শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা ২০২৩ লৌরোক্কী য়ুবী অকংবগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ অয়াবা পীরে
23 DEC 2022 8:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা ২০২৩ লৌরোক্কী য়ুবী অকংবগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ অয়াবা পীরে। কম্মিসন ফোর এগ্রিকলচরেল কোস্তস এন্দ প্রাইজেসগী রিকমেন্দেসনশিং অমসুং য়ুবী হৌবা অচৌবা রাজ্যশিংগী ৱারোলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা অয়াবা পীখিবনি।
২০২৩ লৌরোক্কী ওইনা চপখায়রবা য়ুবী অকংবা ক্বিনতল অমদা লুপা ১০৮৬০ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম ক্বিনতল অমদা লুপা ১১৭৫০দা মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ ওইনা লেপ্লে। মসি মমাঙগী লৌরোক্তা লৈরম্বা মমলদগী চপখায়রবা য়ুবী অকংবা ক্বিনতল অমদা লুপা ২৭০ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম ক্বিনতল অমদা লুপা ৭৫০ হেনগৎলবনি। মসিনা ভারত পু্ম্নমক্কী ওইনা চাংচত্তা পোৎথোক পুথোকপগী মমলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবগী ওইনা চাদা ৫১.৮২ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুমগী চাদা ৬৪.২৬গী মার্জিন ফংলগনি। ২০২৩ লৌরোক্কী ওইনা য়ুবী অকংবগী এম.এস.পি লাউথোকপা অসি বজেত ২০১৮-১৯দা সরকারনা লাউথোকখিবা ভারত পুম্নমক্কী ওইনা পোৎথোক পুথোকপদা চঙবা মমলদগী য়ামদ্রবদা শরুক ১.৫গী লেভেল অমদা এম.এস.পি লেপখিবনি।
য়ুবী থাবা লৌমীশিং শেন্দোং হেন্না লৈবা অমসুং মখোয়গী নুংঙাই-য়াইফবা হেনগৎলক্নবগীদমক এম.এস.পি হেনগৎলকপা অসি মরুওইবা অমনি।
প্রাইজ সপোর্ত স্কিম(পি এস এস)কী মখাদা য়ুবী অমসুং খোকত্রিবা য়ুবী লৈনবগীদমক নেসনেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিপ মার্কেত্তিং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেৎ(নাফেদ) অমসুং নেসনেল কোওপরেতিপ কঞ্জুমর্স ফেদেরেসন(এন সি সি এফ)না মখা তানা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সি ওইনা থবক তৌগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Minimum Support prices for copra for 2023 season
23 DEC 2022 8:41PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi has approved Minimum Support Prices (MSPs) for copra for 2023 season. The approval is based on recommendations of the Commission for Agricultural Costs and Prices and views of major coconut growing states.
The MSP for Fair Average Quality of milling copra has been fixed at Rs. 10860/- per quintal and for ball copra at Rs. 11750/- per quintal for 2023 season. This is an increase of Rs. 270/- per quintal for milling copra and Rs. 750/- per quintal for ball copra over the previous season. This would ensure a margin of 51.82 percent for milling copra and 64.26 percent for ball copra over the all India weighted average cost of production. The announced MSP of copra for 2023 season is in line with the principle of fixing the MSP at a level of at least 1.5 times all India weighted average cost of production as announced by the Government in the Budget 2018-19.
It is one of the important and progressive steps towards ensuring better remunerative returns to the coconut growers and improving their welfare substantively.
National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd. (NAFED) and National Cooperative Consumers’ Federation (NCCF) will continue to act as Central Nodal Agencies (CNAs) for procurement of copra and de-husked coconut under Price Support Scheme (PSS).