Prime Minister's Office
Translation of Prime Minister's opening remarks at the informal summit of 'Russia-India-China' (RIC) leaders on the margins of G-20 Summit 2019
28 JUN 2019 3:33PM by PIB Delhi
Your Excellencies and my friends President Xi and President Putin,
We three countries had a summit level meeting last year in Argentina.
After the useful exchange of views on the major issues of the world, we agreed to meet again in the future.
I am very happy to welcome you to this RIC Informal Summit today.
As the world's leading economies, exchange of views between us, on the economic, political and security situation of the world is important. Our trilateral meeting today is a useful medium for discussing and coordinating on major global issues.
We had exchange of views on many issues in the meeting of our Foreign Ministers in China in February this year. It included promotion of counter-terrorism, international hot-spot issues, reformed multilateralism, climate change and cooperation under RIC.
Now I request His Excellency, President Xi to make his opening remarks.
(After the opening remarks by President Xi)
Thank you President Xi.
Now I request His Excellency, President Putin for his opening remarks.
Thank you President Putin.
Disclaimer: PM's remarks was delivered in Hindi. This is an approximate translation of the speech.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি.২০ সম্মিত ২০১৯গা মরী লৈননা পাংথোকপা ‘রসিয়া-ইন্দিয়া-চাইনা’ (আর.আই.সি.)গী ইনফোর্মেল সম্মিত হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
28 JUN 2019 3:33PM by PIB Imphal
এক্সেলেন্সীশিং অমসুং ঐহাক্কী মরুপ রাস্ত্রপতি জি অমসুং পুতিন,
ঐখোয় লৈবাক অহুম্না মমাংগী চহিদা অর্জেন্তিনাদা সম্মিত লেভেলগী মীফম অমসু ফমখ্রে।
মালেমগী মরু ওইবা হীরম কয়াগী মতাংদা কান্নরবা ৱাখল্লোন কয়া পুথোক্নরবা মতুংদা ঐখোয়না মতুংদসু অমুক উন্নবগী য়ানবা পুরকখি।
ঐহাক্না ঙসি অদোম্বু আর.আই.সি.গী ইনফোর্মেল সম্মিত অসিদা তরাম্না ওকপদা নুংঙাইবা ফাওরি।
মালেমগী মকোক থোংবা শেন্মিৎলোন ওইনা, ঐখোয়না মালেমগী শেন্মিৎলোন, রাজনিতী অমসুং সেক্যুরিতীগী ফিভমদা ইশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নবসি য়াম্না মরু ওই। ঐখোয়না ঙসি পাংথোক্লিবা ত্রাইলেতরেল মীফম অসি মালেমগী মরু ওইবা হীরম কয়া খন্নদুনা মরী লৈনবা থবক পায়খৎপগী য়াম্না কান্নবা পাম্বৈ অমা ওইরি।
হন্দক্কী চহিগী ফেব্রুৱারীদা চাইনাদা পাংথোকখিবা ঐখোয়গী ফোরেন মন্ত্রীশিংগী মীফমদা তোঙানবা হীরম কয়াগী মতাংদা ৱাখল্লোন কয়া পুথোক্নখি। হায়রিবশিং অসিগী মনুংদা কাউন্তর-তেরোরিজম খুমাং চাউশিলহনবা, মালেমগী হোত-স্পোত ইস্যু, রিফোর্ম্দ মলতিলেতরেলিজম, ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং আর.আই.সি.গী মখাদা তেংবাংনবগী হীরমশিং য়াওখি।
হৌজিক, ঐহাক্না হিস এক্সেলেন্সী, রাস্ত্রপতি জিবু মহাক্কী ৱারোল থম্বীনবা হায়জরি।
(রাস্ত্রপতি জিনা মহাক্কী ৱারোল থমখ্রবা তুংদা...)
রাস্ত্রপতি জিবু থাগৎচরি।
হৌজিক, ঐহাক্না হিস এক্সেলেন্সী, রাস্ত্রপতি পুতিনবু মহাক্কী ৱারোল থম্বীনবা হায়জরি।
রাস্ত্রপতি পুতিনবু থাগৎচরি।
দিসক্লেমর: প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল অসি হিন্দিদা থমখিবনি। মসিনা মদুগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি।