ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପିଆଇବିର ବୈଦ୍ୟୁତିକ କାର୍ ଚଳାଚଳକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଏଲ.ମୁରୁଗାନ
ପେଟ୍ରୋଲ / ଡିଜେଲ କାରକୁ ବୈଦ୍ୟୁତିକ କାରରେ ବଦଳାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅଙ୍ଗାରକ ର୍ନିଗମନ ହ୍ରାସ ପାଇବ : ଡକ୍ଟର ଏଲ ମୁରୁଗାନ
14 NOV 2022 5:46PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ମତ୍ସ୍ୟ, ପଶୁସମ୍ପଦ ଓ ଦୁଗ୍ଧ ଏବଂ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଏଲ.ମୁରୁଗାନ ଆଜି ପିଆଇବିର ବୈଦ୍ୟୁତିକ କାର୍ ଚଳାଚଳକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ଅବସରରେ ଡକ୍ଟର ଏଲ୍ ମୁରୁଗାନ୍ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦର୍ଶନରୁ ପ୍ରେରଣା ନେଇ ଭାରତ ସରକାର ଦେଶରେ ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଯାନ ବ୍ୟବହାରକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଏହାକୁ ମୁଖ୍ୟ ସ୍ରୋତରେ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପାଇଁ ଅନେକ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଡକ୍ଟର ଏଲ୍ ମୁରୁଗାନ୍ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବୈଦ୍ୟୁତିକ କାରଗୁଡିକର ଚାହିଦାକୁ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛନ୍ତି । ୨୦୨୩ ସୁଦ୍ଧା କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଅଧୀନରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ବିଭାଗ ଦ୍ୱାରା ଖରିଦ ହେଉଥିବା କିମ୍ବା ଭଡାରେ ଆସୁଥିବା କାର ମଧ୍ୟରୁ ଅତିକମରେ ଏକ ତୃତୀୟାଂଶ ବୈଦ୍ୟୁତିକ କାର ହେବ । ସେହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ ଆଜି ୧୪ ଟି କାର ବଦଳାଇଥିବାରୁ ସେ ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।

Ministry of Information & Broadcasting
Dr. L. Murugan, MoS, Information & Broadcasting and Fisheries, Animal Husbandry & Dairying flags off PIB’s Electric Car fleet
Replacing petrol / diesel cars with electric cars would help in meeting our committed reduction of Emissions Intensity: Dr. L. Murugan
14 NOV 2022 5:46PM by PIB Delhi
Dr. L. Murugan, Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry & Dairying and Information & Broadcasting flagged off the electric car fleet of the Press Information Bureau here today.
Speaking on the occasion, Dr. L. Murugan remarked that taking inspiration from the vision of the Prime Minister, the Government of India has taken a multi pronged approach to promote the use of electric vehicles in the country and to bring them into mainstream usage.
"Dr. L. Murugan said that in keeping with the policy thrust of the Government that by 2030, 30% of the total vehicle fleet in the country will be electrical for the reason of it being environment friendly, cost effective and substitute for fossil fuels.
In view of this, the Government has urged all the Ministries/ Departments / Attached Offices located in Delhi to replace all petrol / diesel cars through lease / hire with electric cars."