প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জি-২০ সন্মিলন ২০১৯ উপলক্ষে ‘ৰাছিয়া-ভাৰত-চীন’ (আৰআইচি) নেতাসকলৰ অনানুষ্ঠানিক সন্মিলনত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মুকলি ভাষণৰ অনুবাদ
28 JUN 2019 3:33PM by PIB Guwahati
মহামহিম তথা মোৰ বন্ধু ৰাষ্ট্ৰপতি জি আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিন,
যোৱা বছৰ আৰ্জেণ্টিনাত আমি তিনিওখন দেশৰ এখন সন্মিলন পৰ্যায়ৰ বৈঠক আছিল।
বিশ্বৰ প্ৰধান বিষয়সমূহৰ ওপৰত উপযোগী মত বিনিময়ৰ পিছত আমি ভৱিষ্যতে পুনৰ লগ হ’বলৈ সন্মত হ’লোঁ৷
আজি এই আৰআইচি অনানুষ্ঠানিক সন্মিলনলৈ আপোনালোকক আদৰণি জনাবলৈ পাই মই অতি আনন্দ অনুভৱ কৰিছো।
বিশ্বৰ আগশাৰীৰ অৰ্থনীতি হিচাপে আমাৰ মাজত, বিশ্বৰ অৰ্থনৈতিক, ৰাজনৈতিক আৰু নিৰাপত্তাজনিত পৰিস্থিতিৰ ওপৰত মত বিনিময় কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। আজিৰ আমাৰ ত্ৰিপাক্ষিক বৈঠক হৈছে বিশ্বৰ ডাঙৰ ডাঙৰ বিষয়সমূহৰ ওপৰত আলোচনা আৰু সমন্বয়ৰ বাবে এক উপযোগী মাধ্যম।
চলিত বৰ্ষৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত চীনত আমাৰ বৈদেশিক মন্ত্ৰীসকলৰ বৈঠকত বহু বিষয়ত মত বিনিময় হৈছিল। ইয়াত সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী প্ৰসাৰ, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় হট স্পট বিষয়, বহুপাক্ষীবাদৰ সংস্কাৰ সাধন, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু আৰআইচিৰ অধীনত সহযোগিতা আদি বিষয় অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল।
এতিয়া মহামহিম ৰাষ্ট্ৰপতি জিক মুকলি ভাষণ দিবলৈ অনুৰোধ জনাইছো।
(ৰাষ্ট্ৰপতি জিৰ মুকলি ভাষণৰ পিছত)
ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি জি।
এতিয়া মহামহিম ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনৰ মুকলি ভাষণৰ বাবে অনুৰোধ জনাইছো।
ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিন।

Prime Minister's Office
Translation of Prime Minister's opening remarks at the informal summit of 'Russia-India-China' (RIC) leaders on the margins of G-20 Summit 2019
28 JUN 2019 3:33PM by PIB Delhi
Your Excellencies and my friends President Xi and President Putin,
We three countries had a summit level meeting last year in Argentina.
After the useful exchange of views on the major issues of the world, we agreed to meet again in the future.
I am very happy to welcome you to this RIC Informal Summit today.
As the world's leading economies, exchange of views between us, on the economic, political and security situation of the world is important. Our trilateral meeting today is a useful medium for discussing and coordinating on major global issues.
We had exchange of views on many issues in the meeting of our Foreign Ministers in China in February this year. It included promotion of counter-terrorism, international hot-spot issues, reformed multilateralism, climate change and cooperation under RIC.
Now I request His Excellency, President Xi to make his opening remarks.
(After the opening remarks by President Xi)
Thank you President Xi.
Now I request His Excellency, President Putin for his opening remarks.
Thank you President Putin.
Disclaimer: PM's remarks was delivered in Hindi. This is an approximate translation of the speech.