প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ১৩দা হিমাচল প্রদেশকী উনা অমসুং চম্বাদা চৎকনি
ফার্মাস্যুতিকেল সেক্তরদা আত্মনির্ভর ওইহন্নবা মাইকৈদা লৌখৎপা খোঙথাংশিং শাহৌ পীনবা উনাদা প্রধান মন্ত্রীনা বল্ক দ্রগ পার্ক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা আই.আই.আই.তি. উনা খুৎশিন্নগনি – মসিগী ২০১৭তা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখিবনি
প্রধান মন্ত্রীনা উনা হিমাচলদগী নই দিল্লী ফাওবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসসু লমথাগনি
চম্বাদা প্রধান মন্ত্রীনা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল প্রদেশতা প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা (পি.এম.জি.এস.ৱাই.)-IIIসু হৌদোক্কনি
12 OCT 2022 3:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১৩দা হিমাচল প্রদেশতা চৎকনি। উনাদা প্রধান মন্ত্রীনা উনা হিমাচল রেলৱে স্তেসন্দগী ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী মীতিন অমদা জাতিদা আই.আই.আই.তি. উনা খুৎশিন্নগনি অমসুং উনাদা বল্ক দ্রগ পার্ক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। মদুগী মতুংদা চম্বাদা মীয়ামগী মীতিন অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং হিমাচল প্রদেশতা প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা (পি.এম.জি.এস.ৱাই.)-III হৌদোক্কনি।
উনাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীগী আত্মনির্ভর ভারতগীদমক ময়েক শেংনা অপাম্বা থমখিবা অসিনা সরকারগী তোঙান-তোঙানবা অনৌবা থৌশিলশিংগী মতেংগী খুত্থাংদা সেক্তর কয়ামরুমদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবগী মাইকৈদা লৈবাক অসিনা খোঙজেল য়াংনা চংশিল্লি। মরু ওইবা সেক্তরশিংগী মরক্তা ফার্মাস্যুতিকেল্স অসি অমনি অমসুং সেক্তর অসিদা আত্মনির্ভর ওইহনবা ঙম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা উনা জিলাগী হরোলীদা লুপা করোর ১৯০০ হেন্না চংনা শাগদৌরিবা বল্ক দ্রগ পার্ক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। পার্ক অসিনা এ.পি.আই. ইম্পোর্তশিংদা মীপাল তাংবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। মসিনা লুপা করোর ১০,০০০রোমগী ইনভেস্তমেন্ত লাকহল্লগনি অমসুং মীওই ২০,০০০ হেনবদা থবক পীরগনি হায়না পানরি। মসিনা লমদম অসিগী শেন্মীৎলোনগী থবক-থৌরমশিংদা ইনোৎ অমসু পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (আই.আই.আই.তি.) উনা খুৎশিন্নগনি। মসি ২০১৭দা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখি। হৌজিক ইন্সতিত্যুত অসি হৌজিক্কী ওইনা মহৈরোয় ৫৩০না মহৈ তম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী অহানবা খোঙচৎ লমথাগনি। অম্ব অন্দৌরাদগী নই দিল্লী ফাওবা চেনগদবা অসিনা লৈবাক অসিদা হৌদোকখিবা মরিশুবা ভন্দে ভারত ত্রেন ওইরগনি অমসুং মসি মমাংগীশিংগা চাংদম্নবদা এনভান্স ভর্জন ওইরি, মসি অরুম্বা হন্থৈ অমসুং অতেনবা মতমগী মনুংদা হেন্না য়াংবা খোঙজেলদা চেনবা ঙম্মি। মসিনা পুংদা কিমি ১০০ অসি শুপ্নগী সেকেন্দ ৫২দা য়ৌবা ঙম্মি। ত্রেন অসি চেলহনবা অসিনা লমদম অসিগী তুরিজমদা শাহৌ পীবদা মতেং পাংলগনি অমসুং নুংঙাইবা অমসুং হেন্না থুবা চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈ অমা ফংহল্লগনি।
চম্বাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি – ৪৮ এম.দবল্যু চাঞ্জু-III হাইদ্রো-ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত অমসুং ৩০ এম.দবল্যু. দিওথাল চাঞ্জু হাইদ্রো-ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত। প্রোজেক্ত অনিমক্না চহিগী ওইনা ইলেক্ত্রিসিতীগী য়ুনিত মিলিয়ন ২৭০ হেন্না পুথোক্লগনি অমসুং প্রোজেক্ত অসিদগী হিমাচল প্রদেশনা চহিগী ওইবা রেভেন্যু লুপা করোর ১১০ রোম লাক্লবা য়াই পানরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল প্রদেশত রাজ্য অসিগী লম্বীগী কিমি ৩১২৫রোম অপগ্রেদ তৌনবগীদমক প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা (পি.এম.জি.এস.ৱাই.)-III হৌদোক্কনি। রাজ্য অসিগী ঙমখৈ অমসুং মনুং হঞ্জিনবা ব্লোক ১৫দা লৈবা লম্বীগী কিমি ৪৪০ অপগ্রেদ তৌনবগীদমক ফেস অসিগী মখাদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৪২০ হেন্না কাইথখি।

Prime Minister's Office
PM to visit Una and Chamba in Himachal Pradesh on 13th October
To augment the efforts towards Aatmanirbharta in pharmaceutical sector, PM to lay foundation stone of Bulk Drug Park in Una
PM to dedicate IIIT Una to the nation - its foundation stone had been laid by PM in 2017
PM to also flag off Vande Bharat Express from Una Himachal to New Delhi
In Chamba, PM to lay foundation stone of two hydropower projects
​​​​​​​PM to also launch Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-III in Himachal Pradesh
12 OCT 2022 3:46PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Himachal Pradesh on 13th October. In Una, Prime Minister will flag off Vande Bharat Express from Una Himachal railway station. Thereafter, in a public function, Prime Minister will dedicate IIIT Una to the nation and lay the foundation stone of Bulk Drug Park in Una. After that, in a public function at Chamba, Prime Minister will lay the foundation stone of two hydropower projects and launch Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-III in Himachal Pradesh.
PM in Una
Prime Minister’s clarion call for Aatmanirbhar Bharat has led to the country moving swiftly towards attainment of self-reliance across multiple sectors, through support of various new initiatives of the government. One such key sector is pharmaceuticals, and in order to bring in Aatmanirbharta in this sector, Prime Minister will lay the foundation stone of Bulk Drug Park at Haroli in Una district, which will be built at a cost of over Rs 1900 crore. The Park will help reduce dependence on API imports. It is expected to attract investment of around Rs. 10,000 crores and provide employment to more than 20,000 people. It will also give a fillip to economic activities in the region.
Prime Minister will dedicate the Indian Institute of Information Technology (IIIT) Una to the nation. Its foundation stone was laid by the Prime Minister in 2017. Currently more than 530 students are pursuing study in this Institute.
Prime Minister will also flag off the inaugural run of the new Vande Bharat Express. Running from Amb Andaura to New Delhi, it will be the fourth Vande Bharat train to be introduced in the country and is an advanced version compared to the earlier ones, being much lighter and capable of reaching higher speed in shorter duration. It accelerates to 100 Km/h in just 52 seconds. The introduction of the train will help boost tourism in the region and provide a comfortable and faster mode of travel.
PM in Chamba
Prime Minister will lay the foundation stone of two hydropower projects - the 48 MW Chanju-III Hydro-electric Project and the 30 MW Deothal Chanju Hydro-electric Project. Both these projects will generate over 270 million units of electricity annually and Himachal Pradesh is expected to get annual revenue of around Rs. 110 crore from these projects.
Prime Minister will also launch Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-III in Himachal Pradesh for upgradation of around 3125 kms of roads in the State. More than Rs. 420 crore has been sanctioned by the Central Government under this phase for the upgradation of 440 kms of roads in 15 border and far flung Blocks of the State.