প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারি ১৮দা বস্তিদা সংসদ খেল মহাকুম্ভ ২০২২-২৩গী অনিশুবা তাঙ্কক হৌদোক্কনি
17 JAN 2023 4:36PM by PIB Imphal
জনুৱারি ১৮,২০২৩গী নুংথিল পুং ১ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বস্তি জিলাদা সংসদ খেল মহাকুম্ভ ২০২২-২৩গী অনিশুবা তাঙ্কক হৌদোক্কনি। সংসদ খেল মহাকুম্ভ অসি বস্তিগী লোক সভা এম.পি শ্রী হরিস দ্বিবেদিনা ২০২১দগী হৌনা বস্তি জিলাদা শীন্দুনা লাকপনি।
সংসদ খেল মহাকুম্ভ ২০২২-২৩ অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্লি। অহানবা তাঙ্কক দিশেম্বর ১০-দিশেম্বর ১৬, ২০২২দা পাংথোকখ্রে অমসুং অনিশুবা তাঙ্কক জনুৱারি ১৮-জনুৱারি ২৮,২০২৩ ফাওবা পাংথোক্কনি।
খেল মহাকুম্ভ অসি ইন্দোর অমসুং আউতদোরগী তোঙান-তোঙানবা স্পোর্তসশিং হায়বদি রেস্তলিং, কবাদ্দি, খো-খো, বাস্কেতবোল, ফুতবোল, হোক্কি, ভোল্লিবোল, হেন্দবোল, চেস, কেরোম, বেদমিন্তন, তেবল তেনিসদা পাংথোকপনি। মশান্নশিং অসিগী মথক্ত, খেল মহাকুম্ভ মনুংদা এশে ইবা, লাইয়েকপা, রঙ্গোলি শেম্বা চাংদম্নবশু পাংথোক্কনি।
খেল মহাকুম্ভ অসি বস্তি জিলা অমসুং মসিগা নক্নবা মফমশিংগী নহারোলশিং মখোয়গী শান্ন-খোৎনবগী হৈথোই-শিংথোইবশিং উৎনবা অমসুং শান্নবা অসি শীনফম অমা ওইনা চংশিন্নবা মখোয় পুক্নিং থৌগৎনবা মফম অমা পীনবা অনৌবা থবক অমনি। মসিনা মফম অসিগী নহারোলশিংদা থকশি-খাসি, অপুনবা ওইনা থবক তৌমিন্নবা, চাংদম্নবা, মশানা মশাবু থাজবা অমসুং মরৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোন চেনহলবা ঙমগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate second phase of Saansad Khel Mahakumbh 2022-23 organised in Basti District on 18th January
17 JAN 2023 4:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the second phase of Saansad Khel Mahakumbh 2022-23, being organised in Basti District, on 18th January, 2023 at 1 PM via video conferencing. Saansad Khel Mahakumbh is being organised in Basti District by Lok Sabha MP from Basti, Shri Harish Dwivedi since 2021.
Saansad Khel Mahakumbh 2022-23 is being organised in two phases. The first phase was organised from 10th to 16th December, 2022 and the second phase of the Khel Mahakumbh will be organised from 18th to 28th January, 2023.
The Khel Mahakumbh organises diverse competitions in both indoor and outdoor sports like wrestling, kabaddi, kho kho, basketball, football, hockey, volleyball, handball, chess, carrom, badminton, table tennis etc. Apart from these, competitions in essay writing, painting, rangoli making etc are also organised during the Khel Mahakumbh.
The Khel Mahakumbh is a novel initiative that provides opportunity and platform to the youth of District Basti and neighbouring areas to showcase their sporting talent and motivates them to take sport as a career option. It also endeavours to inculcate the spirit of discipline, team work, healthy competition, self-confidence and nationalism among the youth of the region.