রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ভারত (বি ঐচ) সেরিজ রেজিস্তার তৌনবা নিয়মশিংদা এমেন্দমেন্তশিং থোক্নবা নোতিস থোক্লে
16 DEC 2022 9:50AM by PIB Imphal
ভারত (বি ঐচ) সেরিজ রেজিস্তার তৌনবা নিয়মশিংদা এমেন্দমেন্তশিং থোক্নবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা দিশেম্বর ১৪, ২০২২দা নোতিফিকেসন অমা জি.এস.আর ৮৭৯(ই) থোক্লে। ওগস্ত ২৬, ২০২২দা থোকখিবা নোতিফিকেসন জি.এস.আর ৫৯৪(ই)গী মতুংইন্না রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা বি.ঐচ সেরিজ রেজিস্ত্রেসন হৌদোকখি। হায়রিবা নিয়মশিং অসি থবক ওইনা পাংথোকপা মতমদা, বি.ঐচ সেরিজকী থবক অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মাইকৈ কয়াদগী ৱাফম কয়া ফোঙদোক্নরকখি।
মখা তানা ফগৎনবা অমসুং বি.ঐচ সেরিজ থবক ওইনা ফজনা পাংথোক্নবা, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা মখাগী অনৌবা নিয়মশিং অসি শেম্লে;
১. বি.ঐচ সেরিজদা রেজিস্তার তৌরবা গারিশিংগী মপু অতোপ্পা মীওইশিংদা ওন্থোক-ওনশিন তৌবদা, বি.ঐচ সেরিজ লৌবা য়াবা নত্ত্রগা য়াদবশিংদা ওনবা য়ারে।
২. হৌজিক হান্নগী রেজিস্ত্রেসন মার্ক শীজিন্নরিবা গারিশিং পীফম থোকপা তেক্স পীরগা, বি.ঐচ সেরিজ রেজিস্ত্রেন মার্কতা ওন্থোকপা য়ারগনি।
৩. মীয়ামগী পুন্সি হেন্না খুদোংচানবা অমসুং লাইনবা, রুল ৪৮ শেমদোক্তুনা বি.ঐচ সেরিজগী এপ্লিকেসনশিং পীশিনবদা কোমথোক্লে, লৈফম নত্ত্রগা থবক মফমদগী এপ্লিকেসন পীশিনবা য়ারে।
৪. লান্না শীজিন্নবা ঙাকথোক্নবা প্রাইভেদ সেক্তরদা থবক তৌরিবা মীওইশিংনা ৱার্কিং সর্তিফিকেদ পীশিনগদবনি।
৫.মখোয়গী ওফিসিএল আইদেন্তিতি কার্দকী মথক্তা, হৌজিক সরকারগী থবক তৌবশিংনা মখোয়গী সর্বিস সর্তিফিকেদতা য়ুম্ফম ওইরগা বি.ঐচ সেরিজ রেজিস্ত্রেসন মার্ক লৌবা য়াগনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Notification issued to notify amendments in the rules governing Bharat (BH) series registration mark
16 DEC 2022 9:50AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) has issued a notification G.S.R 879(E) on 14 Dec 2022 to notify amendments in the rules governing Bharat (BH) series registration mark. MoRTH had introduced BH series registration mark vide G.S.R. 594(E) dated 26 August 2021. Over the course of implementation of these rules, several representations have been received towards strengthening the BH series ecosystem.
In an endeavour to further improve as well as widen the scope of BH series implementation, MoRTH has proposed new rules with the following key features:
1. The transfer of ownership of the vehicles with BH series registration mark to other persons, who are eligible or ineligible for BH series, has been facilitated.
2. Vehicles currently having regular registration mark can also be converted to BH series registration mark subject to payment of requisite tax, to facilitate persons who subsequently become eligible for BH series registration mark.
3. To provide further ease of life to citizen, amendment in rule 48 has been proposed to provide flexibility to submit application for BH series either at the place of residence or place of work.
4. The Working Certificate to be submitted by private sector employees has been further strengthened to prevent misuse.
5. In addition to their official identity card, Government employees can now obtain BH series registration mark on the basis of their Service Certificate also.
Click here to see Gazette Notification