প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী দিশেম্বর ৩০দা নোংচুপ বঙ্গাল চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বঙ্গালদা লুপা করোর ৭৮০০ হেনবগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতাদা নেসনেল গঙ্গা কাউন্সিলগী ২শুবা মীফম শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বঙ্গালদা লুপা করোর ২৫৫০ হেনবগী সিৱেরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা হাওরাদগী নিউ জলপাইগুরি য়ৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতা মেত্রো পর্পল লাইনগী জোকা-তারাতালা লাইন শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেজগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি; নিউ জলপাইগুরি রেলৱেজ স্তেসন নৌনা শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তর শ্যামা প্রসাদ মুর্খজি নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ৱাতর এন্দ সেনিতেসন শঙ্গাগনি
29 DEC 2022 11:28AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী দিশেম্বর ৩০, ২০২২দা নোংচুপ বঙ্গালদা চৎকনি। অয়ুক পুং ১১:১৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রী হাওরা রেলৱে স্তেসন্দা থুংগনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না হাওরাদগী নিউ জলপাইগুরি য়ৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি। মহাক্না কোলকাতা মেত্রো পর্পল লাইনগী জোকা-তারাতালা পরিং শঙ্গাগনি অমসুং তোঙান-তোঙানবা রেলৱেজ প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। নুমিৎয়ুংবা পুং ১২দা প্রধান মন্ত্রী আই.এন.এস সুভাসতা থুংগনি অমসুং মহাক্না নেতাজি সুভাসকী মীতমদা লৈ কৎতুনা ইকায়খুম্নবা উৎকনি অমসুং দোক্তর শ্যামা প্রসাদ মুর্খজি নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ৱাতর এন্দ সেনিতেসন(দি এস পি এম-নিৱাস) শঙ্গাগনি। মহাক্না নেসনেল মিসন ফোর ক্লিন গঙ্গাগী মখাদা সিৱেরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। নুংথিলগী পুং ১২:২৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা নেসনেল গঙ্গা কাউন্সিলগী ২শুবা মীফম পাংথোক্কনি।
আই.এন.এস নেতাজি সুভাসতা প্রধান মন্ত্রী
লৈবাক অসিদা কোওপরেতিপ ফেদেরেলিজম চাউখৎহন্নবা অতোপ্পা খোঙথাং অমদা, দিশেম্বর ৩০দা কোলকাতাদা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা নেসনেল গঙ্গা কাউন্সিলগী ২শুবা মীফম পাংথোক্কনি। মীফম অদুদা জল শক্তিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর, কাউন্সিলগী মেম্বর ওইরিবা অতোপ্পা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং অমসুং উত্তরখান্দ, উত্তর প্রদেস, বিহার, ঝারখান্দ অমসুং নোংচুপ বঙ্গালগী চীফ মিনিস্তরশিং শরুক য়াগনি। গঙ্গা তুরেল মোৎশিনবা থিংনবা অমসুং তুরেল অসি হান্নগী ফিবমদা হল্লক্নবগী মরুওইবা থৌদাং নেসনেল গঙ্গা কাউন্সিলনা লৌরি।
নেসনেল মিসন ফোর ক্লিন গঙ্গা(এন এম সি জি)গী মখাদা লুপা করোর ৯৯০ চংনা শেমগৎপা সিৱেরেজ প্রোজেক ৭(সিৱেরেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত ২০ অমসুং কিলোমিতর ৬১২গী নেতৱার্ক)প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নবদ্বিপ, কাচারাপ্রা, হালিসার, বরগে—রগে, বারাকপুর, চান্দারন নগর, বন্সবেরিয়া, উত্ত্রাপারা কোত্রুং, বাইদ্যাপতি, ভান্দ্রেশ্বর, নাইহাতি, গারুলিয়া, তিতাগর অমসুং পানিহাতগী মিউনিসিপালিতিশিংদা কান্নবা পীরগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নোংচুপ বঙ্গাল রাজ্যদা ২০০ এম.এল.দিগী সিৱেজ শেংদোক্নবগী অহেনবা খুদোংচাবা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল মিসন ফোর ক্লিন গঙ্গাগী মখাদা লুপা করোর ১৫৮৫ চংনা পায়খৎকদবা সিৱেরেজ প্রোজেক ৫(সিৱেরেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত ৮ অমসুং কিলোমিতর ৮০গী নেতৱার্ক)গী উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নোংচুপ বঙ্গাল রাজ্যদা ১৯০ এম.এল.দিগী সিৱেজ শেংদোক্নবগী অহেনবা খুদোংচাবা পীরগনি। প্রোজেকশিং অসিনা নোর্থ বারাকপুর, হুগলি-চিন্সুরা, কোলকাতা কে.এম.সিগী মফমশিং-গার্দেন রিচ অমসুং অদি গঙ্গা(তোল্লি নালা) অমসুং মহেসতালা তাউন্দা কান্নবশিং পীরগনি।
কোলকাতাগী দাইমন্দ হার্বর রোদতা লৈবা জোকাদা লুপা করোর ১০০ রোম চংনা শেমগৎপা দোক্তর শ্যামা প্রসাদ মুর্খজি নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ৱাতর এন্দ সেনিতেসন(দি এস পি এম-নিৱাস) প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। ইন্সতিতুৎ অসিনা লৈবাক অসিদা ঈশিং, সেনিতেসন অমসুং হায়জিন(ৱাস)গী খ্বাইদগী চাউবা লুপ অমা ওইনা থবক তৌগনি অমসুং রাজ্য সরকারশিং অমসুং লোকেল গভর্নমেন্তশিংগী ই-পাউ লৌফম অমা ওইনা থবক তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রী হাওরা রেলৱেজ স্তেসন্দা হাওরাদগী নিউ জলপাইগুরি য়ৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি। খ্বাইদগী নৌবা সেমি হায় স্পিৎ ত্রেন অসিদা অফবা মখলগী পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাবা কয়া য়াওরে। ত্রেন অসিনা মাল্দা, বারসোই অমসুং কিসনগঞ্জ স্তেসনশিংদা লেপকনি। প্রধান মন্ত্রীনা জোকা-ইসপ্লানাদে মেত্রো প্রোজেক(পর্পল লাইন)গী জোকা-তারাতালা লাইন শঙ্গাগনি। কিলোমিতর ৬.৫গী পরিং অসিদা স্তেসন ৬ হায়বদি জোকা, থাকুরপুরকুর, সাখের বাজার, বেহালা চৌরাস্তা, বেহালা বজার অমসুং তারাতালা লৈরি অমসুং মসি লুপা করোর ২৪৭৫ হেন্না চংনা পায়খৎপনি। মসিগী প্রোজেক অসিনা কোলকাতা সহরগী খা-থংবা শরুক হায়বদি সারসুনা, গাকঘর, মুচিপারা অমসুং সাউথ ২৪ পারগানাদা কান্নবা য়াম্না পীরগনি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে প্রোজেক ৪ মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অদুদি বোইনচি-শক্তিগর ৩শুবা লাইন লুপা কারোর ৪০৫ চংনা শেমগৎপা; লুপা করোর ৫৬৫ চংনা শেমগৎপা দানকুনি-চন্দানপুর ৪শুবা লাইন; লুপা কারোর ২৫৪ চংনা শেমগৎপা নিমতিতা-নিউ ফারাক্কা দবল লাইন অমসুং লুপা করোর ১০৮০ চংনা শেমগৎপা অম্বারি ফালাকাতা-নিউ মাইনাগুরি-গুমানিহাত দবল্লিং প্রোজেকনি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোরোর ৩৩৫ হেন্না চংনা নিউ জলপাইগুরি রেলৱে স্তেসন নৌনা শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit West Bengal on 30th December
PM to lay foundation stone and dedicate to the nation projects worth more than Rs 7800 crore in West Bengal
PM to chair the 2nd meeting of the National Ganga Council in Kolkata
PM to lay foundation stone and dedicate to the nation multiple sewerage infrastructure projects in West Bengal worth over Rs 2550 crores
PM to flag off Vande Bharat Express connecting Howrah to New Jalpaiguri
PM to inaugurate Joka-Taratala stretch of Purple Line of Kolkata Metro
PM to also lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple Railway projects; Foundation stone of redevelopment of New Jalpaiguri Railway Station to be laid
PM to inaugurate Dr. Syama Prasad Mookerjee – National Institute of Water and Sanitation
29 DEC 2022 11:28AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit West Bengal on 30th December, 2022. At around 11:15 AM, Prime Minister will reach Howrah Railway Station, where he will flag off Vande Bharat Express connecting Howrah to New Jalpaiguri. He will also inaugurate Joka-Taratala stretch of Purple Line of Kolkata Metro and lay the foundation stone and dedicate to the nation various Railway projects. At 12 Noon, Prime Minister will reach INS Netaji Subhas, pay floral tribute at the statue of Netaji Subhas and inaugurate Dr. Syama Prasad Mookerjee – National Institute of Water and Sanitation (DSPM – NIWAS). He will also lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple sewerage infrastructure projects for West Bengal under National Mission for Clean Ganga. At around 12:25 PM, Prime Minister will chair the second meeting of the National Ganga Council.
PM at INS Netaji Subhas
In yet another step to boost Cooperative Federalism in the country, Prime Minister will chair the 2nd meeting of the National Ganga Council (NGC) on 30th December 2022 in Kolkata. The meeting will be attended by Union Minister for Jal Shakti, other Union Ministers who are members of the council and Chief Ministers of Uttarakhand, Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand and West Bengal. The National Ganga Council has been given the overall responsibility for superintendence of pollution prevention and rejuvenation of River Ganga and its tributaries.
Prime Minister will inaugurate 7 sewerage infrastructure projects (20 Sewage Treatment Plants and 612 km network) developed under National Mission for Clean Ganga (NMCG) at a cost of more than Rs 990 crore. These projects will benefit municipalities of Nabadwip, Kacharapra, Halishar, Budge-Budge, Barrackpore, Chandan Nagar, Bansberia, Uttrapara Kotrung, Baidyabati, Bhadreshwar, Naihati, Garulia, Titagarh, and Panihati. These projects will add the Sewage Treatment Capacity of over 200 MLD in the state of West Bengal.
Prime Minister will also lay the foundation stone for 5 sewerage infrastructure projects (8 Sewage Treatment Plants and 80 Km Network) to be developed under National Mission for Clean Ganga (NMCG) at an estimated cost of Rs 1585 crore. These projects will add 190 MLD new STP capacity in West Bengal. These projects will benefit areas of North Barrackpore, Hooghly-Chinsura, Kolkata KMC area- Garden Reach & Adi Ganga (Tolly Nala) and Mahestala town.
Prime Minister will inaugurate Dr. Syama Prasad Mookerjee – National Institute of Water and Sanitation (DSPM – NIWAS), which has been developed at Joka, Diamond Harbour Road, Kolkata at an estimated cost of around Rs 100 Crore. The Institute will serve as an apex body in the country on water, sanitation and hygiene (WASH) in the country, serving as a hub of information and knowledge for Central, State and local governments.
PM at Howrah Railway Station
Prime Minister will flag off the Vande Bharat Express, connecting Howrah to New Jalpaiguri, at the Howrah Railway Station. The ultra-modern Semi High Speed Train is equipped with state-of-the-art passenger amenities. The train will stop at Malda Town, Barsoi and Bolpur (Shantiniketan) stations enroute on both the directions.
Prime Minister will inaugurate the Joka-Taratala Stretch of Joka-Esplanade Metro Project (Purple Line). The 6.5-Km stretch having 6 stations namely Joka, Thakurpukur, Sakher Bazar, Behala Chowrasta, Behala Bazar and Taratala has been constructed at a cost of more than Rs 2475 Crore. Passengers of southern parts of the Kolkata City like Sarsuna, Dakghar, Muchipara and South 24 Parganas will be immensely benefited by inauguration of this project.
During the programme, Prime Minister will also dedicate four railway projects to the Nation. These include Boinchi - Shaktigarh 3rd Line, developed at a cost of Rs 405 crore; Dankuni - Chandanpur 4th Line Project, developed at a cost of Rs 565 crore; Nimtita - New Farakka Double Line, developed at a cost of of Rs 254 crore; and Ambari Falakata - New Maynaguri - Gumanihat Doubling Project, developed at a cost of a cost of more than Rs 1080 crore. Prime Minister will also lay the foundation stone for redevelopment of New Jalpaiguri Railway Station, to be developed at a cost of more than Rs 335 crore.