প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘ন ইয়ৰ লীডাৰ্ছ’ শীৰ্ষক কাৰ্যসূচীৰ অধীনত ‘পৰাক্ৰম দিৱস’ত সংসদত ‘নেতাজী’ সুভাষ চন্দ্ৰ বসুক সন্মান জনোৱাৰ উপলক্ষে আয়োজিত অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণৰ বাবে নিৰ্বাচিত যুৱক-যুৱতীসকলৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ, ৭, লোক কল্যাণ মাৰ্গত
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱপ্ৰজন্মৰ সৈতে স্পষ্টভাষাৰে আৰু মুকলি মনেৰে কথা-বতৰাত মিলিত হয়
‘নেতাজী’ সুভাষ চন্দ্ৰ বসুৰ জীৱনৰ বিভিন্ন দিশৰ লগতে তেওঁৰ পৰা আমিনো কি শিকনি ল’ব পাৰো সেই সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱক-যুৱতীসকলক ঐতিহাসিক ব্যক্তিসকলে তেওঁলোকৰ জীৱনত কেনে প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হৈছিল আৰু তেওঁলোকেনো সেয়া কেনেকৈ অতিক্ৰম কৰিছিল জানিবৰ বাবে তেওঁলোকৰ জীৱনকাহিনী পঢ়িবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে
যুৱক-যুৱতীসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক লগ পোৱা আৰু সংসদৰ ‘চেণ্ট্ৰেল হল’ত তেওঁৰ কাষত বহিবলৈ পোৱাৰ অনন্য অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে অৱগত কৰে
23 JAN 2023 7:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি সংসদৰ কেন্দ্ৰীয় হলত নেতাজী সুভাষ চন্দ্ৰ বসুক সন্মান জনোৱাৰ উপলক্ষে আয়োজিত অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ 'ন ইয়ৰ লীডাৰ্ছ' শীৰ্ষক কাৰ্যসূচীৰ অধীনত নিৰ্বাচিত যুৱক-যুৱতীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। এই বাৰ্তালাপ ৭, লোক কল্যাণ মাৰ্গত থকা তেওঁৰ বাসগৃহত অনুষ্ঠিত হৈছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱসকলৰ সৈতে এক স্পষ্ট ভাষা আৰু মুকলি মনেৰে কথা-বতৰাত মিলিত হয়। ‘নেতাজী’ সুভাষ চন্দ্ৰ বসুৰ জীৱনৰ বিভিন্ন দিশ আৰু আমিনো তেওঁৰ পৰা কি শিকিব পাৰোঁ সেই বিষয়ে তেওঁ আলোচনা কৰিছিল। ঐতিহাসিক ব্যক্তিসকলে তেওঁলোকৰ জীৱনত কেনে ধৰণৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হৈছিল আৰু তেওঁলোকেনো কেনেদৰে এই প্ৰত্যাহ্বানসমূহ অতিক্ৰম কৰিছিল সেই বিষয়ে জনাৰ বাবে এই সেইসকল ব্যক্তিত্বৰ জীৱনী পঢ়িবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱক-যুৱতীসকলক পৰামৰ্শ দিয়ে।
যুৱক-যুৱতীসকলে দেশৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ কৰাৰ আৰু সংসদৰ ‘চেণ্ট্ৰেল হল’ত বহিবলৈ অনন্য সুযোগ লাভ কৰি উত্ফুল্লিত হোৱাৰ কথা জানিবলৈ দিয়ে। এই কাৰ্যসূচীয়ে তেওঁলোকক দেশৰ সকলো কোণৰ পৰা সমবেত হোৱা ব্যক্তিসকলক লগ পাই বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত একতা কি সেই কথা হৃদয়ংগম কৰাৰো সুযোগ দিলে বুলি তেওঁলোকে লগতে জানিবলৈ দিয়ে।
সংসদত ৰাষ্ট্ৰীয় পুৰোধাকলক পুষ্পাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিবলৈ কেৱল বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলকহে আমন্ত্ৰণ জনোৱাৰ পুৰণি প্ৰথাৰ সলনি এক আদৰণিমূলক পৰিৱৰ্তনৰ জৰিয়তে ‘নেতাজী’ সুভাষ চন্দ্ৰ বসুক সন্মান জনাবলৈ সংসদত আয়োজিত পুষ্পাঞ্জলি অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশৰ পৰা এই ৮০ গৰাকী যুৱক-যুৱতীক বাছনি কৰা হৈছিল। তেওঁলোকক 'ন ইয়ৰ লীডাৰ্ছ' কাৰ্যসূচীৰ অধীনত বাছনি কৰা হৈছিল, যাৰ জৰিয়তে সংসদত অনুষ্ঠিত হোৱা পুষ্পাঞ্জলি অনুষ্ঠানসমূহ দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত দেশৰ ৰাষ্ট্ৰীয় পুৰোধাসকলৰ জীৱন আৰু অৱদানৰ বিষয়ে অধিক জ্ঞান আৰু সজাগতা সৃষ্টিৰ এক কাৰ্যকৰী মাধ্যম হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা হৈছে।
‘দীক্ষা পৰ্টেল’ আৰু ‘মাইগভ’ত অনুষ্ঠিত কুইজ প্ৰতিযোগিতাৰ লগতে এক বিস্তৃত, উদ্দেশ্যমূলক আৰু যোগ্যতা আধাৰিত প্ৰক্ৰিয়াৰ জৰিয়তে তেওঁলোকক বাছনি কৰা হৈছিল; জিলা আৰু ৰাজ্যিক পৰ্যায়ত বাকপটুতা/বক্তৃতা প্ৰতিযোগিতা; আৰু ‘নেতাজী’ৰ জীৱন আৰু অৱদান সম্পৰ্কীয় প্ৰতিযোগিতাৰ জৰিয়তে এইসকল যুৱক-যুৱতীক বিশ্ববিদ্যালয়সমূহৰ পৰা বাছনি কৰা হয়। তেওঁলোকৰ ৩১ গৰাকীয়ে সংসদৰ কেন্দ্ৰীয় হলত আয়োজিত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি অনুষ্ঠানত ‘নেতাজী’ৰ অৱদান সন্দৰ্ভত বক্তব্য ৰখাৰ সুযোগ লাভ কৰে। তেওঁলোকে পাঁচটা ভাষাত কথা পাতিছিল: হিন্দী, ইংৰাজী, সংস্কৃত, মাৰাঠী আৰু বাংলা।

Prime Minister's Office
On Parakram Diwas, PM interacts with youngsters selected to participate in the ceremony to honour Netaji Subhas Chandra Bose in Parliament under ‘Know Your Leader’ programme at 7, Lok Kalyan Marg
PM engages in a candid and free wheeling interaction with the youngsters
PM discusses various facets of the life of Netaji Subhas Chandra Bose and what we can learn from him
PM advises youngsters to read biographies of historic personalities to learn the kind of challenges they faced in their lives and how they overcame these challenges
Youngsters share their excitement on getting the unique opportunity to meet the Prime Minister and to sit in Central Hall of Parliament
23 JAN 2023 7:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with youngsters who were selected under the ‘Know Your Leader’ programme to participate in the ceremony to honour Netaji Subhas Chandra Bose in the Central Hall of Parliament earlier today. This interaction took place at his residence at 7, Lok Kalyan Marg.
Prime Minister engaged in a candid and free wheeling interaction with the youngsters. He discussed various facets of the life of Netaji Subhas Chandra Bose and what we can learn from him. He also suggested that they should try to read biographies of historic personalities to learn the kind of challenges they faced in their lives and how they overcame these challenges.
The youngsters shared their excitement on getting the unique opportunity to meet the Prime Minister of the country and to sit in the Central Hall of Parliament. They added that the programme has also given them an understanding of what unity in diversity is, by coming across so many individuals from all corners of the country.
In a welcome change from the past practice wherein only dignitaries were invited to pay floral tributes to national icons in Parliament, these 80 youngsters were selected from across the country to participate in the floral tribute function in Parliament in honour of Netaji Subhas Chandra Bose. They were selected under the 'Know Your Leader' programme, which has been launched to use the floral tribute functions taking place in Parliament as an effective medium for spreading more knowledge and awareness about the lives and contributions of the towering national icons among the youth of the country. They were selected through an elaborate, objective and merit based process involving quizzes on DIKSHA portal and MyGov; elocution / speech competition at district and state level; and selection from Universities through competition on life and contribution of Netaji. 31 of them also got an opportunity to speak on the contributions of Netaji in the Floral Tributes function organised in the Central Hall of Parliament. They spoke in five languages: Hindi, English, Sanskrit, Marathi and Bangla.