প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অগ্নিবীরগী অহানবা বেতচকী মফমদা ৱা ঙাঙখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অগ্নিবীরশিংবু লম্বী য়াৎলিবা অগ্নিপথ স্কীমগী লময়ানবা ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অওনবা পুরক্কদবা থৌরাং অসিনা ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমদি মখোয়গী তুংলমচৎকীদমক শেম শাহনবদা অহোংবা পুরক্কনি হায়খি
ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংবু মতমগা চুনহন্নবা লোয়ননা মখোয়বু আত্মনিরভর ওইহন্নবা থৌরাং পায়খৎলি: প্রধান মন্ত্রী
কন্তেক্তলেস ৱারফ্যারগী অনৌবা হীরমগী শিংনবশিং নৈনরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা তেক্নোলোজীনা খুমাঙ চাওশিনহল্লবা লান্মীশিংনা ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংগী মরুওইবা শক্লোন লৌগনি হায়খি
প্রধান মন্ত্রীনা কমদৌনা অগ্নিপথ স্কীম্না নুপীশিংবুসু মপাঙ্গল কলহনগনি হায়বা নৈনখি; লান্মী শঙলুপ অহুম্মক্তা নুপী অগ্নিবীরশিং য়াওরক্নবা মীৎয়েঙ থম্লি হায়খি
প্রধান মন্ত্রীনা অগ্নিবীরশিংদা তাঞ্জা অসিবু খেন্নবা লোল অমদি নাৎকী লমদা হেন্না খঙহৌনবা ৱাফম থমখি
16 JAN 2023 12:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বেসিক ত্রেনিং হৌখ্রবা সর্ভিস অহুমগী অগ্নিবীর অহানবা বেতচকী মফমদা ঙসি ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা ৱা ঙাঙখ্রে‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অগ্নিবীরশিংবু লম্বী য়াৎলিবা অগ্নিপথ স্কীমগী লময়ানবা ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে‍। অওনবা পুরক্কদবা থৌরাং অসিনা ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমদি মখোয়গী তুংলমচৎকীদমক শেম শাহনবদা অহোংবা পুরক্কনি হায়বা ৱাফম মহাক্না থমখি‍। নহা ওইরিবা অগ্নিবীরশিংনা আর্ম্দ ফোর্সবু হেন্না নহা ওইহনবা অমদি তেক সেভী ওইহনবা ঙম্লগনি হায়বা ৱাফমসু প্রধান মন্ত্রীনা থমখি‍।
অগ্নিবীরশিংগী মতিং থাগৎলদুনা, মখোয়গী পুক্নিং ৱাখলদা লৈবাকসিগী ফিরালবু মতম পুম্নমক্তা ৱাংনা পাইহল্লিবা আর্ম্দ ফোর্সকী থৌনাগী মমি তারি হায়না মহাক্না হায়খি‍। খুদোংচাবা অসিদগী মখোয়না ফংহৌগদৌরিবা এক্সপরিএন্স অসিনা পুন্সিগী চাউথোকচনিংঙাইগী হৌরকফম অমা ওইগদৌরিবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ভারত অসি অনৌবা পাঙ্গলনা থল্লি, অমদি ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংবু মতমগা চুনহন্নবা লোয়ননা মখোয়বু আত্মনিরভর ওইহন্নবা থৌরাং পায়খৎলি হায়খি‍। ২১শুবা চহিচাগী লান থেংনবগী মওং মতৌ হোংলক্লি হায়না মহাক্না হায়খি‍। কন্তেক্তলেস ৱারফ্যারগী অনৌবা মায়ওনশিং অমদি সাইবর ৱারফ্যারগী শিংনবশিং নৈনরদুনা, মহাক্না তেক্নোলোজীনা খুমাঙ চাওশিনহল্লবা লান্মীশিংনা ঐখোয়গী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংগী মরুওইবা শক্লোন লৌগনি হায়খি‍। হৌজিক্কী নহা মীরোলসিদা হায়রিবা মতিং অসি অখন্ননা য়াওই, অমদি লাক্কদৌরিবা মতমদা অগ্নিবীরশিংনা ঐখোয়গী আর্ম্দ ফোর্সতা মাঙজিল থাবা শক্লোন লৌগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা স্কীম অসিনা কমদৌনা নুপীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা ঙমগনি হায়বা ৱাফমসু থমখি‍। নুপী অগ্নিবীরশিংনা ঈশিং লান্মীগী চাউথোকচবদা মতিং হাপ্লিবসিদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখি, অমদি লান্মী শঙলুপ অহুম্মক্তা নুপী অগ্নিবীরশিং য়াওরক্নবা মীৎয়েঙ থম্লি হায়খি‍। সিয়াচিন্দা মথৌ তৌরিবা নুপী লান্মীশিং অমদি মোদর্ন ফাইতর প্লেনশিং পাইরিবা নুপীশিংগী খুদম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হীরম কয়াদা নুপীশিংনা কমদৌনা আর্ম্দ ফোর্সপু লমজিংলিবগে হায়বা ৱাফম নীংশিংখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা থবক তাবনা মখোয়না খেন্নবা এক্সপরিএন্সশিং ফংহৌনবগী খুদোংচাবা পীগনি অমদি মখোয়না তোঙান তোঙানবা লোলশিং অমদি নাৎ অমসুং পুন্সি মহিংশিংগী মরমদা খঙহৌনবা হোৎনগদবনি হায়খি‍। তীমৱর্ক অমদি লুচিংবগী ৱাখল লৌশিং খঙজিনহৌবনা মখোয়গী পুন্সিদা অনৌবা মায়ওন অমা হাপকনি হায়খি‍। মহাক্না অগ্নবীরশিংবু মখোয়না পামজবা হীরমশিংদা লৈরিবা মখোয়গী স্কিলশিং হেন্না ফগৎহন্নবা হোৎনবগা লোয়ননা অনৌবা কয়াসু তমশিন্নিংবগী ইখৌ লাংবা লৈহন্নবা ৱাফম থমখি‍।
নহা অমদি অগ্নিবীরশিংগী মতিংবু থাগৎলদুনা, মখোয় অসিনা ২১শুবা চহিচাসিদা লৈবাক অসিগী লুচিংবা ওইরক্কদৌরিবনি হায়না ফোঙদোকপগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফম লোইশিনখি‍।

Prime Minister's Office
PM addresses first batch of Agniveers
PM congratulates Agniveers on being the pioneers of path-breaking Agnipath Scheme
PM highlights that this transformative policy will be a game changer in strengthening our Armed Forces and making them future ready
Efforts underway to modernise our armed forces as well as make them Aatmanirbhar: PM
Discussing challenges of new fronts of contactless warfare, PM says technologically-advanced soldiers will play a key role in our armed forces
PM discusses how Agnipath scheme will also empower women; says that he looks forwards to seeing women Agniveers in all three forces
PM asks Agniveers to use the opportunity to learn more about diverse languages and cultures also
16 JAN 2023 12:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed the first batch of Agniveers of the three Services, who have commenced their basic training, via video conferencing.
Prime Minster congratulated the Agniveers on being the pioneers of this path-breaking Agnipath Scheme. He highlighted that this transformative policy will be a game changer in strengthening our Armed Forces and making them future ready for the challenges that lie ahead. Prime Minister affirmed that the young Agniveers will make the Armed Forces more youthful and tech savvy.
Hailing the potential of Agniveers, he said that their spirit is reflective of the bravery of the armed forces which has always kept the flag of the nation flying high. He said that the experience which they will acquire through this opportunity will be a source of pride for life.
Prime Minister said that New India is filled with renewed vigour, and efforts are underway to modernise our armed forces as well as make them Aatmanirbhar. He said that in the 21st century, the way wars are fought is changing. Discussing the new fronts of contactless warfare and challenges of cyber warfare, he said technologically-advanced soldiers will play a key role in our armed forces. He added the current generation of youth especially have this potential, and so the Agniveers will play a leading role in our armed forces in the times to come.
Prime Minister also spoke about how the scheme will further empower women. He expressed happiness at how women Agniveers are adding pride to the Naval forces, and said that he looks forward to seeing women Agniveers in all three forces. Prime Minister also recalled how women are leading armed forces on various fronts, citing examples of woman soldier posted in Siachen and women driving modern fighter planes.
Prime Minister said that getting posted in different regions will give them an opportunity to get diverse experiences and that they should try to learn different languages and also about different cultures and ways of living. He said that teamwork and honing of leadership skills will add a new dimension to their personality. He exhorted Agniveers to remain curious about learning new things while simultaneously working on bettering their skills in the fields of their choice.
Hailing the potential of youth and Agniveers, Prime Minister concluded by saying that they are the ones who are going to provide leadership to the nation in the 21st century.