প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত অমসুং বাংলাদেসকী প্রধান মন্ত্রীশিংনা পুন্না ভর্চুএল ওইনা ইন্দিয়া-বাংলাদেস ফ্রেন্দসিপ পাইপলাইন শঙ্গাগনি
16 MAR 2023 6:55PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা মার্চ ১৮,২০২৩গী নুংথিলগী পুং ৫ (ভারতকী মতম) তাবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং বাংলাদেসকী প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনানা ইন্দিয়া-বাংলাদেস ফ্রেন্দসিপ পাইপলাইন শঙ্গাগনি।
মসি ভারত অমসুং বাংলাদেস অনিগী মরক্তা ঙমখৈ ফাওনা পুবা অহানবা ইনর্জি পাইপলাইন্নি। মসি চাউরাক্না লুপা করোর ৩৭৭ রোম চঙনা শেমগৎপনি, মসিগী মনুংদা বাংলাদেসতা লৈরিবা পাইপলাইনগী শরুক অসি চাউরাক্না লুপা করোর ২৮৫ রোম চঙনা ভারত সরকারগী শেন্থং মখাদা শেমগৎপনি।
পাইপলাইন অসিনা হয়-স্পিৎ দিজল(ঐচ এস দি) ১মিল্লিয়ন মেত্রিক তন পর এন্নম(এম এম তি পি এ) পুবা ঙম্মী। মসিনা অহানবদা অৱাংথংবা বাংলাদেসকী জিলা ৭তা হয়-স্পিৎ দিজল পীগনি।
ইন্দিয়া-বাংলাদেস ফ্রেন্দসিপ পাইপলাইন অসিনা ভারত্তগী বাংলাদেসতা মমল হোঙনা, তুংকোইনা অমসুং অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দনা ঐচ.এস.দি পুবা য়ারগনি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা ইনর্জি ৱাৎতনা ফংনবা মখা তানা মতেং পীনবা হেনগৎহনগনি।

Prime Minister's Office
Joint Virtual Inauguration of the India-Bangladesh Friendship Pipeline by Prime Ministers of India & Bangladesh
16 MAR 2023 6:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Bangladesh, Sheikh Hasina will inaugurate the India-Bangladesh Friendship Pipeline on 18 March 2023 at 1700 Hrs (IST) via video-conference.
This is the first cross border energy pipeline between India and Bangladesh, built at an estimated cost of INR 377 crore, of which the Bangladesh portion of the pipeline built at a cost of approx. INR 285 crore, has been borne by the Government of India under grant assistance.
The Pipeline has a capacity to transport 1 Million Metric Ton Per Annum (MMTPA) of High-Speed Diesel (HSD). It will supply High Speed Diesel initially to seven districts in northern Bangladesh.
The operation of India- Bangladesh Friendship Pipeline will put in place a sustainable, reliable, cost-effective and environment friendly mode of transporting HSD from India to Bangladesh and will further enhance cooperation in energy security between the two countries.