প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা রোজগার মেলাগী মখাদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ য়েন্থোকখ্রে
অনৌবা এপ্পোইন্তীশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতাই শাখ্রে
“চাং নাইনা রোজগার মেলাশিং পাঙথোকপা অসিনা সরকার অসিগী ফীদম অমা ওইরক্লি”
“কেন্দ্রগী থবকশিংদা রিক্রুৎমেন্তগী থৌওং অসি হেন্না স্ত্রীমলাইন ওইরক্লি অমসুং অকক্নবা মতমদা পাঙথোক্লি”
“ত্রান্সপরেন্ত রিক্রুৎমেন্ত অমসুং প্রমোসনশিংনা নহারোলশিংগী মরক্তা থাজবা পোকহল্লি”
“‘প্রজানা মতম চুপ্পদা চুম্মি’ হায়বা শেবা তৌবগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা শেবা তৌ”
“তেক্নোলোজীগী খুত্থাংদা মশানা তমশিনজবা অসিনা ঙসিগী মীরোলগীদমক খুদোংচাবা অমা ওইরি”
“ঙসিগী ভারতনা মশানা মশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবা লম্বীদা খোঙজেল য়াংনা চংশিনবা উবা ফংলি”
“লৈবাক অসি মাংদা পুখৎপা ঙম্নবা নখোয়না তমশিনবা অমসুং নশাবু মতিক-ময়াই লৈহন্নবা হোৎনবা তাই”
20 JAN 2023 11:59AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা সরকারগী বিভাগশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংদা নৌবা থবক চংখিবশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ য়েন্থোকখ্রে। রোজগার মেলা অসি প্রধান মন্ত্রীনা থবক পীবদা খ্বাইদগী চাউনা মীৎয়েং চংনবা হোৎনরিবা ফিরেপ অসি থুংহন্নবা মাইকৈদা চংশিল্লিবা খোঙথাং অমনি। রোজগার মেলানা থবক পীবা হেনগৎহনবদা কেতলিস্ত অমা ওইনা মথৌ তৌরগনি অমসুং নহারোলশিংদা মখোয়বু শক্তি পীনবা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা শরুক য়ানবা অফবা খুদোংচাবশিং পীরগনি পানরি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা এপ্পোইন্তীশিংগসু ৱারী-ৱাতাই শাখি।
পঞ্জাব নেস্নেল বেঙ্কতগী এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংখিবা ৱেস্ত বেঙ্গলদগী কুমারি সুপ্রভা বিস্বাসনা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা অহানবা ৱারী শাখি। মহাক্না থবক লৌবগী থৌওংশিং থুনা লোইশিনবীদুনা শেবা তৌনবগী খুদোংচাবা পীবীখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রীবু মহাক্না থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা মখা তানা মহৈ তম্নবসু হায়খি। মহাক্না আই.জি.ও.তি. মোদ্যুলগা মহাক্কা লৈনবা মরী অমসুং মোদ্যুলগী কান্নবগী মতাংদা পাউদমখি। শ্রী মোদীনা মহাক্কী থবক্তা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন তৌবা থৌগৎনবগী মতাংদসু হংখি। প্রধান মন্ত্রীনা লম খুদিংমক্তা নুপীশিংনা অনৌবা থবকশিং পাইখৎপগী মতাংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
এন.আই.তি., শ্রীনগরদা জুনিয়র এসিস্তেন্ত ওইনা থবক খনখিবা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী শ্রীনগরদগী শ্রী ফাইসল সৌকত শাহনা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা ৱারী শাখি অমসুং সরকারগী থবক তৌবা মহাক্না মখোয়গী ইমুং মনুংগী অহানবা মীশকনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা মহাক্কী মরুপশিংদা মহাক্কী এপোইন্তমেন্তনা করি ইথিল পীবগে হংখি। ফাইসলনা প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি মদুদি মহাক্কী মরুপশিংনা সরকারগী থবক তৌনবগী ইথিল ফাওখি। মহাক্না আই.জি.ও.তি. মোদ্যুলগী কান্নবশিংগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ফাইসলগুম্বা নহারোলশিংগী খুত্থাংদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরনা অনৌবা পনখৈশিং য়ৌবা ঙম্লগনি হায়না থাজৈ। মহাক্না নহা ওইরিবা এপোইন্তীশিংদা মখা তানা তমশিন্নবা হায়খি।
মনিপুরগী মিস বাহনৈ চোংনা গুৱাহাতি এম্সতা নর্সিং ওফিসর ওইনা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংখি। মহাক্না হায়খি অৱাং নোংপোক্কী হেল্থ সেক্তরদা লৈবা অসি মহাক্কী মঙলান্নি। অতোপ্পশিংগুম্না মহাকসু মহাক্কী ইমুং মনুংদা সরকারগী থবক তৌবা অহানবা মীশকনি। প্রধান মন্ত্রী মঙোন্দা সেলেক্সন প্রোসেস মনুংদা মহাক্না খুদোংচাদবা মায়োক্নবা লৈখিব্রা হংখি অমসুং মহাক্কী অৱা নুংঙাই পাউদম্নবা হায়খি। মহাক্না মখা তানা মহৈ তমনীংবগী অপাম্বা ফোঙদোকখি। মহাক্না থবক মফমদা সেকচুএল হরাসমেন্ত মায়োক্ননবা প্রোভিজনশিংগী মতাংদা সেন্সিতাইজেসন তৌনবা অমসুং তমশিন্নবগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা অৱাং নোংপোক লমদা মহাক্কী এপোইন্তমেন্ত ফংখিবগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং লমদম অসি চাউখৎহন্নবা সরকারনা খোঙফম চেৎনা লেপ্পি ফোঙদোকখি।
বিহারদগী দিব্যাঙ্গ, শ্রী রাজু কুমারনা ইন্দিয়ন ইস্তর্ন রেলৱেজতা জুনিয়র ইঞ্জিনীয়র ওইনা মহাক্কী এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংখি। দিব্যাঙ্গ, রাজুনা মহাক্কী খোঙচৎকী মতাংদা পাউদমখি অমসুং পুন্সিদা হেন্না খুমাং চাউশিনবগী অপাম্বা ফোঙদোকখি। মহাক্না মহাক্কী মরুপশিং অমসুং ইমুং মনুংদগী মহাক্না ফংখিবা মতেংগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। রাজুনা কর্ময়োগী প্ররম্ভ কোর্সতা কোর্স ৮ তমখ্রে অমসুং স্ত্রেস মেনেজমেন্ত অমসুং কোদ ওফ কন্দক্তকী মতাংদা তমখিবা কোর্সশিংদগী চাউনবা কান্নবা ফংখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্না য়ু.পি.এস.সি.গী সিভিল সর্ভিসেসকীদমক হোৎনখিগনি ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী খোঙচৎতা য়াইফবা ওইয়ু হায়না মঙ্গোল পীখি।
তেলঙ্গানাদগী কন্নামলা ভমসি কৃষ্ণনা কোল ইন্দিয়া লিমিতেদতা মেনেজমেন্ত ত্রেনী ওইনা মহাক্কী এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংখি। মহাক্কী মমা-মপাশিংমা কন্না হোৎনখিবা অমসুং মায়োক্নখিবা অৱাবশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি অমসুং অনৌবা ত্রেনী ওইনা মহাক্কী খোঙচৎতা থেংনখিবশিং আদু নীংশিং অমসুং রোজগার মেলাগীদমক প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। কন্নামলা ভমসি কৃষ্ণনা মোদ্যুল অসি য়াম্না কান্নৈ মরু ওইনা মসি মোবাইল ফোনশিংদসু ফংই হায়খি। শ্রী মোদীনা মঙোন্দা য়াইফ মঙ্গোল পীখি অমসুং মহাক্কী কেরিয়রদা মখা তানা তমশিন্নবা হায়খি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মসি ২০২৩গী অহানবা রোজগার মেলানি মসিনা ইমুং মনুং ৭১,০০০গীদমক সরকারগী লমদা থবক পীবগী মমল য়াম্লবা খুদোল পীরি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী অনৌবা এপোইন্তীশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং মসিগী থবক্কী খুদোংচাবশিং অসিনা এপোইন্তীশিংদা থাজবগী অনৌবা মঙাল অমা পোকহনবা খক্তা নত্তনা ইমুং করোর কয়াদসু মঙাল ফংহল্লি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ইমুং লাখ কয়ানা এন.দি.এ.না পানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা চাং নাইনা রোজগার মেলাশিং পাঙথোক্তুনা লাক্কদবা মতমদা সরকারগী থবকশিং ফংলগনি হায়খি। মহাক্না হায় অসাম সরকারনা ঙরাং খক্তা রোজগার মেলা অমা পাঙথোকখি অমসুং মধ্য প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, মহারাস্ত্র অমসুং উত্তরাখন্দগুম্বা রাজ্যশিংদা অথুবদা পাঙথোক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “চাং নাইনা রোজাগর মেলাশিং পাঙথোকপা অসিনা সরকারগী ফীদম অমা ওইরি। মখোয়না সরকারনা লৌখিবা ফিরেপ খুদিংমক মঙফাওনবা ঙমহল্লি তাক্লি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না অনৌবা এপোইন্তীশিংগী মাইথোংদা হরাওবা অমদি অপেনবা উবা ফংই অমসুং কেন্দিদেৎ অয়াম্বা ইচম চম্বা ইমুংশিংদগী হৌরকপনি অমসুং মখোয় কয়ানা মখোয়গী ইমুং মনুংগী মীরোল মঙাদা সরকারগী থবক ফংবা অহানবা ওইরি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসি সরকারগী থবক ফংবদগী হেন্না নুংঙাইবনি। কেন্দিদেৎশিংনা ত্রান্সপরেন্ত ওইবা অমসুং ময়েক শেংবা থবক লৌবগী থৌওংগী খুত্থাংদা নুংঙাইবা ফংলি অমসুং মখোয়গী তেলেন্ত অদু শকখঙলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “নখোয়না থবক লৌবগী থৌওংদা চাউনা অহোংবা উবা ফংলমগনি। কেন্দ্রগী থবকশিংদা থবক লৌবগী থৌওং অসি হেন্না স্ত্রীমলাইন তৌখি অমসুং অকক্নবা মতমগী মনুংদা পাঙথোক্লি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থবক লৌবগী থৌওংদা ত্রান্সপরেন্সী লৈবা অমসুং খোঙজেল য়াংবা অসিনা ঙসিগী সরকারগী মথৌ তৌবগী লম খুদিংমক তাক্লি। শ্রী মোদীনা রুতিন প্রমোসনশিং ফাওবা থিন্থহনখিবা অমসুং মরৈ য়েৎনদুনা লৈখিবা মতম অদু নীংশিংখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকার অসিনা অসিগুম্বা সমস্যাশিং কোকহনখি অমসুং ত্রান্সপরেন্ত প্রোসেস অমা লৈহনবা ঙমখি। মহাক্না হায়, “ত্রান্সপরেন্ত রিক্রুৎমেন্ত অমসুং প্রমোসন্না নহারোলশিংগী মরক্তা থাজবা পোকহনখি”।
ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংখিবশিংগীদমক মসি অনৌবা খোঙচৎকী আহোবনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়না শরুক তম্বা অমদি পার্তনরশিপশিংনা জাতিগী চাউখৎ খোঙচৎতা গভর্নমেন্ত মেছিনরীগী শরুক অমা ওইরগনি। মহাক্না হায়খি অনৌবা এপোইন্তী কয়ানা মীচম মীয়ামগা সরকারগী হকথেংনবা মীহুৎ ওইনা ৱারী-ৱাতাই শারগনি অমসুং মখোয়গী মশাগী মওংদা শাফু আমা পীরগনি। বিজিনেস অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লমদা কঞ্জুমরশিংনা মতম চুপ্পদা চুম্মি হায়না হায়নরিবা পাউরৌগা চাংদম্নরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা এদমিনিস্ত্রেসন্দা ‘প্রজানা মতম চুপ্পদা চুম্মি’ হায়বা মান্নবা মন্ত্র অসি শীজিন্নগদবনি হায়খি। “মসিনা শেবা তৌবগী ৱাখল্লোন পোকপা হেনগৎহল্লি অমসুং মদুবুসু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি”, প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় সরকারগী থবক ফংলবা মতমদা মদু সরকারগী শেবা ওইনা লৌই থবক ওইনা লৌদে হায়খি। মহাক্না ভারত মচা করোর ১৪০ শেবা তৌবগী নুংঙাইবগী মতাংদা ফোঙদোক্লদুনা হায় মসিনা মীয়ামদা অফবা শাফু অমা পীরি।
আই.জি.ও.তি. কর্ময়োগী প্লেৎফোর্মদা ওনলাইন কোর্সশিং তম্লিবা সরকারগী কর্মচারী কয়ামরুমগী মতাংদা পলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ওফিসিএল ত্রেনিংগী মথক্তা প্লেৎফোর্ম অসিনা পর্সনেল দিবেলপমেন্তগীদমক কোর্স কয়াসু ফংহল্লি। মহাক্না হায় তেক্নোলোজীগী খুত্থাংদা মশানা তমশিনজবা অসি ঙসিগী মীরোলগী খুদোংচাবা অমনি। শ্রী মোদীনা মহাক্কী মশাগী খুদম পীখি অমসুং মঙোন্দা তমনীংবগী য়াওরিবা ইথিল অদু কৈদৌনুংদা মহাক্না মাংহন্দে হায়খি। মহাক্না হায়, “ইশানা তমনিংবগী ৱাখল্লোন অসিনা লর্নরগী মতিক ময়াই, মহাক্কী ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং ভারতকী মতিক-ময়াই হেনগৎহনগনি”।
শ্রী মোদীনা হায়খি, “খোঙজেল য়াংনা হোংলক্লিবা ভারতগরা থবক্কী খুদোংচাবশিং অমসুং মশানা মশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি। খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিনবা অসিনা ইশানা ইশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিং চাউনা হেনগৎহল্লি। ঙসিগী ভারতনা মসি উবা ফংলি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচরেল দিবেলপমেন্তগী হোলিস্তিক এপ্রোচকা লোয়ননা হৌখিবা চহি নিপাল অসিদা থবক্কী খুদোংচাবা লাখ কয়া পীখি। মহাক্না ইনফ্রাস্ত্রকচরদা তৌখিবা লুপা করোর লাখ কয়াগী ইনভেস্তমেন্তগী খুদম পীখি অমসুং লম্বেল অসিদা চৎপগা লোয়ননা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীনবা অনৌবা লম্বেলশিং করম্না শেম্বা হায়বা অসিদা মীৎয়েং চংখিবগে ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় অনৌবা লম্বী অমসুং রেলৱে লাইনশিং চাউখৎলপগা লোয়ননা অনৌবা কৈথেলশিং থোরক্লি অমসুং লৌবুক্তগী চান্নবা মহৈ-মরোংশিং পুথোক-পুশিন তৌবা হেন্না লায়হল্লি অমরোমদনা মসিনা তুরিজমদা শাহৌসু পীরি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায়, “ওইথোকপশিং অসিনা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীবা হেনগৎহনখি”।
ভারত-নেৎ প্রোজেক্তনা খুঙ্গং খুদিংমক্তা ব্রোদবেন্দ কন্নেক্তিবিতী পীরিবা অসি পলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা কন্নেক্তিবিতী অসি লৈরবা মতমদা থবক্কী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীবা ঙম্মি হায়না ফোঙদোকখি। তেক সেভী নত্তবা কয়ানা মসিগী কান্নবা খঙখি। মসিনা খুঙ্গংশিংদা ওনলাইন সর্ভিসেস ফংহন্দুনা ওন্তপ্রিনোরশিপকী অনৌবা হীরমশিং হাংদোকখি। শ্রী মোদীনা তায়র ২ অমসুং তায়র ৩গী সহরশিংদা স্তার্তঅপশিং খুমাং চাউশিল্লিবা অসিগী মতাংদা মাইপাকপা অসিনা মালেমদা নহারোলশিংগী অনৌবা শক্তাক অমা পীবা ঙম্লে হায়খি।
‌এপোইন্তীশিংগী খোঙচৎ অমসুং হোৎনখিবশিংবু থাগৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়না লৈবাক্কী মীয়াম শেবা তৌনবা খুদোংচাবা ফংবদা মখোয়দা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয় মফম অসিদা করম্না য়ৌরকখিবগে নীংশিংনবা অমসুং মখা তানা তমশিন্দুনা শেবা তৌনবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনবদা হায়, “লৈবাক অসি মাংদা পুখৎপা ঙম্নবা নখোয়না তমশিনবা অমসুং নশাবু মতিক-ময়াই লৈহন্নবা হোৎনবা তাই”।
বেকগ্রাউন্দ
রোজগার মেলা অসি থবক পীবদা খ্বাইদগী অৱাংবা মীৎয়েং থম্নবগী প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্লিবা খোঙফম অসি ফংহন্নবগী মায়কৈদা থাংজিনবা খোঙথাঙ অমনি‍। রোজগার মেলা অসিনা মখা তানা থবক পীবদা অমদি নহাশিংগী মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমদি লৈবাক শেমগৎপদা শরুক য়ানবগী ৱাহন্থোক লৈবা খুদোংচাবশিং পীবদা চাউনা মতেং পাংগদবা থৌরাং অমা ওইগনি হায়না থাজরি‍।
লৈবাক্কী মফম শিনবা থুংবদগী নৌনা থবক খল্লবশিংদুনা জুনিয়র ইঞ্জিনিয়র, লোকো পাইলোৎ, তেক্নিক্সিয়ন, ইন্সপেক্তর, সব-ইন্সপেক্তর, কন্সতেবল, স্তেনোগ্রাফর, জুনিয়র একাউন্তেন্ত, গ্রামীন দাক সেবক, ইনকম তেক্স ইন্সপেক্তর, ওজা, নর্স, দোক্তর, সোসিএল সিক্যুরিতী ওফিসর, পি.এ. এম.তি.এস., অমদি অতৈ অতৈ ভারত লৈঙাক্কী মখাদা লৈবা তোঙান তোঙানবা ফমশিং পায়গনি‍।
নৌনা থবক হাপ্লবা থৌমীশিংনা কর্ময়োগী প্রারম্ভ মোদ্যুলদগী তম্লকপশিং থৌরম অসিদা পাউদমগনি‍। কর্ময়োগী প্রারম্ভ মোদ্যুল অসি লৈঙাক্কী তোঙান তোঙানবা দিপার্তমেন্তশিংদা নৌনা থবক খল্লবা মীওই পুম্নমক্কী ওনলাইন ওরিএন্তেসন কোর্স অমনি‍।

Prime Minister's Office
PM distributes 71,000 appointment letters under Rozgar Mela via video conferencing
Interacts with new appointees
“Regular Rozgar Melas have become a mark of this government”
“In central jobs, the recruitment process has become more streamlined and time-bound”
“Transparent recruitment and promotions generate trust among the youth”
“Serve with a service attitude as ‘Citizen is Always Right’”
“Self-learning through technology is an opportunity for today’s generation”
“Today’s India is witnessing fast growth leading to massive expansion of self-employment opportunities”
“You have to learn and make yourself capable to take the country forward”
20 JAN 2023 11:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi distributed about 71,000 appointment letters to newly inducted recruits in Government departments and organisations via video conferencing today. The Rozgar Mela is a step towards the fulfilment of the commitment of the Prime Minister to accord the highest priority to employment generation. The Rozgar Mela is expected to act as a catalyst in further employment generation and provide meaningful opportunities to the youth for their empowerment and participation in national development.
The Prime Minister also interacted with the appointees on the occasion
Ms Suprabha Biswas from West Bengal who got her appointment letter for Punjab National Bank was the first to interact with the Prime Minister. She thanked the Prime Minister for the quick completion of the formalities of the appointment and the opportunity to serve. The Prime Minister also asked about her continuing studies. She explained her association with the iGOT module and elaborated upon the benefit of the module. Shri Modi also inquired about the promotion of digital transactions in her job. The Prime Minister expressed his happiness about the girls taking new strides in every field.
Mr Faisal Shaukat Shah from Srinagar, Jammu & Kashmir who got appointed as a Junior Assistant in NIT, Srinagar interacted with the Prime Minister and informed that he is the first member of the family who landed a government job. The Prime Minister asked him about the impact of his appointment on his peers. Faisal informed the Prime Minister that his friends are feeling inspired to join a government job. He also conveyed the benefits of iGOT Module. The Prime Minister said that he is confident that thorough youth like Faisal Jammu and Kashmir will reach new heights. He also asked the young appointee to keep on learning.
Ms Vahnei Chong from Manipur got her appointment letter as a Nursing Officer at AIIMS, Guwahati. She said it was her dream to be in the health sector in the Northeast. She, like others, is the first appointee in a government job from her family. The Prime Minister asked her about the obstacles that she faced during the selection process if any and also asked her to share her experience. She also conveyed her desire for continuous learning. She also informed about sensitization and learning about the provisions dealing with sexual harassment in the workplace. The Prime Minister congratulated her for the appointment in the Northeast region and said that the government is committed to the development of the region.
Shri Raju Kumar a divyang from Bihar got his appointment letter as a Junior Engineer in Indian Eastern Railways. Raju, a divyang, explained his journey and conveyed his desire to go further in life. He also talked about the support he got from his colleagues and family. Raju has done 8 courses on Karmyogi Prarambh course and benefited a great deal from the course on stress management and code of conduct. He told the Prime Minister that he will try for the Civil Services Exam of UPSC. The Prime Minister wished him well for his journey.
Kannamala Vamsi Krishna from Telangana got his appointment letter as a Management Trainee at Coal India Ltd. THe Prime Minister noted the hard work and hardships of his parents and the new trainee also recounted his journey and thanked the Prime Minister for the Rozgar Mela. Kannamala Vamsi Krishna also found the module very useful especially as it is available on mobile phones. Shri Modi wished him well and hoped that he will keep on learning in his career.
Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that this is the first Rozgar Mela of 2023 which brings the precious gift of employment into the government fold for the 71,000 families. The Prime Minister congratulated the new appointees and noted that these employment opportunities will infuse a new ray of hope not just in the appointees but also among crores of families. The Prime Minister informed that lakhs of new families will get appointed to Government jobs in the days to come as Rozgar Melas are being organised regularly in NDA-ruled states and Union Territories. He informed that the Assam Government organised a Rozgar Mela only yesterday and states like Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Maharashtra and Uttarakhand are going to organise it very soon. The Prime Minister said that “regular Rozgar Melas have become a mark of this government. They show that whatever resolution is taken by this government is realised”.
The Prime Minister said that he could clearly notice happiness and satisfaction on the faces of the new appointees and noted that most of these candidates come from ordinary backgrounds and many are the first to get a government job in five generations in their family. This, the Prime Minister said, goes beyond getting a government job. The Candidates are happy that through a transparent and clear recruitment process, their talent has been recognized. “You must have felt a massive change in the recruitment process. In central jobs, the recruitment process has become more streamlined and time-bound”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said that the transparency and speed of this recruitment process today characterise every aspect of the function of the government today. Shri Modi recalled the time when even routine promotions were mired in delay and disputes. He said that this government has addressed such issues and ensured a transparent process. “Transparent recruitment and promotion generate trust among the youth”, he said.
Underlining that it is the beginning of a new journey for those who received their appointment letters today, the Prime Minister highlighted the contributions and partnerships that they will make by being a part of the government machinery in the developmental journey of the nation. He noted that many new appointees will be interacting with the general public as direct representatives of the government and they will create an impact in their own ways. Drawing an analogy to the adage in the world of business and industry that the consumer is always right, the Prime Minister remarked that a similar mantra of ‘citizen is always right’ should be implemented in administration. “This gives rise to the feeling of service attitude and also strengthens it”, the Prime Minister added as he noted that when one gets appointed in the government fold, it is referred to as government service and not a job. He also highlighted the joy that can be experienced by servicing the 140 crore Indian citizens and said that it has a positive impact on the people.
Referring to many government servants taking online courses on iGOT Karmyogi platform, the Prime Minister said that in addition to official training, this platform has many courses for personal development. He said that self-learning through technology is an opportunity for today’s generation. Shri Modi gave his own example and said that he has never allowed the student in him to die. “Attitude of self-learning will improve the capabilities of the learner, her institutions and also the capabilities of India”, he said.
Shri Modi asserted “In rapidly changing India, opportunities for employment and self-employment are continuously improving. Fast growth leads to a massive expansion of self-employment opportunities. Today’s India is witnessing this.”
The Prime Minister informed that lakhs of employment opportunities have been created in the last eight years with a holistic approach to infrastructural development in the country. He gave the example of a hundred lakh crore investment in the infrastructure and emphasised how a newly built road gives rise to employment opportunities along the path. The Prime Minister mentioned that new markets emerge along the periphery of the new roads or railway lines and makes transportation of food grains from the farm to the field a lot easier while also giving rise to tourism. “All these possibilities gave rise to employment opportunities”, the Prime Minister added.
Referring to the Bharat-Net project of providing broadband connectivity in every village, the Prime Minister highlighted the new opportunities for employment when this connectivity takes place. Even those who are not too tech savvy, said the Prime Minister, understand its benefits. This has opened a new area of entrepreneurship by providing online services in villages. Shri Modi also noted the flourishing startup scene in tier 2 and tier 3 cities and said that this success has created a new identity for the youth in the world.
Lauding the journey and efforts of the appointees, the Prime Minister congratulated them for getting the opportunity to serve the people of the country and exhorted them to remember what brought them here and asked them to keep leaning and keep serving. “You have to learn and make yourself capable to take the country forward”, the Prime Minister concluded.
Background
The Rozgar Mela is a step towards the fulfilment of the commitment of the Prime Minister to accord the highest priority to employment generation. The Rozgar Mela is expected to act as a catalyst in further employment generation and provide meaningful opportunities to the youth for their empowerment and participation in national development.
The new recruits, selected from across the country, will join various positions/posts under the Government of India such as Junior Engineers, Loco Pilots, Technicians, Inspector, Sub Inspectors, Constable, Stenographers, Junior Accountant, Grameen Dak Sevak, Income Tax Inspector, Teacher, Nurse, Doctor, Social Security Officer, PA, MTS among others.
The experience of newly inducted officials in learning from the Karmayogi Prarambh module will also be shared during this Rozgar programme. The Karmayogi Prarambh module is an online orientation course for all new appointees in various Government departments.