প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কর্নাতকাগী হুবলীদা ২৬শুবা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোকখ্রে
“ ‘পাংথোকপা ঙমগনি’ হায়বা ঐখোয়গী নহারোলগী শক্তিনা মীওই খুদিংমক ইথিল পীরি”
“অমৃত কালদা লৈবাক অসি মাঙলোমদা পুখৎনবা ঐখোয়না থবক তৌগদবনি অমসুং ঐখোয়গী থৌদাংশিং খঙগদবনি”
“নহারোলগী থৌনা অসি ভারতকী খোঙচৎকী মপাঙ্গলনি। লৈবাক শেমগৎনবগীদমক মথং চহি ২৫ অসি য়াম্না মরুওই”
“নহা ওইরবদি ঐখোয়গী থবকশিং খিং-খিং লাওগনি। নহা ওইরবদি ঐখোয়গী মীৎয়েক পাক-চাউগনি। নহা ওইরবদি থবক ঙম্বা ওইগদবনি”
“চৎলিবা চহিচা অসি ভারতকী চহিচানি হায়না মালেম্না হায়নরি। হৌজিক অদোমগী চহিচানি, ভারতকী নহারোলকী চহিচানি”
“নহারোলশিংগী অনিংবশিং থুংহনবা হায়বসি তঙাইফদবনি, ঐখোয়না অফবা অহোঙবা পুরক্কদবনি অমসুং চাউখৎলবা লৈবাকশিংদগী মাংজিল থাগদবনি”
“শ্বামী বিবেকানন্দগী পাউজেল অনি-মহৈলোয়শঙ অমসুং অনৌবা থবক অসি নহারোল খুদিংমক্কী পুন্সিগী শরুক ওইগদবনি”
“ঙসিদি লৈবাক অসিগী পান্দমদি- বিকসিত ভারত,সাসক্ত ভারত”
12 JAN 2023 6:56PM by PIB Imphal
ঙসি কর্নাতকাগী হুবলীদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২৬শুবা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোকখ্রে। মহাক্কী ফিদমশিং, পাউতাকশিং অমসুং থবকশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা শ্বামী বিবেকানন্দগী মপোক নুমিত্তা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল পাংথোকপনি। ফেস্তিবেল অসিগী পান্দমদি ‘বিকসিত য়ুব-বিকসিত ভারত’ হায়বনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী মফম পুম্নমক্তগী মখল কয়াগী কলচরশিং মফম অমদা পুনহল্লে অমসুং এক ভারত, শ্রেস্থা ভারতকী ৱাখল্লোন্দা শরুক য়ারিবশিং অমতা ওইহল্লে।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মফম অসিগী কলচর, চৎনবী অমসুং লৌশিংগীদমক কর্নাতকাগী হুবলী লমদম অসি মমিং চৎলি অমসুং মফম অসিগী অচৌবা মীওই কয়া জ্ঞানপীথ পুরুস্কার ফংখ্রে। মফম অসিদগী মমিং লৈরবা ঈশৈগী গুরুশিং হায়বদি পন্দিৎ কুমার গন্ধারব, পন্দিৎ বাসবরাজ রাজগুরু, পন্দিৎ মাল্লিকার্জুন মন্সুর, ভারত রত্ন শ্রী ভিমসেন জোসি অমসুং পন্দিতা গঙ্গুবাই হঙ্গাল পুথোকখি অমসুং মখোয়গী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অতোপ্পা অমদা ঐখোয়গী নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল লৈরে অমসুং অতোপ্পা অমদা অজাদি কা অমৃত মহোৎসব লৈরে। পান্দম ফংদ্রি ফাওবা হোৎনগদবনি অমসুং লেপ্লোইদবনি। শ্বামী বিবেকানন্দানা হায়রমখি মদুদি মসি ভারতকী নহারোলশিংগী পুন্সিগী লাইৱানি অমসুং অমৃত কালদা লৈবাক অসি মাঙলোমদা পুখৎনবা ঐখোয়না থবক তৌগদবনি অমসুং ঐখোয়গী থৌদাংশিং খঙগদবনি। অখন্নবা থৌরম অসিদা ঐনা শ্বামী বিবেকানন্দগী মখোঙদা ঐনা ঐগী কোক নোঞ্জরি। প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক লৈখিদ্রবা শ্রী সিদ্ধেশ্বর শ্বামীগী মফমদশু ইকায়খুম্নবা উৎখি।
শ্রী মোদীনা হায়খি শ্বামীজি কর্নাতকাদা কয়ারক হন্না চৎখি অমসুং মহাক্কী চিকাগো খোঙচৎ মতেং পাংখিবশিংগী মনুংদা মৈসুরগী মহারাজাশু অমনি। শ্বামীজিগী ভারত ব্রামন অসি লৈবাক্কী অমতা ওইবগী খুদম্নি অমসুং মসি এক ভারত শ্রেস্থা ভারত ৱাখল্লোনগী নুঙগী ওইবা খুদম অমনি।
শ্বামী বিবেকানন্দাগী ৱারোল পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “তুংলমচৎ অমা অমসুং লৈবাক অমা চাউখৎপা হায়বসি ঐখোয়না নহারোলগী শক্তি শীজিন্নবা মতমদা য়াম্না লাইগনি”। কর্নাতকানা লৈবাক অসিদা লৈবাক্কীদমক মখোয়গী থৌদাংশিংনা মরুওইনা লৌবা অমসুং নহা য়াম্না ওইরিঙৈদা তোমথিন ওইনা মাইপাকপা মীওই কয়া পুথোকখি।
মখোয়গী শক্তিনা বৃতিস লৈঙাক থেংনখিবা চিত্তোরগী মহারানি চিন্নাম্মা অমসুং শঙ্গোলি রায়ান্নাগী খুদম প্রধান মন্ত্রীনা পীখি অমসুং মশাগী চহি ১৪শুবদা লৈবাক্কীদমক মহাক্কী থৱায় কৎখিবা নরায়ন মহাদেব দোনিশু পনখি। মহাক্না হায়খি লেন্স নাইক হনুমানথাপ্পা কোপ্পাদনা সিয়াচিন্দা -৫৫ দিগ্রি সেলসিয়সতা হিংখি। ভারতকী নহারোলশিং হিরম খুদিংমক্তা অনৌবা থবক কয়া পাংথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মতমগী অহোংবা মতুংইন্না লৈবাক্কী পান্দমশিং অহোংবা লৈ অমসুং ঙসিদি ভারত অসি মশিং য়াম্লবা নহারোল কয়া লৈবা মরম্না ২১শুবা চহিচা অসি য়াম্না মরুওইবা মতম অমনি। য়ুব শক্তি অসি ভারতকী খোঙচৎ মাংলোমদা চিংলিবা শাফুনি। লৈবাক অসি শেমগৎনবা মথং চহি ২৫ অসি য়াম্না মরুওই। য়ুব শক্তিগী মঙলানশিং অমসুং অনিংবশিংনা ভারতকী মাইকৈ অমসুং পন্থুং লেপ্লি অমসুং য়ুব শক্তিগী পামজবনা ভারতকী লম্বী লেপ্লি। মসিগী নহারোলগী শক্তি অসি শীজিন্নবা য়ানবা ঐখোয়গী থবকশিং, ঐখোয়গী ৱাখলদা ঐখোয় নহা ওইবা দরকার ওই। নহা ওইরবদি ঐখোয়গী থবকশিং খিং-খিং লাওগনি। নহা ওইরবদি ঐখোয়গী মীৎয়েক পাক-চাউগনি। নহা ওইরবদি থবক ঙম্বা ওইগদবনি। পাম্বৈশিংগীদমক করিগুম্বা মালেম্না ঐখোয়দা হায়রক্লবদি, মদু ঐখোয়গী ‘অমৃত’ মীরোলগী কৎথোকপনা ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি ভারত মালেমদা ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরে অমসুং ঐখোয়গী পান্দমদি মসি অহুমশুবদা লৈহনবনি। লৌউ-শিংউ অমসুং শান্ন-খোৎনবগী হিরমদা খুদোংচাবা কয়া লৈরে অমসুং মসিগী অওনবা অসিদা নহারোলশিংনা অচৌবা থৌদাং লৌখি। ইকোনোমি, লাইরিক-লাইশু তম্বা,শান্নবা অমসুং স্তার্দঅপশিংদা অকনবা য়ুম্ফম কয়া থোল্লে। পাইখৎনবগীদমক রনৱে থৌরাং তৌরে।ঙসিদি ভারত অমসুং মসিগী নহারোলশিংদা মালেম্না থাজনা য়েংলে। মসিগী থাজবা অসি নখোয়গী মরমদনি। থাজবা থম্লক্লিবা অসি নখোয়না ওইহনবনি। চৎলিবা চহিচা অসি ভারতকী চহিচানি হায়না ঙসিদি মালেম্না হায়নরি। চহিচা অসি অদোমগী চহিচানি, ভারতকী নহারোলগী চহিচানি। থাজবা অমসুং খুদোংচাবা পুন্না লাকপা অসি পুৱারি ওইরবা মতম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা নুপীশিংনা অচৌবা থৌদাং লৌরি অমসুং লান্মী, স্পেস তেক্নোলোজি, স্পেস অমসুং শান্নবদা নুপীশিং মাংজিল থারে। তুংগী খনবা অমসুং ২১শুবা চহিচা অসি ভারতকী চহিচা ওইহনবা হায়বসি মরুওই। নহারোলশিংগী অনিংবশিং থুংহনবা হায়বসি তঙাইফদবনি, ঐখোয়না অফবা অহোঙবা পুরক্কদবনি অমসুং চাউখৎলবা লৈবাকশিংদগী মাংজিল থাগদবনি। হৌজিক লৈত্রিবা শীনফম কয়া তুংদা ঐখোয়গী নহারোলশিংগী মরুওইবা শীনফম ওইরক্কনি, মরম অদুনা তুংগী স্কিলশিংগীদমক ঐখোয়গী নহারোলশিং থৌরাং তৌগদবনি। অনৌবা ইজুকেসন পোলিসিগী খুৎথাংদা তুংগী শীজিন্নফম লৈরবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগদবা ইজুকেসন সিস্তেম লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি লেপ্তনা হোঙলিবা মালেম অসিদা শ্বামী বিবেকানন্দগী পাউজেল অনি নহারোল খুদিংমক্কী পুন্সিগী শরুক অমা ওইহনগদবনি। পাউজেল অনি অদুদি মহৈলোয়শঙশিং অমসুং অনৌবা থবক হায়বনি। ঐখোয়গী অনৌবা ৱাখল পাকথোক-চাউথোকপা মতমদা অমসুং অপুনবগী থৌনা অমগা লোয়ন্না থবক তৌবা মতমদা মহৈলোয়শঙ অমা শেম্মী অমসুং ঙসিগী নহারোল খুদিংমক্না মখোয়গী লনাই মাইপাকপা অদু অপুনবগী মাইপাকপা ওইনা উৎকদবনি। মসিগী অপুনবা ওইনা থবক তৌবগী থৌনা অসিনা ভারত অসি ‘তিম ইন্দিয়া’ ওইনা চাউখৎকনি।
অনৌবা থবক পাংথোকপদা শ্বামী বিবেকানন্দগী ৱাখল্লোনগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থবক খুদিংমক তাঙ্কক অমা থেংনগনি-নোক্নবা, য়ানিংদবা অমসুং য়ারকপা। দিজিতেল পেমেন্তশিং, শ্বাছ ভারত অভিয়ান,জন ধন য়োজনা অমসুং লৈবাক অসিদা মশানা কোবিদকী তিকা পুথোকচবা অসি অহানবদা নোক্নখি। ঙসিদি ভারত দিজিতেল পেমেন্তশিংদা মালেমগী লুচিংবা ওইরে, জন ধন একাউন্তশিং ঐখোয়গী শেন-থুমগী অচৌবা থৌনা অমা ওইরে অমসুং তিকাশিংগী লমদা ভারতকী মাইপাকপা অসি মালেম শীনবা থুংনা ৱারি শান্নরে। করিগুম্বা অদোমগী অনৌবা ৱাখল্লোন অমা লৈরবদি, অদোম নোক্নগনি নত্ত্রগা অথিংবা পীরক্কনি হায়বা অদোম নিংশিংবীয়ু। অদুবু করিগুম্বা অদোমগী অনৌবা ৱাখল অদুদা অদোম্না থাজরবদি মদু লেংদনা লৈয়ু। মদুদা থাজবা থম্মু।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নহারোলশিংগা লোয়ন্না লৈবাক অসিদা অনৌবা থবক কয়া অমসুং চাংয়েং কয়া পাংথোক্লে। নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল অসিদা লৈবাক্কী মফম কয়াদগী লাকপা নহারোলশিং চাংদম্নবা কয়া শরুক য়ারি। মসি কনানা মাইপাকপগে হায়বা অদু মরুওইবা নত্তে, মসিদা মাইপাক্লিবসি ভারতনি অমসু মফম অসিদা নহারোলশিং অমগা অমগা চাংদম্নবা নত্তে, মতেং পাংনবনি। মসিগী চাংদম্নবা অমসুং মতেং পীনবগী ৱাখল্লোন অসি মাঙলোমদা পুখৎকদবনি অমসুং ঐখোয়গী মাইপাকপা অসি লৈবাক্কী মাইপাকপদা য়েংলগা ওল্লি।
লোশিল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি লৈবাক অসিগী পান্দমদি বিকসিত ভারত, সাশক্ত ভারত !(চাউখৎলবা ভারত, মপাঙ্গল কনবা ভারত) হায়বনি অমসুং চাউখৎলবা ভারত অমগী মঙলান অসি মঙফাওনদ্রি ফাওবা ঐখোয় লেপ্লোই। লৈবাক্কী নহারোল খুদিংমক্না মসিগী মঙলান অসি মখোয়গী মঙলান ওইহনগদবনি অমসুং লৈবাক্কী থৌদাং মখোয়গী পাম্বোমশিংদা পুগদবনি।
থৌরম অদুদা কর্নাতকাগী রাজ্যপাল শ্রী থৱার চান্দ গেহলোত, কর্নাতকাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী বাসবরাজ বোম্মাই, য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং শ্রী অনুরাগ থাকুর, শ্রী নিতিস প্রামানিক অমসুং কর্নাতকা সরকারগী মিনিস্তরশিং শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
ঐখোয়গী হৈথোই-শিংথোইরবা নহারোলশিং জাতিগী থাক্তা মশক তাক্নবা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মখোয় শরুক য়াহন্নবা চহি খুদিংগী নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল পাংথোক্লি। ফেস্তিবেল অসিনা লৈবাক্কী মফম কয়াগী তোঙান-তোঙানবা কলচরশিং মফম অমদা পুহল্লে অমসুং এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী ৱাখল্লোন্দা শরুক য়ারিবশিং অমতা ওইনা পুল্লে। ফেস্তিবেল অসি জনুৱারি ১২দগী জনুৱারি ১৬ ফাওবা কর্নাতকাগী হুবলী-ধরৱাদতা পাংথোক্কনি। চহি অসিগী ফেস্তিবেলগী থিমদি ‘ভিকসিত য়ুব ভিকসিত ভারত’ নি।
জি-২০ অমসুং ৱাই-২০গী থৌরমশিংদগী মতৌ তমদুনা ফেস্তিবেল অসিদা য়ুথ সম্মিৎ পাংথোক্তুনা থিম মঙাদা খন্ন-নৈনবশিং পাংথোক্কনি, থিমশিং অদুদি তুংগী থবক, উদোগ, ইন্নোবেসন অমসুং ২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং, অইং-অশাগী খল হোংলকপা অমসুং অমাং-অতা থোকপা হন্থহনবা, শান্তি পুরকপা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা, গনতন্ত্র অমসুং লৈঙাক্তা তুংগী নহারোলশিং শরুক য়াবা , হকশেল অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা অসিনি। সম্মিৎ অসিদা অখঙ-অহৈ ৬০ হেন্না শরুক য়াগনি। চাংদম্নবা অমসুং চাংদম্নবা নত্তবা থৌরম কয়া পাংথোক্কনি। চাংদম্নবা থৌরমশিংগী মনুংদা ফোক দান্স অমসুং ফোক শোং য়াওরি। চাংদম্নবা নত্তবা থৌরমশিংগী মনুংদা মীওই লাখ ১০ হেনবনা শরুক য়াগদবা য়োগাথোন অমা য়াওরি। নাৎকী ওইবা অরিবা মশান্না অমসুং শারিৎ-শারাত ৮ উৎকনি। অতোপ্পা থৌরমশিংগী মনুংদা চীঞ্জাক ফেস্তিবেল, নহারোল কলাকারশিংগী কেম্প, আর্মি, নেভি অমসুং এয়রফোর্স কেম্পশিং য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates 26th National Youth Festival in Hubbali, Karnataka
“The ‘can do’ spirit of our Yuva Shakti inspires everyone”
“We must emphasise and understand our duties to take the country forward in the Amrit Kaal”
“Yuva Shakti is the driving force of India’s journey. The next 25 years are important for building the nation”
“To be young is to be dynamic in our efforts. To be young is to be panoramic in our perspective. To be young is to be pragmatic.”
“There are global voices saying that this century is India’s century. It is your century, the century of India’s youth”
“It is imperative that for fulfilling the aspirations of the youth, we should bring positive disruptions and move ahead of even the advanced nations”
“Twin messages of Swami Vivekananda - Institution and Innovation should be the part of every youth’s life”
“Today the goal of the country is - Viksit Bharat, Sashakt Bharat”
12 JAN 2023 6:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the 26th National Youth Festival in Hubbali, Karnataka today. The programme is being held on National Youth Day, which is celebrated on the birth anniversary of Swami Vivekananda, to honour and cherish his ideals, teachings and contributions. The theme of the festival is ‘Viksit Yuva - Viksit Bharat’ and it brings diverse cultures from all parts of the country on a common platform and unites the participants in the spirit of Ek Bharat, Shreshtha Bharat.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that the Hubbali region of Karnataka is known for its culture, tradition and knowledge where many great personalities have been awarded the Gyanpeeth Puraskar. He informed that this region has produced several great musicians like Pandit Kumar Gandharv, Pandit Basvaraj Rajguru, Pandit Mallikarjun Mansur, Bharat Ratna Shri Bhimsen Joshi and Pandita Gangubai Hangal and paid tributes to these personalities.
Highlighting the importance of National Youth Day in the year 2023, the Prime Minister remarked that on one hand, we have the exuberant National Youth Festival and on the other hand there is the Azadi Ka Amrit Mahotsav. “Arise, awake and stop not till the goal is reached”, the Prime Minister exclaimed quoting Swami Vivekananda Ji and said that it is the life mantra of the youth of India and said that we must emphasise and understand our duties to take the country forward in the Amrit Kaal. The Prime Minister highlighted the inspiration from Swami Vivekananda Ji derived by the youth of India in this endeavour. “I bow my head at the feet of Swami Vivekananda Ji on this special occasion”, the Prime Minister remarked. The Prime Minister also paid tribute to Sri Siddheshwar Swami who passed away recently.
Shri Modi highlighted the association of Swami Vivekananda with the land of Karnataka. He noted that Swami ji visited Karnataka many times and Mysore Maharaja was one of the key supporters of his visit to Chicago. “Swami ji’s Bharat Bhraman testifies to the unity of the nation's consciousness and this is an eternal example of the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat”, he said.
Quoting Swami Vivekananda Ji, the Prime Minister said, “The development of a future and a nation becomes easy when we possess the power of the youth.” He mentioned that the land of Karnataka has gifted the nation with numerous personalities who gave foremost importance to their duties towards the nation and reached extraordinary feats at a very young age. The Prime Minister gave the example of the Maharani Chinnamma of Chittoor and Sangolli Rayanna whose courage broke the resolve of the British Empire and also mentioned Narayana Mahadev Doni who sacrificed his life for the nation at the young age of 14 years. He also mentioned Lance Naik Hanumanthappa Koppad who survived at temperatures of -55 degrees celsius in Siachen. Commenting on the versatile young talent of the nation the Prime Minister said that Indian Youth is taking new strides in every field.
The Prime Minister reminded the changing nature of national goals in the light of changing times and said that this time of 21st century is very important as today India is a young country with a huge young population. “Yuva Shakti is the driving force of India’s journey”, said the Prime Minister. The next 25 years are important for building the nation. The dreams and aspirations of Yuva Shakti decide India’s direction and destination and Yuva Shakti’s passion decides India’s path. To harness this Yuva Shakti we need to be young with our thoughts, with our efforts! To be young is to be dynamic in our efforts. To be young is to be panoramic in our perspective. To be young is to be pragmatic! If the world looks to us for solutions, it is because of the dedication of our ‘Amrit’ generation, he added.
The Prime Minister said that India today is the 5th largest economy and “our goal is to take it into the top 3.” The Prime Minister reiterated emerging opportunities in the agriculture and sports sector and credited the power of the youth for this revolution. Emphasising the importance of the current moment in the history of the nation, the Prime Minister underlined that strong foundations are being laid in the fields of economy, education, sports and startups. “The runway is ready for your take-off! Today, there is great optimism in the world towards India and its youth. This optimism is about you. This optimism is because of you. And this optimism is for you! Today, there are global voices saying that this century is India’s century. It is your century, the century of India’s youth! This is a historic time – when optimism and opportunity are coming together”, he said.
The Prime Minister emphasised the role of women power in keeping the nation’s strength alive and touched upon the instances of women shining in armed forces, space technology, space and sports.
Shri Modi also emphasised the importance of futuristic thinking and approach for making 21st century India’s century. “It is imperative that for fulfilling the aspirations of the youth, we should bring positive disruptions and move ahead of even the advanced nations”, he said. Mentioning the cutting-edge sectors, the Prime Minister said that jobs that do not even exist will be mainstream professions for our youth in future, therefore, it is important that our youth should prepare for future skills. The Prime Minister referred to the practical and futuristic education system that is emerging through New Education Policy.
The Prime Minister emphasised the two messages of Swami Vivekananda that should be a part of every youth's life in this rapidly changing world of today. He said, “These two messages are- institutions and innovation!” The Prime Minister further explained that an institution is formed when we expand our idea and work with team spirit and urged every youth of today to augment their individual success in the form of team success. “This team spirit will take forward developed India as ‘Team India’”, the Prime Minister said.
Throwing light on Swami Vivekananda’s idea of innovation, the Prime Minister remarked that every work has to pass through three stages – ridicule, protest and acceptance. The Prime Minister gave the example of digital payments, Swachh Bharat Abhiyan, Jan Dhan Yojana and the indigenously made covid vaccine and remarked that it was ridiculed when it was first introduced. He further added that today India is the world leader in digital payments, Jan Dhan accounts have become a huge strength of our economy and India's achievement in the field of vaccines is being discussed all over the world. The Prime Minister remarked, “If you have any new idea, remember that you may be ridiculed, or opposed. But if you believe in your idea then stick to it. Keep trusting in it.”
The Prime Minister informed that many new efforts and experiments are being carried out in the country by taking the youth along. Drawing an analogy to competitive and cooperative federalism, the Prime Minister said that the youth from different states of the country are taking part in various competitions at the National Youth Festival. The Prime Minister remarked that it does not matter who wins as it will be India that will come out victorious and stated that youth here will not just compete with each other but also cooperate. Forwarding this spirit of competition and cooperation, the Prime Minister emphasised the need to inculcate the thought that our success is measured by the success of the nation.
Concluding the address, the Prime Minister said, “Today the goal of the country is - Viksit Bharat, Sashakt Bharat! (Developed India, Strong India) and stressed that we cannot stop until this dream of a developed India is fulfilled. The Prime Minister expressed the belief that every youth of the country will make this dream theirs and take the responsibility of the country on their shoulders.
Governor of Karnataka, Shri Thawar Chand Gehlot, Chief Minister of Karnataka, Shri Basvaraj Bommai, Union Ministers Shri Anurag Singh Thakur, Shri Nisith Pramanik and Ministers from Government of Karnataka were among those present on the occasion.
Background
The National Youth Festival is held every year to provide exposure to our talented youth at the national level, along with galvanising them towards nation-building. It brings diverse cultures from all parts of the country on a common platform and unites the participants in the spirit of Ek Bharat, Shreshtha Bharat. The Festival is being held in Hubballi-Dharwad in Karnataka from 12th to 16th January, with the theme ‘Viksit Yuva - Viksit Bharat’.
The Festival will witness the Youth Summit, which will witness plenary discussions on five themes stemming from G20 and Y20 events viz. Future of work, Industry, Innovation and 21st Century Skills; Climate change and disaster risk reduction; Peacebuilding and Reconciliation; Shared future-youth in democracy and governance; and Health & Well-being. The Summit will witness the participation of more than sixty eminent experts. Several competitive and non-competitive events will also be held. Competitive events will include folk dances and songs and will be held to provide an impetus to local traditional cultures. Non-competitive events will include Yogathon which aims to mobilise close to 10 lakh people to do Yoga. Eight indigenous sports and martial arts will also be presented during the event by national-level performers. Other attractions include Food Festival, Young Artist Camp, adventure sports activities, and special Know Your Army, Navy and Air Force camps among others.