যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
খেলো ইণ্ডিয়া ডেশ্বব'ৰ্ড মুকলি কৰিলে কেন্দ্ৰীয় ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে
'ডেশ্বব'ৰ্ডৰ জৰিয়তে জনসাধাৰণে খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনিৰ সকলো তথ্য সহজে লাভ কৰিব'
23 DEC 2022 5:46PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে আজি নতুন দিল্লীত খেলো ইণ্ডিয়াৰ নতুন ডেশ্বব'ৰ্ড মুকলি কৰে, য'ত খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনি আৰু খেলো ইণ্ডিয়া অনুষ্ঠান সম্পৰ্কীয় সকলো পৰিসাংখ্যিক তথ্য উপলব্ধ কৰোৱা হৈছে। যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী নিশীথ প্ৰামাণিক আৰু যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয় তথা এছএআইৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলও এই উপলক্ষে উপস্থিত আছিল।
খেলো ইণ্ডিয়া ডেশ্বব'ৰ্ডখন বাস্তৱিক সময়ত আপডেট হ'ব আৰু ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে এক অনন্য এক-ষ্টপ প্লেটফৰ্ম যাৰ জৰিয়তে দেশৰ প্ৰতিজন নাগৰিকে খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনিৰ বিভিন্ন প্ৰস্তাৱ সম্পৰ্কীয় সকলো তথ্য লাভ কৰিব।
ডেশ্বব'ৰ্ডৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে কয়, "যদি আপোনালোকে ভাৰত চৰকাৰৰ কামবোৰ লক্ষ্য কৰে, তেন্তে দেখিব যে সহজ উপলব্ধতা আৰু নিকা ব্যৱস্থাক সদায়ে সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া হৈছে, সেয়া লাগিলে ব্যৱসায় কৰাৰ সহজতাই হওক, জীৱন ধাৰণৰ সহজতাই হওক বা অনুপালনৰ সহজতাই হওক। উমৈহতীয়া চিন্তা-ভাবনাৰে খেলো ইণ্ডিয়া ডেশ্বব'ৰ্ড মুকলি কৰা হৈছে। এই অনন্য মঞ্চই প্ৰতিজন ব্যক্তিক উপকৃত কৰিব, সেয়া সাধাৰণ নাগৰিকেই হওক অথবা এজন খেলুৱৈয়ে হওক ৷ খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনিৰ সন্দৰ্ভত তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয় সকলো তথ্য লাভ কৰিব আৰু তেওঁলোকে এনেধৰণৰ তথ্য লাভ কৰিবলৈ একাধিক স্থানত খবৰ লোৱাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিব । এই ডেশ্বব'ৰ্ডত জিঅ'টেগিঙৰ সৈতে খেলপথাৰৰ তথ্য উপলব্ধ হ’ব।"
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীৰ বক্তব্যৰ সৈতে শ্ৰী প্ৰামাণিকে লগতে কয়, " এই মঞ্চখনে কেৱল খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনি সম্পৰ্কীয় তথ্য লাভ কৰাত জনসাধাৰণক সহায় কৰাই নহয়, লগতে ক্ৰীড়া আন্তঃগাঁথনি, ফিট ইণ্ডিয়া আৰু খেলপথাৰৰ উন্নয়ন সম্পৰ্কীয় সকলো তথ্য লাভ কৰাত সহায় কৰিব।"
এই অনন্য প্লেটফৰ্মত খেলো ইণ্ডিয়া চেণ্টাৰ (কেআইচি), খেলো ইণ্ডিয়া একাডেমী, এছএআই প্ৰশিক্ষণ কেন্দ্ৰ আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় উৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰ (এনচিঅ'ই) সম্পৰ্কে এক ডাটাবেচ উপলব্ধ আছে যি খেলুৱৈসকলক বিভিন্ন শাখাত ক্ৰীড়া প্ৰশিক্ষণৰ নিকটতম কেন্দ্ৰটো বিচাৰি উলিওৱাত সহায় কৰিব। এক নিৰ্দিষ্ট খেলৰ যিকোনো খেলুৱৈক সমগ্ৰ ভাৰতত তেওঁলোকৰ পচন্দৰ কেন্দ্ৰ বিচাৰি উলিওৱাত সহায় কৰিবলৈ কেন্দ্ৰবোৰ ভাৰতৰ মানচিত্ৰত জিঅ'টেগ কৰা হৈছে।
নিম্নলিখিত লিংকৰ জৰিয়তে খেলো ইণ্ডিয়া ডেশ্বব'ৰ্ডত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰিব-
https://dashboard.kheloindia.gov.in/khelo_india_dashboard/

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Sports Minister Shri Anurag Singh Thakur launches Khelo India Dashboard
Dashboard will give people easy access to all the information on Khelo India Scheme’
23 DEC 2022 5:46PM by PIB Delhi
Key Highlights:
• Information about play grounds with geotagging is available on this dashboard
• Minister of State for YAS Shri Nisith Pramanik also graced the event
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur launched the Khelo India’s new Dashboard today in New Delhi, which has all the statistical data related to the Khelo India Scheme and the Khelo India events. Minister of State for Youth Affairs & Sports Shri Nisith Pramanik and senior officials of Ministry of Youth Affairs and Sports and SAI were also present on this occasion.
The Khelo India Dashboard will be updated on real-time and aims to be a unique one-stop platform through which every citizen of the country will have access to all the information regarding the various offerings of the Khelo India Scheme.
Talking about the Dashboard, Shri Anurag Singh Thakur said, “If you look at the work that the Indian Government has been doing, you will see that easy accessibility and transparency has always been given top priority, be it for ease of doing business, ease of living or the ease of compliance. Keeping the same thought in mind, the Khelo India Dashboard has been launched. This unique platform, will help every person, be it a common man or an athlete get all the information that they need with regard to the Khelo India Scheme and they will not have to visit multiple places to get any information. Information about play grounds with geotagging is available on this dashboard.”
Adding to Union Minister's statement, Shri Pramanik added, "the platform will not only help people get information regarding the Khelo India Scheme but also help access information regarding progress made regarding the development of sports infrastructures, Fit India & playfield development."
The unique platform also has a database regarding Khelo India Centres (KICs), Khelo India Academies, SAI Training Centres & National Centre of Excellence (NCOEs) which in turn will help athletes find the closest centre where sports training is available in various disciplines. The centres are geotagged on the map of India to help any athlete pursuing a certain sport find the centre of their choice across India.
One can access the Khelo India Dashboard on the following link- https://dashboard.kheloindia.gov.in/khelo_india_dashboard/