ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରେଳବାଇ ଆୟ 73% ବୃଦ୍ଧି
ରେଳବାଇ ସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରେ 48% ଏବଂ ଅଣସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରେ 361% ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି
02 FEB 2023 2:58PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ଏପ୍ରିଲରୁ ଜାନୁୟାରୀ 2023 ମଧ୍ୟରେ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରେ ସମୁଦାୟ ଆନୁମାନିକ ଆୟ ହେଉଛି 54,733 କୋଟି ଟଙ୍କା। ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ଅବଧିରେ ଏହି ପରିମାଣ 31,634 କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଥିଲା ଯାହାକି 73 ପ୍ରତିଶତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଅଟେ।
ସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରେ, 1 ଏପ୍ରିଲରୁ 31 ଜାନୁୟାରୀ 2023 ମଧ୍ୟରେ ବୁକ୍ ହୋଇଥିବା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ମୋଟ ଆନୁମାନିକ ସଂଖ୍ୟା ହେଉଛି 6590 ଲକ୍ଷ, ଯାହା ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ଅବଧିରେ 6181 ଲକ୍ଷ ରହିଥିଲା ଏବଂ ଏଥିରେ 7% ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି। 1 ଏପ୍ରିଲରୁ 31 ଜାନୁୟାରୀ 2023 ମଧ୍ୟରେ ସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରୁ ମିଳିଥିବା ଆୟ ହେଉଛି 42945 କୋଟି ଟଙ୍କା ଯାହା ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ଅବଧିରେ 29079 କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା ଏବଂ ଏଥିରେ 48% ବୃଦ୍ଧି ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି।
ଅଣସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରେ, 1 ଏପ୍ରିଲରୁ 31 ଜାନୁୟାରୀ 2023 ମଧ୍ୟରେ ବୁକ୍ ହୋଇଥିବା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ମୋଟ ଆନୁମାନିକ ସଂଖ୍ୟା ହେଉଛି 45180 ଲକ୍ଷ, ଯାହା ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 19785 ଲକ୍ଷ ତୁଳନାରେ 128% ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି। 1 ଏପ୍ରିଲରୁ 31 ଜାନୁୟାରୀ 2023 ମଧ୍ୟରେ ଅଣସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀ ବିଭାଗରୁ ଉତ୍ପାଦିତ ରାଜସ୍ୱ 11788 କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ଅବଧିରେ 2555 କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଥିଲା ଯାହାକି 361% ବୃଦ୍ଧି ଅଟେ।

Ministry of Railways
Railways Revenue Earnings up by 73% in Passenger Segment
Railways register growth of 48% in Reserved Passenger Segment and 361% in Unreserved Passenger Segment
02 FEB 2023 2:58PM by PIB Delhi
The total approximate earnings in passenger segment for Indian Railways on originating basis during April to January 2023 is Rs. 54733 Crore, registering an increase of 73 per cent in comparison to Rs. 31634 Crore achieved during the same period last year.
In reserved passenger segment, the total approximate numbers of passengers booked during the period 1st April to 31st January 2023 is 6590 Lakhs as compared to 6181 Lakhs during the same period last year, showing an increase of 7%. The revenue generated from reserved passenger segment during the period 1st April to 31st January 2023 is 42945 Crores as compared to 29079 Crores during the same period last year, showing an increase of 48 %.
In Unreserved passenger segment, the total approximate numbers of passengers booked during the period 1st April to 31st January 2023 is 45180 Lakhs as compared to 19785 Lakhs during the same period last year, showing an increase of 128%. The revenue generated from Unreserved passenger segment during the period 1st April to 31st January 2023 is Rs 11788 Crores as compared to Rs 2555 Crores during the same period last year, showing an increase of 361%.