ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଜି କର୍ଣ୍ଣାଟକର ଧରୱାଡ ଠାରେ ୨୬ତମ ଜାତୀୟ ଯୁବ ମହୋତ୍ସବର ଉଦ୍‍ଯାପନୀ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଏକ ସ୍ୱଚ୍ଛ, ସୁନ୍ଦର, ସଶକ୍ତ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ ପାଇଁ ପଦକ୍ଷେପ ନେବାକୁ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ କହିଛନ୍ତି
ଜାତୀୟ ଯୁବ ମହୋତ୍ସବ ଏକତା ଏବଂ ଅଖଣ୍ଡତାର ପ୍ରତୀକ ଅଟେ କାରଣ ଏହା ଭାରତର ଏକ ପ୍ରତିବିମ୍ବ ସୃଷ୍ଟି କରେ: ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
16 JAN 2023 6:05PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡ଼ା ତଥା ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଆଜି କର୍ଣ୍ଣାଟକର ଧରୱାଡ ଠାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ୨୬ତମ ଜାତୀୟ ଯୁବ ମହୋତ୍ସବର ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ପାଞ୍ଚ ଦିନିଆ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ଗୁରୁବାର ଦିନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡ଼ା ତଥା ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ୱାଇ-୨୦ ଆଲୋଚନା ଏବଂ ୱାଇ-୨୦ ପଦଯାତ୍ରାରେ ଯୋଗଦେବାକୁ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ଜି -୨୦ ନେତାଙ୍କ ପାଇଁ ଦସ୍ତାବିଜ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ ।
ଏକ ସ୍ୱଚ୍ଛ, ସୁନ୍ଦର, ସଶକ୍ତ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ ପାଇଁ ସରକାରୀ ଉଦ୍ୟମରେ ସକ୍ରିୟ ଭାବେ ଯୋଗଦେବାକୁ ମନ୍ତ୍ରୀ ଯୁବ ପୀଢିଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ । ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଯୁବ କଲ୍ୟାଣମୂଳକ ପଦକ୍ଷେପକୁ ବର୍ଣ୍ଣନା କରି ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡିକ ରାଷ୍ଟ୍ର ର୍ନିମାଣରେ ଫଳପ୍ରଦ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବା ଉଚିତ୍‍ ।
ଜାତୀୟ ଯୁବ ମହୋତ୍ସବର ସଫଳତାକୁ ନେଇ ସେ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯାହା ହୁବଲି-ଧରୱାଡରେ ସବୁଜ ମହୋତ୍ସବ ଭାବରେ ପାଳନ କରାଯାଇଥିଲା । ଏକ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ଜୀବନରେ ବର୍ଜ୍ୟ ହ୍ରାସ ପଦକ୍ଷେପ ଗୁଡ଼ିକର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସଙ୍କଳ୍ପ ନେବାକୁ ସେ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜାତୀୟ ଯୁବ ମହୋତ୍ସବ ଏକତା ଏବଂ ଅଖଣ୍ଡତାର ପ୍ରତୀକ ଅଟେ କାରଣ ଏହା ପ୍ରକୃତରେ ଭାରତର ଏକ ପ୍ରତିବିମ୍ବ ସୃଷ୍ଟି କରେ। ମନ୍ତ୍ରୀ ଯୁବ ପ୍ରତିନିଧୀମାନଙ୍କୁ ଯୁବ ଉତ୍ସବରୁ ନେଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତାକୁ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ସହ ସେୟାର କରିବାକୁ କହିଥିଲେ ।
ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଦେଶ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଅଗ୍ରଗତି ହାସଲ କରିଛି । ଏହି ଅବସରରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ଅବଦାନ ପାଇଁ ୧୯ ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି ଏବଂ ଛଅ ଟି ସଂଗଠନକୁ ୨୦୧୯-୨୦ର ଜାତୀୟ ଯୁବ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା।
ଏହି ଅବସରରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଥାୱରଚନ୍ଦ ଗେହଲଟ୍, କର୍ଣ୍ଣାଟକର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ବାସବରାଜ ବୋମାଇ, କେନ୍ଦ୍ର କୋଇଲା ଓ ଖଣି ଏବଂ ସଂସଦୀୟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହଲ୍ଲାଦ ଯୋଶୀ, ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡ଼ା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନିର୍ବାଚିତ ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Thakur addresses valedictory of 26th National Youth Festival in Dharwad, Karnataka today
Union Minister Shri Anurag Singh Thakur asks Youth to take initiatives to build a Clean, Beautiful, Empowered Nation
National Youth Festival symbolizes unity and integrity as it literally creates a miniature of India: Shri Anurag Thakur
16 JAN 2023 6:05PM by PIB Delhi
The Union Minister of Youth Affairs and Sports & Information and Broadcasting Shri. Anurag Singh Thakur addressed valedictory of 26th National Youth Festival in Dharwad, Karnataka today. The five-day event was inaugurated by the Prime Minister Shri Narendra Modi on Thursday.
The Union Minister of Youth Affairs and Sports & Information and Broadcasting Shri. Anurag Singh Thakur invited the youth to join Y-20 Talks and Y-20 Walks and prepare documents for G-20 leaders suggesting solutions on various important issues.
The Minister urged the young generation to actively join government initiative to build a clean, beautiful, empowered nation. Outlining the various youth welfare measures initiated by the Narendra Modi Government Shri Anurag Singh Thakur urged that these measures should be utilized effectively in nation-building.
He expressed happiness over the successful conduct of the National Youth Festival which was celebrated as Green Festival in Hubli-Dharwad. The Minister underlined the need for waste reduction initiatives in life to build a clean India. He called upon the youth to take a pledge in this regard.
Shri Anurag Singh Thakur said the National Youth Festival symbolizes unity and integrity as it literally creates a miniature of India. The Minister asked the youth representatives to share with others the messages they carry back from the youth fete.
He noted that the country has achieved unprecedented growth and progress in almost all sectors. The 2019-20 National Youth Awards were conferred on 19 individuals and six organizations for excellent work and contribution in different fields on the occasion.
Shri Thawarchand Gehlot, Governor of Karnataka, Shri Basavaraj Bommai, Chief Minister of Karnataka , Shri Pralhad Joshi Union Minister for Coal and Mines and Parliamentary Affairs, elected representatives and senior officers of Ministry of Youth Affairs & Sports, were present on the occasion.