Ministry of Youth Affairs and Sports
Assam to host the first Youth20 (Y20) Inception Meeting 2023 from 6th-8th Feb, 2023 in Guwahati
Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri. Anurag Singh Thakur to hold a 'Youth dialogue' followed by launch of white paper
Chief Minister of Assam, Shri. Himanta Biswa Sharma to present research papers from students and academicians of Assam
Technical sessions and deliberations to be hosted at IIT Guwahati; Prominent speakers include Gen. VK Singh, Shri. GP Singh, Hima Das
More than 150 Youth delegates from G20 countries set to participate
Inception Meet will provide an opportunity to the students to voice up their opinions for the audience worldwide
Ice breaking session to be held with Y20 delegates at Brahmaputra Sandbar Island; Eminent Singer, Papon to perform
05 FEB 2023 7:07PM by PIB Guwahati
Guwahati will host the first Youth20 (Y20) Inception Meeting 2023 from 6th-8th Feb, 2023 under G20. The meeting will be held in IIT-Guwahati campus. The Summit will provide an opportunity to the students to voice up their opinions for the audience worldwide.
Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri. Anurag Singh Thakur will hold a 'Youth dialogue' with Y20 delegates followed by the launch of white paper on various themes. Chief Minister of Assam, Shri. Himanta Biswa Sharma will also present research papers from students and academicians of Assam. In addition to this, Technical sessions and deliberations will be hosted at IIT Guwahati. Prominent speakers include Gen. VK Singh, Shri. GP Singh, Hima Das etc. Further, an Ice breaking session will be held with Y20 delegates at Brahmaputra Sandbar island and eminent Singer Papon will perform at the session.
More than 150 Youth delegates from G20 countries are set to participate in three day meetings.Over 12,000 college/university students are also expected to participate in these events. Every higher education institution in Assam will also be organising an awareness drive at 10 nearby schools to sensitise the schools about G-20 groupings and functioning.
Y20 works with an aim to provide the youth a platform to raise their concerns on contemporary issues. The Y20 Inception Meet scheduled for 6th- 8th February 2023 in Guwahati will lay the groundwork for programmes of Y20 during India's G20 Presidency.
The Y20 themes are Future of Work: Industry 4.0, Innovation and 21st century; Climate Change and Disaster Risk Reduction: Making Sustainability as a Way of Life; Peace Building and Reconciliation: Ushering in an Era of No War; Shared Future: Youth in Democracy and Governance; Health, Wellbeing & Sports: Agenda for Youth.
Started in 2012, the Y-20 is the youth version of the G-20 Summits and it is the only officially recognized platform for young people to engage with the G-20 it is one of the most influential international diplomatic forums for young leaders. It is also one of eight official engagement groups under the G-20 umbrella.
The G-20 rotating presidency bears the responsibility of hosting the youth summit, which usually takes place some weeks prior to the traditional forum to know what the youths are thinking and incorporate their suggestions in their own policy proposals. It is an attempt to create a connecting point between G-20 governments and their local youth. The 3-day long Y-20 Inception Meet will conclude on the 8th of February 2023.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
অসামগী গুৱাহাতিদা ফেব্রুৱারি ৬-ফেব্রুৱারি ৮,২০২৩ ফাওবা অহানবা য়ুথ-২০(ৱাই২০) ইন্সেপসন মীতিং পাংথোক্কনি
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ‘য়ুথ দাইলোগ’ অমা পাংথোক্লবা মতুংদা হ্বাইত পেপর পুথোক্কনি
অসামগী চীফ মিনিস্তর শ্রী হিমান্তা বিশ্বা শর্মানা অসামগী মহৈরোয়শিং অমসুং অখঙ-অহৈশিংগী রিছর্স পেপরশিং পুথোক্কনি
আই.আই.তি গুৱাহাতিদা তেক্নিকেল সেসনশিং অমসুং খন্ন-নৈনবশিং পাংথোক্কনি; শক্নাইরবা ৱাঙাংলোয়শিংগী মনুংদা জেনেরেল ভি.কে সিংহ, শ্রী জি.পি সিংহ, হিমা দাস য়াওরি
জি-২০ লৈবাকশিংদগী নহারোল দেলিগেদ ১৫০ হেন্না শরুক য়াগনি
ইন্সেপসন মীফম অদুদা মখোয়গী খোল্লাউশিং মালেমদা খঙহন্নবা খুদোংচাবা অমা মহৈরোয়শিংদা পীগনি
ৱাই-২০ দেলিগেদশিং শকখঙ-মাইখঙনবগী থৌরম ব্রাহ্মাপুত্র সেন্দবার আইলেন্দতা পাংথোক্কনি; শক্নাইরবা শৈশকপা পেপোনগী ঈশৈগী থৌরম পাংথোক্কনি
05 FEB 2023 7:07PM by PIB Imphal
জি-২০গী মখাদা অসামগী গুৱাহাতিদা ফেব্রুৱারি ৬-ফেব্রুৱারি ৮,২০২৩ ফাওবা অহানবা য়ুথ-২০(ৱাই২০) ইন্সেপসন মীতিং পাংথোক্কনি। মীফম অদুদা আই.আই.তি গুৱাহাতিগী কেম্পসতা পাংথোক্কনি। মীফম অদুদা অদুদা মখোয়গী খোল্লাউশিং মালেমগী মীয়ামদা খঙহন্নবা খুদোংচাবা অমা মহৈরোয়শিংদা পীগনি।
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ৱাই-২০ দেলিগেদশিংগা লোয়ন্না ‘য়ুথ দাইলোগ’ অমা পাংথোক্লবা মতুংদা তোঙান-তোঙানবা থিমশিংদা হ্বাইত পেপর পুথোক্কনি।অসামগী চীফ মিনিস্তর শ্রী হিমান্তা বিশ্বা শর্মানা অসামগী মহৈরোয়শিং অমসুং অখঙ-অহৈশিংগী রিছর্স পেপরশিং পুথোক্কনি। মসিগী মথক্তা, আই.আই.তি গুৱাহাতিদা তেক্নিকেল সেসনশিং অমসুং খন্ন-নৈনবশিং পাংথোক্কনি; শক্নাইরবা ৱাঙাংলোয়শিংগী মনুংদা জেনেরেল ভি.কে সিংহ, শ্রী জি.পি সিংহ, হিমা দাস য়াওরি। মখা তানা, ৱাই-২০ দেলিগেদশিং শকখঙ-মাইখঙনবগী থৌরম ব্রাহ্মাপুত্র সেন্দবার আইলেন্দতা পাংথোক্কনি অমসুং শক্নাইরবা শৈশকপা পেপোনগী ঈশৈগী থৌরম পাংথোক্কনি।
নুমিৎ হুম্নিগী মীফম অদুদা জি-২০ লৈবাকশিংদগী নহারোল দেলিগেদ ১৫০ হেন্না শরুক য়াগনি। হায়রিবা থৌরমশিং অদুদা কোলেজ/য়ুনিভর্সিতিগী মহৈরোয় ১২,০০০ হেন্না শরুক য়ারবা য়ারি। জি-২০গী মরমদা অমসুং থৌদাংগী মরমদা স্কুলশিং ৱাখল তাহন্নবা অসামগী অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিংনা অনকপা স্কুল ১০তা থৌরমশিং পাংথোক্কনি।
মতম অসিগী থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদা মখোয়না খল্লিবশিং পুখৎনবা নহারোলশিংদা মফম অমা পীনবা ৱাই-২০না পান্দম থম্লি। ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরবা মতম অসিদা ৱাই-২০গী থৌরমশিংগী থৌরাং তৌনবা অসামগী গুৱাহাতিদা ফেব্রুৱারি ৬-ফেব্রুৱারি ৮,২০২৩ ফাওবা অহানবা য়ুথ-২০(ৱাই২০) ইন্সেপসন মীতিং পাংথোক্কনি।
ৱাই-২০গী থিমশিংদি তুংলমচৎকী থবক: ইন্দস্ত্রি ৪.০, ইন্নোবেসন অমসুং ২১শুবা চহিচা; ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং অমাং-অতা থোকপা হন্থহনবা: পুন্সিগী লম্বী অমা ওইনা তুংকোইনা চৎনগদবা থবকশিং পাংথোকপা; শান্তি পুরকপা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা: লান লৈতবা যুগ অমা লৈহনবা; তুংলমচৎগীদমক: গনতন্ত্র অমসুং লৈবাক ঙাকপদা নহারোল; হকশেল, নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং শান্নবা: নহারোলগী পান্দম হায়বা অসিনি।
জি-২০ মীফমশিংগী নহারোলশিংগী মীফম অমা ওইরিবা ৱাই-২০ অসি ২০১২দগী হৌদোকখি অমসুং মসি নহারোলশিং জি-২০গা থবক তৌমিন্নবা য়ানবা নহারোলশিংগীদমক ওফিসিএল ওইনা শকখঙলবা অমতা ঙাইরবা মফম্নি। মসি জি-২০গী মখাদা ওফিসিএল ওইনা থবক তৌবা লুপ ৮গী মনুংদা অমনি।
জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা লৈবাকশিংনা নহারোলশিংগী মীফম পাংথোকপগী থৌদাং লৌই। মসি মহৌশানা নহারোলশিংগী অনিংবশিং খঙদোক্নবা অমসুং মখোয় মশাগী থৌশিলশিং শেমজনবা মখোয়গী পাউতাকশিং লৌনবা জি-২০ মীফম পাংথোক্কদবা চয়োল খরগী মমাঙদা পাংথোকই। মসি জি-২০ সরকারশিং অমসুং মখোয়গী নহারোলশিংগী মরক্তা মরী অমা শেমগৎনবা থৌরাং অমনি। নুমিৎ হুম্নিগী ৱাই-২০ ইন্সেপসন মীতিং অসি ফেব্রুৱারি ৮,২০২৩দা লোইশিনগনি।