Ministry of Tourism
PM to address post-Budget Webinar On “Developing Tourism In Mission Mode” on 3rd March, 2023
02 MAR 2023 7:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the post-budget webinar on ‘Developing Tourism in Mission Mode’ on 3rd March, 2023 at 10 AM via video conferencing. It is a part of a series of 12 post-budget webinars being organized by the Government to seek ideas and suggestions for effective implementation of the initiatives announced in the Union Budget.
The Union Budget has stated that promotion of tourism will be taken up in mission mode, with active participation of states, convergence of government programmes and public-private partnerships. At least 50 destinations will be selected through challenge mode and developed as a complete package of tourism. Sector specific skilling and entrepreneurship development will be dovetailed to achieve the objectives of the Dekho Apna Desh.
The Post-Budget webinar being organized by the Ministry of Tourism will have six breakout sessions covering the priority areas identified in the Union Budget. Besides Ministers and Secretaries of the concerned Central Government Ministries, a host of stakeholders drawn from travel and industry sector, representatives from Department of Tourism, students, leading industrialists, educational institutions under the Ministry of Tourism, bodies like FICCI and CII as well as heads of Tourism and Hospitality Industry Associations would attend these sessions and contribute through their suggestions and ideas for better implementation of budgetary announcements for the tourism sector.
The themes of the breakout sessions are Destination Centric Approach for Tourism Development, Convergence – The Power of Collaboration, Strengthening Public Private Participation in Tourism Sector, Driving Innovation and Digitalization in Tourism Sector, Impacting lives at grass root level through Tourism and Cultural Heritage for Promotion of Tourism.
The webinar will be live streamed and the event can be watched at : https://youtube.com/live/cOYm5okQjp0?feature=share

তুরিজম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা ২০২৩গী মার্চ ৩দা “দিবেলপিং তুরিজম ইন মিসন মোদ”দা পাংথোকপা পোস্ত-বজেত ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
02 MAR 2023 7:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ৩, ২০২৩গী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী থোংদা “দিবেলপিং তুরিজম ইন মিসন মোদ”দা পাংথোকপা পোস্ত-বজেত ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি। মসি য়ুনিয়ন বজেতদা লাউথোকখিবা ইনিসিএতিবশিংগী ইফেক্তিব ইমপ্লিমেন্তেসনগীদমক আইদিয়াশিং অমসুং সজেসনশিং লৌনবা সরকারনা শিনবা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার ১২গী পরিংগী শরুক অমনি।
য়ুনিয়ন বজেতনা ফোংদোক্লি মদুদি রাজ্যশিংনা এক্তিব ওইনা শরুক য়াদুনা, সরকারগী প্রোগ্রামশিং থবক ওইনা ওন্থোক্তুনা অমদি পব্লিক-প্রাইভেত পার্তনরশিপশিংগা লোয়ননা তুরিজমগী প্রমোসন মিসন মোদতা পায়খৎকনি। য়ামদ্রবদা দেস্তিনেসন ৫০ চেলেঞ্জ মোদকী থোংদা খনগৎকনি অমদি তুরিজমগী মপুংফাবা পেকেজ অমা ওইনা দিবেলপ তৌগনি। দেখো অপনা দেশকী পান্দমশিং ফংনবগীদমক সেক্তর স্পেসিফিক স্কিল্লিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ দিবলপমেন্ত শমজিন্নগনি।
তুরিজম মিনিস্ত্রিনা শিনবা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার অসিদা য়ুনিয়ন বজেতদা মশক খংদোক্লবা প্রায়োরিতী এরিয়াশিং কভর তৌবা ব্রেকআউত সেসন তরুক লৈগনি। মরী লৈনবা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত মিনিস্ত্রিশিংগী মিনিস্তরশিং অমসুং সেক্রেতরীশিংগী মথক্তা ত্রাভেল অমসুং ইন্দস্ত্রী সেক্তরদগী লৌখৎলবা স্তেকহোল্দরশিংগী হোস্ত অমা, তুরিজম বিভাগ, মহৈরোইশিং, মকোকথোংবা ইন্দস্ত্রীয়েলিস্তশিং, তুরিজম মিনিস্ত্রিগী মখাদা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং, এফ.আই.সি.সি.আই. অমসুং সি.আই.আই.গুম্বা বোদীশিংদগী মীহুতশিং লোয়ননা তুরিজম অমসুং হোস্পিতালিতী ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিংদগী মকোকথোংবশিংনা সেসনশিং অসিদা শরুক য়াগনি অমদি তুরিজম সেক্তরগীদমক বজেত্তা লাউথোকখিবশিং হেন্না ফবা মওংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক মখোয়গী ওইবা সজেসনশিং অমসুং আইদিয়াশিং লান্থোক্কনি।
ব্রেকআউত সেসনশিংগী থিমশিং অদুদি দেস্তিনেসন সেন্ত্রিক এপ্রোচ ফোর তুরিজম দিবলপমেন্ত, কনভর্জেন্স – দি পাৱর ওফ কোলাবোরেসন, স্ত্রেংতনিং পব্লিক প্রাইভেত পার্তিসিপেসন ইন তুরিজম সেক্তর, দ্রাইভিং ইনোভেসন এন্দ দিজিতেলাইজেসন ইন তুরিজম সেক্তর, ইম্পেক্তিং লাইবস এত গ্রাস রুত লেভেল থ্রু তুরিজম এন্দ কলচরেল হেরিতেজ ফোর প্রমোসন ওফ তুরিজমনি।
ৱেবিনার অসি লাইব স্ত্রিম তৌগনি অমদি থৌরম অসি মখাগী লিঙ্ক অসিদা য়েংবা ফংগনি
: https://youtube.com/live/cOYm5okQjp0?feature=share