএল মোদতা পাংথোকখিবা এস.সি.ও. য়ুথ কনফরেন্সকী রিপোর্ত অদু এস.সি.ও. মেম্বর স্তেত পুম্নমক্তা ইনফোর্মেশনগীদমক সর্কুলেত তৌখি।
কনফরেন্স মনুংদা পাংথোকখিবা খন্ন-নৈনবদা এস.সি.ও. মেম্বর স্তেতশিংনা চাউনা শরুক য়াখিবা অমসুং নহা ওইরিবা মীহুৎশিংনা উৎখিবা পুক্নিং চংবা অদু পার্তীশিংনা খংমিন্নখি। সমাজগী হেন্না য়াইফনবগীদমক কম্যুনিতী দিবলপমেন্ত এক্তিবিতীশিংদা শরুক য়ানবা মহা ওইরিবা মীহুৎশিংনা উৎখিবা পুক্নিং চংবা অদুবুসু খংমিন্নখি।
পার্তীশিংনা কনফরেন্স অসিগী মনুংদা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী এস.সি.ও. য়ুথ কাউন্সিলগী জাতিগী শরুক্কী থবকপু অৱাংবা থাক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং নই দিল্লীদা এস.সি.ও. য়ুথ কনফরেন্স অমসুং এস.সি.ও. য়ুথ কাউন্সিলগী হোস্পিতালিতী অমসুং অৱাংবা থাক্তা শিল্লি-লাংলিবগীদমক ভারতকী মায়কৈদা তৌবিমল খংবা ফোংদোকখি।
প্রোতোকোল অসি রসিয়ান অমসুং চাইনিজ লোনদা কোপী নিপালদা নই দিল্লী শহরদা ২০২৩গী মার্চ ১৪দা খুৎয়েক পীনখি।
এস.সি.ও. অসি ২০০১দা লিংখৎখিবা পর্মনেন্ত ইন্তরগবর্নমেন্তেল ওর্গনাইজেসন অমনি। এস.সি.ও.গী মেম্বর স্তেত নিপাল লৈরি মখোয় অদুদি ইন্দিয়া, কজখস্থান, চাইনা, কীর্গীজস্থান, পাকিস্থান, রসিয়া, তাজিকিস্থান অমসুং উজবেকিস্থাননি। ২০১৯গী জুন ৯দা ভারত এস.সি.ও.গী মপুংফাবা মীহুৎ অমা ওইখি। ওবজার্বর স্তেত মরি লৈরি মখোয় অদুদি আফগানিস্থান, বেলারুস, ইরান অমসুং মোঙ্গোলিয়ানি। এস.সি.ও.গী ওফিসিএল ওইবা মথৌ তৌরিবা লোন অসি চাইনিজ অমসুং রসিয়াননি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur inaugurates the 16th meeting of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) Youth Council in New Delhi today
14 MAR 2023 7:16PM by PIB Delhi
The 16th meeting of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) Youth Council was held in hybrid mode in New Delhi, under the chairship of the Republic of India today. The SCO Youth Council meeting was inaugurated by the Union Minister of Youth Affairs and Sports, Sh. Anurag Singh Thakur. Secretary, Department of Youth Affairs, Ms. Meeta Rajivlochan welcomed the chief guest and all the delegates from the SCO Member States.
The meeting was chaired by Shri Nitesh Kumar Mishra, Joint Secretary, Department of Youth Affairs, Government of India. During the meeting, the parties shared information on the activities of the national parts of the SCO Youth Council in 2022-2023. The report on the SCO Youth Conference held in virtual mode on 13th March, 2023 on the theme "Effective Community Development Activities" was circulated for information to all SCO Member States.
The parties noted the high level of participation and the interest shown by the youth delegates of the SCO member states in the discussion held during the Conference. The parties also noted the promising enthusiasm shown by the youth delegates to engage in community development activities for the betterment of the society.
The parties highly appreciated the work of the national part of the SCO Youth Council from the Republic of India during this period and expressed gratitude to the Indian side for the hospitality and high level organisation of the SCO Youth Conference and SCO Youth Council meeting in New Delhi.
The Protocol was signed on 14th March, 2023 in the city of New Delhi in eight copies in the Russian and Chinese languages.
SCO is a permanent intergovernmental organization which was established in 2001. SCO has eight member States viz India, Kazakhstan, China, Kyrgzstan, Pakistan, Russia, Tajikistan and Uzbekistan. India became a full member of SCO on 9th June, 2017. There are four Observer States viz Afghanistan, Belarus, Iran and Mongolia. The official working languages of SCO are Chinese and Russian.