প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৮ নৱেম্বৰত সন্ত্ৰাসবাদীলৈ বিত্ত পৃষ্ঠপোষকতা ৰোধ কৰাৰ মন্ত্ৰালয় সন্মিলনত তৃতীয় ‘নো মানি ফৰ টেৰ’ৰ’ত মুকলি ভাষণ প্ৰদান কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
17 NOV 2022 2:27PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৮ নৱেম্বৰৰ পুৱা ৯:৩০ বজাত নতুন দিল্লীৰ হোটেল তাজ পেলেচত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া তৃতীয় ‘নো মানি ফৰ টেৰ’ৰ (এনএমএফটি) মন্ত্ৰীসভাৰ সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী বিত্তীয় সাহায্যত উদ্বোধনী ভাষণ প্ৰদান কৰিব।
১৮-১৯ নৱেম্বৰত আয়োজিত এই দুদিনীয়া সন্মিলনে অংশগ্ৰহণকাৰী ৰাষ্ট্ৰ আৰু সংগঠনসমূহৰ বাবে সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী বিত্তীয় সাহায্যৰ ক্ষেত্ৰত বৰ্তমানৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় শাসন ব্যৱস্থাৰ ফলপ্ৰসূতাৰ লগতে উদীয়মান প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় পদক্ষেপসমূহৰ ওপৰত আলোচনা কৰাৰ এক অনন্য মঞ্চ প্ৰদান কৰিব। এই সন্মিলনে পূৰ্বৰ দুখন সন্মিলনৰ লাভ আৰু শিক্ষণৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰা হ’ব (২০১৮ চনৰ এপ্ৰিল মাহত পেৰিছত আৰু ২০১৯ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত মেলবৰ্ণত অনুষ্ঠিত হোৱা) আৰু সন্ত্ৰাসবাদীক বিত্তীয় সাহায্য প্ৰদানৰ পৰা বঞ্চিত কৰাৰ বাবে বিশ্ব সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ দিশত কাম কৰা হ’ব আৰু পৰিচালনাৰ অনুমতিপ্ৰাপ্ত ন্যায়িক অধিকাৰক্ষেত্ৰত প্ৰৱেশৰ দিশত কাম কৰিব। ইয়াত মন্ত্ৰী, বহুপক্ষীয় সংস্থাৰ মুৰব্বী, বিত্তীয় কাৰ্য্য টাস্ক ফ’ৰ্চ (এফএটিএফ)ৰ প্ৰতিনিধি দলৰ মুৰব্বীকে ধৰি সমগ্ৰ বিশ্বৰ প্ৰায় ৪৫০ জন প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
এই সন্মিলনৰ সময়ছোৱাত চাৰিটা অধিৱেশনত আলোচনা কৰা হ’ব য’ত ‘সন্ত্রাসবাদ আৰু সন্ত্ৰাসবাদী বিত্তীয় সাহায্যৰ বিশ্বব্যাপী ধাৰা’, ‘সন্ত্রাসবাদৰ বাবে পুঁজিৰ আনুষ্ঠানিক আৰু অনানুষ্ঠানিক চেনেলৰ ব্যৱহাৰ’, ‘উদীয়মান প্রযুক্তি আৰু সন্ত্ৰাসবাদী বিত্তীয় সাহায্য’ আৰু ‘আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহ-সন্ত্ৰাসবাদী বিত্তীয় সাহায্যৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰিবলৈ অভিযান।

Prime Minister's Office
PM to deliver the inaugural address at third 'No Money for Terror' Ministerial Conference on Counter-Terrorism Financing on 18th November
17 NOV 2022 2:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver the inaugural address at the third 'No Money for Terror' (NMFT) Ministerial Conference on Counter-Terrorism Financing, at Hotel Taj Palace, New Delhi on 18th November at 9:30 AM.
The two day conference organised on 18th-19th November, will offer a unique platform for participating nations and organizations to deliberate on effectiveness of the current international regime on Counter Terrorism Financing as well as steps required to address emerging challenges. The conference will build on gains and learnings of previous two conferences (held in Paris in April 2018 and in Melbourne in November 2019) and will work towards enhancing global cooperation to deny finances to terrorists and access to permissive jurisdictions to operate. It will be attended by about 450 delegates from across the world, including Ministers, Heads of Multilateral organisations and Financial Action Task Force (FATF) Heads of Delegations.
During the Conference, deliberations will be held in four sessions which will focus on ‘Global Trends in Terrorism and Terrorist Financing’, ‘Use of Formal and Informal Channels of Funds for Terrorism’, ‘Emerging Technologies and Terrorist Financing’ and ‘International Co-operation to Address Challenges in Combating Terrorist Financing’.