ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମୋହାଲିର ଆଇଆଇଏସ୍‌ଇଆର୍ ଠାରେ ‘ଏକତା ଦୌଡ଼’ ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
କ୍ଲିନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ୨.୦ ର ଉଦ୍‌ଯାପନୀ ସମାରୋହରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁରଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା
ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ୨ ଲକ୍ଷ କିଲୋଗ୍ରାମରୁ ଅଧିକ ଅଳିଆ ସଂଗ୍ରହ କରାଯାଇଛି: କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
31 OCT 2022 4:57PM by PIB Bhubaneswar
ସାରା ଦେଶରେ ୩୧ ଅକ୍ଟୋବର ସର୍ଦ୍ଦାର ବଲ୍ଲଭ ଭାଇ ପଟେଲଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀକୁ ‘ରାଷ୍ଟୀୟ ଏକତା ଦିବସ’ ଭାବେ ପାଳନ କରାଯାଉଥିବା ବେଳେ ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ା ଓ ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଆଇଆଇଏସ୍‌ଇଆର୍‌ରେ ପହଂଚିଥିଲେ । ଏହି ଅବସରରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିବା ସହ ଏହି କ୍ୟାମ୍ପସରୁ ‘ଏକତା ପାଇଁ ଦୌଡ’ (ରନ୍ ଫର୍ ୟୁନିଟି) କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଆରମ୍ଭ କରିବା ସହିତ ‘କ୍ଲିନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ୨.୦’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଉଦ୍‌ଯାପନୀ ସମାରୋହରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଥିଲେ ।
ଏହି ଜାତୀୟ ସ୍ତରର ଉଦ୍‌ଯାପନୀ ସମାରୋହ ସର୍ଦ୍ଦାର ବଲ୍ଲଭ ଭାଇ ପଟେଲଙ୍କ ଫଟୋକୁ ପୁଷ୍ପମାଲ୍ୟ ଅର୍ପଣ କରି ଆରମ୍ଭ କରା ଯାଇଥିଲା । ମାନ୍ୟବର କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର କହିଥିଲେ ଯେ, ଦେଶର ଏକତା ତଥା ଅଖଣ୍ଡତା ପାଇଁ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଅବଦାନ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗୁଁ ଦେଶର ୭୫ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସ୍ଥାନରେ ରନ୍ ଫର୍ ୟୁନିଟି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଚାଲିଛି ଯେଉଁଥିରେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରୁ ଯୁବକମାନେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ ଏଥର ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନରେ ମଧ୍ୟ ଦେଶର ଯୁବକମାନଙ୍କ ଭାଗୀଦାରୀତା ଅଧିକ ରହିଛି । ନେହେରୁ ଯୁବ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ସେବା ଯୋଜନାର ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବୀମାନେ ଏକାଠି ହୋଇ ସ୍ୱଚ୍ଛତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅମୂଲ୍ୟ ଇତିହାସ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, “ଗାନ୍ଧୀ ଜୟନ୍ତୀ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଏକତା ଦିବସ ମଧ୍ୟରେ ୧୦୦ କେଜି ଅଳିଆ ସଂଗ୍ରହ କରିବା ଆମର ଲକ୍ଷ୍ୟ ଥିଲା । ଆମେ ମାତ୍ର ୧୯ ଦିନରେ ଏହି ମହତ୍ ଲକ୍ଷ୍ୟକୁ ହାସଲ କରିଛୁ । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମୁଦାୟ ୨, ୦୮,୮୩,୭୦୪ କେଜି ଅଳିଆ ସଂଗ୍ରହ କରା ଯାଇଛି । ” ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସଂଗୃହୀତ ବର୍ଜ୍ୟବସ୍ତୁ ମଧ୍ୟରୁ ୨,୦୪,୮୪,୧୭୬ କେଜି ବର୍ଜ୍ୟ ବସ୍ତୁ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପଯୁକ୍ତ ଭାବରେ ନଷ୍ଟ କରା ଯାଇଛି ।
ଅମୃତ କାଳରେ ଦେଶକୁ ସୁଦୃଢ଼ ତଥା ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ କରିବା ପାଇଁ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିଚାରଧାରା ଆଧାରରେ ଦେଶର ଯୁବକମାନେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ, ମାନ୍ୟବର ମନ୍ତ୍ରୀ ‘ଏକତା ପାଇଁ ଦୌଡ଼’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ପାଖାପାଖି ୧୨୦୦ ଜଣ ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।
କ୍ଲିନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ୨.୦କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଉଦ୍‌ଯାପନୀ ସମାରୋହ ଅବସରରେ ଏସଏଏସ୍ ନଗରର ଡେପୁଟି କମିଶନର ଶ୍ରୀ ଅମିତ ତାଲୱାର, ଆଇଏସଆର୍‌ର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ଜେ. ଗୌରିଶଙ୍କର , ଆଇଏସଆର୍‌ର ରେଜିଷ୍ଟ୍ରାର ଶ୍ରୀ ପ୍ରଦୀପ ସିଂ , ଏନ୍‌ଏସ୍‌ଏସ୍ ଆରଡି ଶ୍ରୀମତୀ ହରିନ୍ଦର କାଉର, ଏନ୍‌ୱାଇକେଏସ୍ ପଞ୍ଜାବ ଏବଂ ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ ଶାଖାର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ସୁରିନ୍ଦର ସାଇନି, ଏନ୍‌ୱାଇକେଏସ୍ ହରିୟାଣା ଶାଖାର ନିର୍ଦ୍ଦେଶିକା ଶ୍ରୀମତୀ ମଧୁ ଚୌଧରୀ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister Anurag Thakur flags off the ‘Run for Unity’ in IISER, Mohali
Union Minister Anurag Thakur presides over the closing ceremony of Clean India 2.0
More than 2 lakh kg of garbage collected so far: Union Minister Anurag Thakur
31 OCT 2022 4:57PM by PIB Chandigarh
On the occasion of the ‘Rashtriya Ekta Diwas’ which is being observed on the Birth Anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel, across the country today, on 31st October, Hon’ble Union Minister for Youth Affairs and Sports and Information & Broadcasting Sh. Anurag Singh Thakur arrived at IISER today. He took the opportunity to pay homage to Sardar Patel and flag off the ‘Run For Unity’ from this campus while also presiding over the closing ceremony of ‘Clean India 2.0’.
Image: Hon’ble Union Minister for Youth Affairs and Sports and Information & Broadcasting Sh. Anurag Singh Thakur paying homage to Sardar Patel on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas at IISER, Mohali
This national level closing ceremony was started by garlanding the photo of Sardar Vallabhbhai Patel. Hon'ble Union Minister Shri Anurag Singh Thakur said that Sardar Patel’s contribution to the unity and integrity of the country will continue to be a source of inspiration. He said that due to the inspiration of Hon'ble Prime Minister Narendra Modi, Run for Unity is being conducted in more than 75 thousand places across the country in which youth from all over the country are increasingly participating. He also said that this time's cleanliness campaign has also received a great response from the youth of the country. The volunteers of Nehru Yuva Kendra and Rashtriya Seva Yojana have together created a valuable history of cleanliness. He shared, “We had a goal to collect 100 Kg of garbage between Gandhi Jayanti and the Rashtriya Ekta Diwas. We achieved this great goal in just 19 days. So far, a total of 2,08,83,704 Kg of garbage has been collected.” He also apprised that out of this collected waste, 2,04,84,176 Kg of waste has been duly disposed of so far.
Image: Hon’ble Union Minister Sh. Anurag Singh Thakur addressing the audience at IISER, Mohali
The youth of the country is moving forward on the idea given by Hon’ble ​​Prime Minister that he will make the country strong and self-reliant in the Amrit period. On this occasion, ‘Run for Unity’ was also flagged off by the Honourable Minister where round 1200 volunteers participated.
Image: Hon’ble Union Minister Sh. Anurag Singh Thakur flagging off the ‘Run for Unity’
Also present on stage during the Clean India 2.0 closing ceremony were Sh. Amit Talwar, Deputy commissioner, SAS Nagar, Sh J Gowrishankar, Director, IISER, Sh Pradip Singh, Registrar , IISER, Smt. Harinder Kaur, RD , NSS, Sh Surinder Saini, Director, NYKS , Punjab and Chandigarh, Smt. Madhu Choudhary, Director, NYKS Haryana.
Related Social Media Links: