লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কেবিনেতনা ভারত অমসুং চিলীগী মরক্তা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা তেংবাংনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংগী খুৎয়েক পীনখিবদুগী অয়াবা পীখ্রে
15 FEB 2023 3:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা ভারত সরকার অমসুং চিলী রিপব্লিক্কী সরকারগগী মরক্তা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা তেংবাংনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.)গী খুৎয়েক পীনখিবদুগী অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিনা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা হীরমশিংদা তেংবাংনবগী ৱারোল পল্লি। লৌউ-শিংউগী লমদা মিৎয়েং চঙলিবা মরু ওইবা হীরমশিংদি মোদর্ন এগ্রিকলচর চাউখৎহন্নবা লৌউ-শিংউগী থৌশিল থৌরাং, ওর্গানিক পোত্থোকশিংগী বাইলেতরেল ত্রেদ তৌবা য়াহন্নবা ওর্গানিক এগ্রিকলচর পাংথোকপগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী ওর্গানিক প্রদক্সন হেন্না চাউখৎহনবদা মিৎয়েং থম্বা পোলিসী লান্নবা, ভারতকী ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং চিলীগী ইন্সতিত্যুতশিংগী মরক্তা এগ্রিকলচর সেক্তরদা ইন্নোভেসন হেন্না লৈহন্নবা সাইন্স অমসুং ইন্নোভেসনগী লমদা লৈনবা মরী খঙদোকপা অমসুং মান্নবা শিংনবা কয়া থেংনবদা তেংবাংমিন্নবগী থৌওংশিং য়াওরি।
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা চিলী-ভারত এগ্রিকলচর ৱর্কিং গ্রুপ অমা শেমগনি অমসুং মসিনা মরী লৈনবা থবক য়েংশিনবা, হঙ্গৎনা য়েংখৎপা অমসুং এম.ও.য়ু. অসিবু থবক্তা পাংথোকপগী থৌওংশিং য়েংশিনবগা লোয়ননা তোয়না পাও ফাওনবা য়ানবা থবকশিংগী থৌদাং পুগনি।
এগ্রিকলচরেল ৱর্কিং গ্রুপকী মীফম অসি চিলী অমসুং ভারত্তা কান্ন-কান্ননা চহিদা অমুক্লক পাংথোক্কনি। এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক হেক পীনখিবগা চৎনবা হৌগনি অমসুং চৎনবা হৌবা নুমিত্তগী চহি মঙাগী মতমদা চৎনগনি অমসুং মতম অসি হেক লোইবগী মথংগী চহি ৫গীদমক্তা অমুক্কা শাংদোক্কনি।