প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৩ অক্টোবৰত হিমাচল প্ৰদেশৰ উনা আৰু চম্বা ভ্ৰমণ কৰিব
ফাৰ্মাচিউটিকেল খণ্ডত আত্মনিৰ্ভৰতাৰ প্ৰচেষ্টা বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উনাত বাল্ক ড্ৰাগ পাৰ্কৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আইআইআইটি উনাক দেশবাসীলৈ উৎসৰ্গা কৰিব - ইয়াৰ আধাৰশিলা ২০১৭ চনত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্থাপন কৰিছিল
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উনা হিমাচলৰ পৰা নতুন দিল্লীলৈ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছৰ ফ্লেগ অফ কৰিব
চম্বাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুটা জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিমাচল প্ৰদেশত প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰাম চড়ক যোজনা (পিএমজিএছৱাই)-৩ ৰ শুভাৰম্ভ কৰিব
12 OCT 2022 3:46PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৩ অক্টোবৰত হিমাচল প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব। উনাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উনা হিমাচল ৰে'ল ষ্টেচনৰ পৰা বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছৰ ফ্লেগ অফ কৰিব। ইয়াৰ পিছতে এক ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আইআইআইটি উনা দেশবাসীলৈ উৎসৰ্গা কৰিব আৰু উনাত বাল্ক ড্ৰাগ পাৰ্কৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ পিছতে চম্বাত এক ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুটা জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব আৰু হিমাচল প্ৰদেশত প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰাম চড়ক যোজনা (পিএমজিএছৱাই)-৩ ৰ শুভাৰম্ভ কৰিব।
উনাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ আহ্বানৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত চৰকাৰৰ বিভিন্ন নতুন পদক্ষেপৰ জৰিয়তে দেশখনে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা লাভ কৰাৰ দিশত দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে। এনে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ড হৈছে ফাৰ্মাচিউটিকেল আৰু এই খণ্ডত আত্মনিৰ্ভৰতা লাভ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উনা জিলাৰ হাৰোলীত বাল্ক ড্ৰাগ পাৰ্কৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যিটো ১৯০০ কোটি টকাৰো অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। উদ্যানখনে এপিআই আমদানিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীলতা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব। ই প্ৰায় ১০,০০০ কোটি টকাৰ বিনিয়োগ আকৰ্ষিত কৰিব আৰু ২০,০০০ৰো অধিক লোকক নিযুক্তি প্ৰদান কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে। ই অঞ্চলটোত অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপকো উৎসাহিত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় তথ্য প্ৰযুক্তি প্ৰতিষ্ঠান (আইআইআইটি) উনা, দেশবাসীলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। ২০১৭ চনত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিছিল। বৰ্তমান ৫৩০ত কৈও অধিক শিক্ষাৰ্থীয়ে এই প্ৰতিষ্ঠানত অধ্যয়ন কৰি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নতুন বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছৰ ফ্লেগ অফ কৰিব। অম্ব আন্দাউৰাৰ পৰা নতুন দিল্লীলৈ চলিবলগীয়া এয়া হ'ব দেশত আৰম্ভ হোৱা চতুৰ্থখন বন্দে ভাৰত ৰেল আৰু পূৰ্বৰ ৰেলবোৰৰ তুলনাত এক উন্নত সংস্কৰণ, যথেষ্ট পাতল আৰু কম সময়ৰ ভিতৰত উচ্চ গতিত উপনীত হ'বলৈ সক্ষম হোৱা ৰেল। ই মাত্ৰ ৫২ ছেকেণ্ডতে ১০০ কিমি/ঘণ্টাত গতি কৰে। ৰেলখনৰ প্ৰৱৰ্তনে অঞ্চলটোত পৰ্যটন বৃদ্ধিত সহায় কৰিব আৰু ভ্ৰমণৰ এক আৰামদায়ক আৰু দ্ৰুত পদ্ধতি প্ৰদান কৰিব।
চম্বাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুটা জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব ৷ এটা হ’ল- ৪৮ মেগাৱাটৰ চাঞ্জু-৩ জল-বৈদ্যুতিক প্ৰকল্প আৰু আনটো ৩০ মেগাৱাটৰ দেওথাল চাঞ্জু জল-বৈদ্যুতিক প্ৰকল্প। এই দুয়োটা প্ৰকল্পই বছৰি ২৭০ নিযুত ইউনিটতকৈও অধিক বিদ্যুৎ উৎপাদন কৰিব আৰু হিমাচল প্ৰদেশে এই প্ৰকল্পসমূহৰ পৰা বাৰ্ষিক প্ৰায় ১১০ কোটি টকাৰ ৰাজহ লাভ কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যখনৰ প্ৰায় ৩১২৫ কিলোমিটাৰ পথ উন্নীতকৰণৰ বাবে হিমাচল প্ৰদেশত প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰাম চড়ক যোজনা (পিএমজিএছৱাই)-৩ ৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। ৰাজ্যখনৰ ১৫ টা সীমান্ত আৰু দূৰৱৰ্তী খণ্ডত ৪৪০ কিলোমিটাৰ পথ উন্নীতকৰণৰ বাবে এই পৰ্যায়ৰ অধীনত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৪২০ কোটিৰো অধিক টকা মঞ্জুৰ কৰিছে।

Prime Minister's Office
PM to visit Una and Chamba in Himachal Pradesh on 13th October
To augment the efforts towards Aatmanirbharta in pharmaceutical sector, PM to lay foundation stone of Bulk Drug Park in Una
PM to dedicate IIIT Una to the nation - its foundation stone had been laid by PM in 2017
PM to also flag off Vande Bharat Express from Una Himachal to New Delhi
In Chamba, PM to lay foundation stone of two hydropower projects
​​​​​​​PM to also launch Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-III in Himachal Pradesh
12 OCT 2022 3:46PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Himachal Pradesh on 13th October. In Una, Prime Minister will flag off Vande Bharat Express from Una Himachal railway station. Thereafter, in a public function, Prime Minister will dedicate IIIT Una to the nation and lay the foundation stone of Bulk Drug Park in Una. After that, in a public function at Chamba, Prime Minister will lay the foundation stone of two hydropower projects and launch Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-III in Himachal Pradesh.
PM in Una
Prime Minister’s clarion call for Aatmanirbhar Bharat has led to the country moving swiftly towards attainment of self-reliance across multiple sectors, through support of various new initiatives of the government. One such key sector is pharmaceuticals, and in order to bring in Aatmanirbharta in this sector, Prime Minister will lay the foundation stone of Bulk Drug Park at Haroli in Una district, which will be built at a cost of over Rs 1900 crore. The Park will help reduce dependence on API imports. It is expected to attract investment of around Rs. 10,000 crores and provide employment to more than 20,000 people. It will also give a fillip to economic activities in the region.
Prime Minister will dedicate the Indian Institute of Information Technology (IIIT) Una to the nation. Its foundation stone was laid by the Prime Minister in 2017. Currently more than 530 students are pursuing study in this Institute.
Prime Minister will also flag off the inaugural run of the new Vande Bharat Express. Running from Amb Andaura to New Delhi, it will be the fourth Vande Bharat train to be introduced in the country and is an advanced version compared to the earlier ones, being much lighter and capable of reaching higher speed in shorter duration. It accelerates to 100 Km/h in just 52 seconds. The introduction of the train will help boost tourism in the region and provide a comfortable and faster mode of travel.
PM in Chamba
Prime Minister will lay the foundation stone of two hydropower projects - the 48 MW Chanju-III Hydro-electric Project and the 30 MW Deothal Chanju Hydro-electric Project. Both these projects will generate over 270 million units of electricity annually and Himachal Pradesh is expected to get annual revenue of around Rs. 110 crore from these projects.
Prime Minister will also launch Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-III in Himachal Pradesh for upgradation of around 3125 kms of roads in the State. More than Rs. 420 crore has been sanctioned by the Central Government under this phase for the upgradation of 440 kms of roads in 15 border and far flung Blocks of the State.