ইলেক্সন কমিসন
মেঘালয়, নগালেন্দ অমদি ত্রিপুরাগী লেজিসলেতিব এসেমব্লীগী জেনেরেল ইলেক্সন, ২০২৩
18 JAN 2023 4:42PM by PIB Imphal
কম্মিসন্না ঈশিং নুংশিৎকী ফীভম, একাদমিক কেলেন্দর, বোর্দ একজামিনেসন, অচৌবা কুমহৈশিং, ওইরিবা লো এন্দ ওর্দরগী ফীভমশিং, সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস লৈবা লৈতবগী ফীভম, চত্থোক চৎশিন, পুথোক পুশিন্দা চঙগদবা মতম, ফোর্সশিং থাজিনবা অমদি অতোপ্পা মরী লৈনবা ফীভমশিং মমুৎ তানা নৈনরবা মতুংদা মেঘালয়, নগালেন্দ অমদি ত্রিপুরাগী লেজিসলেতিব এসেমব্লীগী জেনেরেল ইলেক্সন মতম শেম্লে‍।
কম্মিসন্না, মরী লৈনবা ফীভম পুম্নমক খন্নরবা মতুংদা, মেঘালয়, নগালেন্দ অমদি ত্রিপুরা স্তেতশিংগী ইকায়খুম্নরবা লৈঙাকশিংগী মফমদা রিপ্রজেন্তেসন ওফ দি পীপল এক্ত, ১৯৫১গী মরী লৈনবা প্রোভিজনশিংগী মখাদা জেনেরেল ইলেক্সনগী নোতিফিকেসন থোক্নবা রিকম্মেন্দ তৌনবা ফিরেপ লৌরে‍।
ত্রিপুরা লেজিসলেতিব এসেমব্লীগী জেনেরেল ইলেক্সনগী সিদ্যুল
পোল ইভেন্তশিং
ত্রিপুরা
(এসেমব্লী কন্সতিতু্এন্সী ৬০মক)
গেজেৎ নোতিফিকেসন থোকপগী নুমিৎ
জনুৱারী ২১, ২০২৩
(নোংমাইজিং)
মীরেপচে থাজিনবগী অরোইবা নুমিৎ
জনুৱারী ৩০, ২০২৩
(নিংথৌকাবা)
মীরেপচে স্ক্রুতিনী তৌবা নুমিৎ
জনুৱারী ৩১, ২০২৩
(লৈবাকপোকপা)
মীরেপচে লৌথোকপগী অরোইবা নুমীৎ
ফেব্রুৱারী ২, ২০২৩
(শগোলশেন)
মীখল নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ১৬, ২০২৩
(শগোলশেন)
ভোৎ মশিং থিবা নুমিৎ
মার্চ ২, ২০২৩
(শগোলশেন)
মীখলগী থবক থৌরম পুম্নমক লোইশিনগদবা অরোয়বা নুমিৎ
মার্চ ৪, ২০২৩
(নোংমাইজিং)
মেঘালয় অমদি নগালেন্দ লেজিসলেতিব এসেমব্লীগী জেনেরেল ইলেক্সনগী সিদ্যুল
পোল ইভেন্তশিং
মেঘালয় অমদি নগালেন্দ
(স্তেত অনিমক্কী এসেমব্লী কন্সতিতু্এন্সী ৬০মক)
গেজেৎ নোতিফিকেসন থোকপগী নুমিৎ
জনুৱারী ৩১, ২০২৩
(লৈবাকপোকপা)
মীরেপচে থাজিনবগী অরোইবা নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ৭, ২০২৩
(লৈবাকপোকপা)
মীরেপচে স্ক্রুতিনী তৌবা নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ৮, ২০২৩
(য়ুমশকৈশ)
মীরেপচে লৌথোকপগী অরোইবা নুমীৎ
ফেব্রুৱারী ১০, ২০২৩
(ইরায়)
মীখল নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ২৭, ২০২৩
(নিংথৌকাবা)
ভোৎ মশিং থিবা নুমিৎ
মার্চ ২, ২০২৩
(শগোলশেন)
মীখলগী থবক থৌরম পুম্নমক লোইশিনগদবা অরোয়বা নুমিৎ
মার্চ ৪, ২০২৩
(নোংমাইজিং)

Election Commission
General Election to Legislative Assemblies of Meghalaya, Nagaland and Tripura, 2023
18 JAN 2023 4:42PM by PIB Delhi
The Commission has prepared the Schedule for holding General Election to the Legislative Assemblies of Meghalaya, Nagaland and Tripura after taking into consideration all relevant aspects like climatic conditions, academic calendar, board examination, major festivals, prevailing law and order situation in these States, availability of Central Armed Police Forces, time needed for movement, transportation and timely deployment of forces and in-depth assessment of other relevant ground realities.
The Commission, after considering all relevant aspects has decided to recommend to the Hon’ble Governor of the States of Meghalaya, Nagaland and Tripura to issue notifications for the General Election under the relevant provisions of the Representation of the People Act, 1951.
Schedule for the General Election to the Legislative Assembly of Tripura
Poll Events
Tripura
(All 60 Assembly Constituencies)
Date of Issue of Gazette Notification
21st January, 2023
(Saturday)
Last Date of making nominations
30th January, 2023
(Monday)
Date for Scrutiny of Nominations
31st January, 2023
(Tuesday)
Last date for the withdrawal of
candidatures
2nd February, 2023
(Thursday)
Date of Poll
16th February, 2023
(Thursday)
Date of Counting
2nd March, 2023
(Thursday)
Date before which election shall be completed
4th March, 2023
(Saturday)
Schedule for the General Election to the Legislative Assemblies of Meghalaya and Nagaland
Poll Events
Meghalaya and Nagaland
(All 60 Assembly Constituencies of both States)
Date of Issue of Gazette Notification
31st January, 2023
(Tuesday)
Last Date of making nominations
7th February, 2023
(Tuesday)
Date for Scrutiny of Nominations
8th February, 2023
(Wednesday)
Last date for the withdrawal of candidatures
10th February, 2023
(Friday)
Date of Poll
27th February, 2023
(Monday)
Date of Counting
2nd March, 2023
(Thursday)
Date before which election shall be completed
4th March, 2023
(Saturday)