ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଯାତ୍ରୀଭଡ଼ାରୁ ରେଳବାଇର ରାଜସ୍ୱ ଆୟରେ ୭୬ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି
ସଂରକ୍ଷିତ ଶ୍ରେଣୀରେ ୫୦ ପ୍ରତିଶତ ଓ ଅସଂରକ୍ଷିତ ଶ୍ରେଣୀରେ ୪୨୨ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି
02 DEC 2022 2:43PM by PIB Bhubaneswar
ଏପ୍ରିଲରୁ ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ସମୁଦାୟ ଆନୁମାନିକ ଆୟ ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ତୁଳନାରେ ୭୬ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୪୩,୩୨୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ହୋଇଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ରେଳବାଇର ଆୟ ୨୪,୬୩୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା ।
ଏପ୍ରିଲ ୧ରୁ ନଭେମ୍ବର ୩୦, ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ସଂରକ୍ଷିତ ବର୍ଗରେ ବୁକ କରିଥିବା ସମୁଦାୟ ଆନୁମାନିକ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟରେ ବୁକ କରିଥିବା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ତୁଳନାରେ ୧୦ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇ ୫୩୬୫ ଲକ୍ଷ ରହିଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୪୮୬୦ ଲକ୍ଷ ଥିଲା । ସଂରକ୍ଷିତ ଶ୍ରେଣୀରୁ ଏପ୍ରିଲ ୧ରୁ ନଭେମ୍ବର ୩୦, ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ୩୪୩୦୩ କୋଟି ଟଙ୍କା ରାଜସ୍ୱ ଆୟ ହୋଇଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ତୁଳନାରେ ଏହା ୫୦ ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ ରହିଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ୨୨୯୦୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ଆୟ ହୋଇଥିଲା ।
ଏପ୍ରିଲ ୧ରୁ ନଭେମ୍ବର ୩୦, ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ଅସଂରକ୍ଷିତ ବର୍ଗରେ ବୁକ କରିଥିବା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୩୫,୨୭୩ ଲକ୍ଷ ହୋଇଛି । ଏହା ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ ଯାତ୍ରା କରିଥିବା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାରେ ୧୫୫ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧିକୁ ଦର୍ଶାଉଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ୧୩୮୧୩ ଲକ୍ଷ ଯାତ୍ରୀ ବୁକ କରିଥିଲେ । ଅସଂରକ୍ଷିତ ଶ୍ରେଣୀରୁ ଏପ୍ରିଲ ୧ରୁ ନଭେମ୍ବର ୩୦, ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ତୁଳନାରେ ୪୨୨ ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ ରାଜସ୍ୱ ଆଦାୟ ହୋଇ ୯୦୨୧ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ ୧୭୨୮ କୋଟି ଟଙ୍କା ରାଜସ୍ୱ ଆଦାୟ ହୋଇଥିଲା ।

Ministry of Railways
Railways Revenue Earnings up by 76% in Passenger Segment
Railways register growth of 50% in Reserved Passenger Segment and 422% in Unreserved Passenger Segment
02 DEC 2022 2:43PM by PIB Delhi
The total approximate earnings of Indian Railways on originating basis during April to November 2022 is Rs. 43324 Crore, registering an increase of 76 per cent in comparison to Rs. 24631 Crore achieved during the same period last year.
In reserved passenger segment, the total approximate numbers of passengers booked during the period 1st April to 30th November 2022 is 5365 Lakhs as compared to 4860 Lakhs during the same period last year, showing an increase of 10%. The revenue generated from reserved passenger segment during the period 1st April to 30th November 2022 is 34303 Crores as compared to 22904 Crores during the same period last year, showing an increase of 50%.
In Unreserved passenger segment, the total approximate numbers of passengers booked during the period 1st April to 30th November 2022 is 35273 Lakhs as compared to 13813 Lakhs during the same period last year, showing an increase of 155%. The revenue generated from Unreserved passenger segment during the period 1st April to 30th November 2022 is Rs 9021 Crores as compared to Rs 1728 Crores during the same period last year, showing an increase of 422%.