প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পরাক্রম দিবসতা, ৭, লোক কলয়ান মার্গতা, ‘অদোমগী লুচিংবা মশক খঙউ’ থৌরমগী মখাদা সংসদতা পাংথোকপা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস ইকায়খুম্নবা উৎপা থৌরমদা শরুক য়ানবা খনগৎলবা নহারোলশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংগা ইচম চম্না ৱারি শানখি
নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী পুন্সিগী তোঙান-তোঙানবা শক্তমশিং অমসুং মঙোন্দগী ঐখোয়না করি তমগনি হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি
মখোয়গী পুন্সিদা থেংনখিবা অৱাবশিং অমসুং হায়রিবা অৱাবশিং অদু মখোয়না কমদৌনা মায়োক্নখিবগে হায়বা খঙনবা পুৱারি ওইবা মীওইশিংগী পুন্সি ৱারিশিং পানবা প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা তকশিনখি
প্রধান মন্ত্রীগা উনবগী অমসুং সংসদকী সেন্ত্রেল হোলদা ফম্বগী তাংলবা খুদোংচাবা অমা ফংবদা মখোয়গী হরাওবা অদু নহারোলশিংনা পাউদমখি
23 JAN 2023 7:42PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, ‘অদোমগী লুচিংবা মশক খঙউ’ থৌরমগী মখাদা সংসদকী সেন্ত্রেল হোলদা পাংথোকপা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস ইকায়খুম্নবা উৎপা থৌরমদা শরুক য়ানবা খনগৎলবা নহারোলশিংগা উনখ্রে। উনবা অদু ৭, লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা পাংথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংগা ইচম চম্না ৱারি শানখি।নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী পুন্সিগী তোঙান-তোঙানবা শক্তমশিং অমসুং মঙোন্দগী ঐখোয়না করি তমগনি হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি।মখোয়গী পুন্সিদা থেংনখিবা অৱাবশিং অমসুং হায়রিবা অৱাবশিং অদু মখোয়না কমদৌনা মায়োক্নখিবগে হায়বা খঙনবা পুৱারি ওইবা মীওইশিংগী পুন্সি ৱারিশিং পানবা প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা পাউতাক পীখি।
প্রধান মন্ত্রীগা উনবগী অমসুং সংসদকী সেন্ত্রেল হোলদা ফম্বগী তাংলবা খুদোংচাবা অমা ফংবদা মখোয়গী হরাওবা অদু নহারোলশিংনা পাউদমখি। লৈবাক্কী মফম কয়াদগী লাকপা মীওই কয়া উনদুনা, খেন্নবশিংগী মরক্তা অপুনবগী শক্তম করিনো হায়বা থৌরম অসিদগী খঙবা ঙম্লে হায়না নহারোলশিংনা ফোঙদোকখি।
সংসদতা শক্নাইরবশিং লৈ-শু কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎনবা শুপ্নগী শক্নাইরবা মীওইশিং খক চেবাউ পীরম্বা অদুদগী য়াম্না চাউনা অহোঙবা অমা লাক্তুনা, সংসদতা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী মফমদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎপদা শরুক য়ানবা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী হায়রিবা নহারোল ৮০ অসি খনগৎপনি। সংসদতা পাংথোকপা লৈ কৎপগী থৌরম অসি লৈবাক্কীদমক অচৌবা থবক কয়া পাংথোক্লম্বা শক্নাইরবা মীওইশিং নহারোলশিংদা খঙহন্নবা পায়খৎপা ‘অদোমগী লুচিংবা মশক খঙউ’ থৌরমগী মখাদা নহারোলশিং অসি খনবনি।
নহারোলশিং অসি DIKSHA পোর্তেল অমসুং MyGov তা কুইজশিং পাংথোক্তুনা, জিলা অমসুং রাজ্য থাক্তা স্পিচ কম্পিতিসন অমসুং নেতাজিগী পুন্সি অমসুং মহাক্না পাংথোক্লম্বা থবকশিংগী মতাংদা চাংদম্নবা পাংথোক্তুনা য়ুনিভর্সিতিশিংদগী খনখিবনি। মখোয় ৩১, সংসদকী ময়াই থংবা হোলদা পাংথোকপা নেতাজিগী মফমদা লৈ কৎতুনা ইকায়খুম্নবা উৎপা থৌরমদা নেতাজিগী থবকশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংবগী খুদোংচাবা অমা ফংখি। মখোয়না লোন মঙা হায়বদি হিন্দী, ইংলিস, সংস্কৃত, মরাথি অমসুং বংলাদা ৱা ঙাংখি।

Prime Minister's Office
On Parakram Diwas, PM interacts with youngsters selected to participate in the ceremony to honour Netaji Subhas Chandra Bose in Parliament under ‘Know Your Leader’ programme at 7, Lok Kalyan Marg
PM engages in a candid and free wheeling interaction with the youngsters
PM discusses various facets of the life of Netaji Subhas Chandra Bose and what we can learn from him
PM advises youngsters to read biographies of historic personalities to learn the kind of challenges they faced in their lives and how they overcame these challenges
Youngsters share their excitement on getting the unique opportunity to meet the Prime Minister and to sit in Central Hall of Parliament
23 JAN 2023 7:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with youngsters who were selected under the ‘Know Your Leader’ programme to participate in the ceremony to honour Netaji Subhas Chandra Bose in the Central Hall of Parliament earlier today. This interaction took place at his residence at 7, Lok Kalyan Marg.
Prime Minister engaged in a candid and free wheeling interaction with the youngsters. He discussed various facets of the life of Netaji Subhas Chandra Bose and what we can learn from him. He also suggested that they should try to read biographies of historic personalities to learn the kind of challenges they faced in their lives and how they overcame these challenges.
The youngsters shared their excitement on getting the unique opportunity to meet the Prime Minister of the country and to sit in the Central Hall of Parliament. They added that the programme has also given them an understanding of what unity in diversity is, by coming across so many individuals from all corners of the country.
In a welcome change from the past practice wherein only dignitaries were invited to pay floral tributes to national icons in Parliament, these 80 youngsters were selected from across the country to participate in the floral tribute function in Parliament in honour of Netaji Subhas Chandra Bose. They were selected under the 'Know Your Leader' programme, which has been launched to use the floral tribute functions taking place in Parliament as an effective medium for spreading more knowledge and awareness about the lives and contributions of the towering national icons among the youth of the country. They were selected through an elaborate, objective and merit based process involving quizzes on DIKSHA portal and MyGov; elocution / speech competition at district and state level; and selection from Universities through competition on life and contribution of Netaji. 31 of them also got an opportunity to speak on the contributions of Netaji in the Floral Tributes function organised in the Central Hall of Parliament. They spoke in five languages: Hindi, English, Sanskrit, Marathi and Bangla.