Prime Minister's Office
PM lays foundation stone and dedicates to the nation, various healthcare facilities around Rs. 1275 crore in Civil Hospital Asarwa, Ahmedabad
“If the heart and intention of the government is not filled with concern for the people’s problems, then the creation of suitable health infrastructure is not possible”
“In Gujarat, the work and achievements are so much that it becomes difficult to even count them at times”
“Today Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas Government is working tirelessly for Gujarat”
“When the government is sensitive, then it is the society that reaps the biggest benefit including the weaker sections and the mothers and sisters of the society”
11 OCT 2022 4:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stones and dedicated to the nation, various healthcare facilities around Rs. 1275 crore in Civil Hospital Asarwa, Ahmedabad.
After arriving at the venue, the Prime Minister took a walkthrough of the Health Infrastructure Projects. This was followed by the Prime Minister’s arrival on the dais where he was felicitated. The Prime Minister unveiled the plaque and dedicated to the nation: (i) Institute of Kidney Diseases Research Centre (IKDRC) in Manjushree Mill Campus (ii) Hospital Building 1C of Gujarat Cancer Research Institute at Civil Hospital Campus, Asarva (iii) Hostel at UN Mehta Hospital (iv) Expansion of Gujarat Dialysis Programme with One State One Dialysis (v) Chemo Programme for Gujarat State. This was followed by the Prime Minister laying the foundation stone of (i) New Super Speciality Hospital of GMERS Medical College, Sola (ii) Medical Girls College at Civil Hospital, Asarwa (iii) Ren basera Civil Hospital, Asarwa (iv) 125 bed District Hospital, Bhiloda (v) 100-bed sub-district hospital, Anjar.
The Prime Minister interacted with patients in CHCs in Morva Hadaf, GMLRS Junagadh and CHC Waghai.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that it is a huge day for health in Gujarat and congratulated everyone associated with these projects for completing them on time. Shri Modi remarked that the most advanced medical technology of the world, improved benefits and medical infrastructure will be made available to the public of Gujarat thereby benefiting the society. With the availability of these medical benefits, the Prime Minister informed that those who cannot afford private hospitals can now head to these government-run hospitals where medical teams will be deployed to serve with urgency. The Prime Minister recalled that approximately three and a half years ago, he got the opportunity to inaugurate a maternal and child health super speciality hospital with a 1200 bed facility.
The Prime Minister noted that the capacity and services of the Institute of Kidney Diseases and U N Mehta Institute of Cardiology are also being expanded. Facilities like upgraded bone marrow transplants are also starting with the new building of Gujarat Cancer Research Institute. “This will be the first government hospital in the country where state-of-the-art technology like Cyber-Knife will be available”, he said. The Prime Minister said that Gujarat is rapidly scaling new heights of development. He pointed out, then the pace of development is like that of Gujarat, the work and achievements are so much that it becomes difficult to even count them at times.
Dwelling upon the ills of the system in Gujarat 20-25 years ago the Prime Minister listed the diseases of backwardness of the health sector, mismanaged education, scarcity of electricity, misadministration and law and order issues. At the top of this was the biggest ill, that is, vote bank politics. He said today Gujarat is moving ahead, leaving behind all those diseases. Today, when it comes to hi-tech hospitals, Gujarat stands at the top. When it comes to educational institutions, Gujarat has no match today. Gujarat is moving ahead and scaling new trajectories of growth, he added. Similarly, water, electricity and law and order situation in Gujarat has improved tremendously. Shri Modi said, “Today Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas Government is working tirelessly for Gujarat.”
The Prime Minister said that Health Infrastructure Projects that were unveiled today have given a new identity to Gujarat and these projects are the symbols of the capabilities of the people of Gujarat. He also noted that along with good health facilities, the people of Gujarat will also feel a sense of pride that the world's top medical facilities are now witnessing continuous growth in our own state. This will also contribute to the medical tourism potential of Gujarat.
The Prime Minister stressed that intention and policies both need to align for good health infrastructure. “If the heart and intention of the government are not filled with concern for the people’s problems, then the creation of suitable health infrastructure is not possible”, he said. The Prime Minister pointed out that when efforts are made wholeheartedly with a holistic approach, their results are equally multifaceted. “This is the success mantra of Gujarat”, he said.
Taking the analogy of medical science further, the Prime Minister said that he, as Chief Minister, applied ‘surgery’ i.e. weeding out old irrelevant systems with intention and force. Second ‘medicine’ i.e. ever-new innovation for strengthening the system, third ‘Care’ i.e.working with sensitivity for the development of the health system. He informed Gujarat was the first state who took care of animals also. He said given the nature of diseases and pandemics, One Earth One Health Mission needs to be strengthened. The Prime Minister pointed out that the government acted with care. “We went among the people, shared their plight”, he added. Reflecting on the efforts that were made by connecting people together through public participation, the Prime Minister said that when the system became healthy, the health sector of Gujarat also became healthy and Gujarat was being used as an example in the country.
The Prime Minister reiterated that he applied the learnings from Gujarat to the Central Government. He informed that in the last 8 years, the Central Government has presented 22 new AIIMS in different parts of the country and Gujarat has also benefited from this. “Gujarat got its first AIIMS in Rajkot”, Shri Modi added. Reflecting on the work done in the health sector in Gujarat, the Prime Minister pointed out the day will not be far when Gujarat will excel in medical research, biotech research, and pharma research and make a name for itself on the global level.
The Prime Minister noted that when the government is sensitive, then it is the society that reaps the biggest benefit including the weaker sections, as well as mothers and sisters. Recalling the time when infant mortality rate and maternal mortality rate were of grave concern to the state and the previous governments had blamed destiny for such unfortunate incidents, the Prime Minister interjected that it was our government that took a stand for our mothers and children. “In the last twenty years”, Shri Modi added, “we drafted the required policies and put them into application that resulted in a drastic decline of the mortality rates.” Throwing light on ‘Beti Bachao Beti Padhao Abhiyan’, the Prime Minister remarked that the number of girls being born has now surpassed the number of newborn boys. The Prime Minister attributed such successes to the policies of the Gujarat government such as ‘Chiranjeevi’ and ‘Khilkhilaahat’. Shri Modi further added that Gujarat’s success and efforts are showing the way to central government missions like ‘Indradhanush’ and 'Matru Vandana’.
Concluding the address, the Prime Minister pointed out schemes like Ayushman Bharat for the treatment of the poor and needy. Elaborating on the strength of the double-engine government, the Prime Minister said that the combination of Ayushman Bharat and Mukya Mantri AmritamYojna is serving the health needs of the poor in the state of Gujarat. “Health and Education are the only two sectors that decide the direction of the future, not just the present.” Giving the example of a civil hospital with 1200 bed facility in 2019, the Prime Minister said that the same hospital emerged as the largest health centre and served the people during the Covid-19 pandemic that hit the world a year later. “That single health infrastructure saved the lives of thousands of patients during the pandemic”, he added. The Prime Minister concluded by stressing the need to improve the present conditions as well as work for the future. “I wish that you and your families stay free from any diseases”, Shri Modi said.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Members of Parliament, Shri C R Patil, Shri Narhari Amin, Shri Kiritbhai Solanki and Shri Hasmukhbhai Patel were those present on occasion among others.
Background
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stones and dedicated to the nation, various healthcare facilities around Rs. 1275 crore in Civil Hospital Asarwa, Ahmedabad. The Prime Minister laid the foundation stone of shelter homes to accommodate families of poor patients. The Prime Minister dedicated new and improved facilities for cardiac care and a new hostel building at U.N Mehta Institute of Cardiology and Research Centre, a new hospital building of the Institute of Kidney Diseases and Research Centre, and a new building of Gujarat Cancer and Research Institute.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমদাবাদকী সিভিল হোস্পিতাল অসরৱাদা লুপা করোর ১২৭৫রোমগী তোঙান-তোঙানবা হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিংগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং জাতিদা খুৎশিন্নখ্রে
“করিগুম্বা সরকারগী থমোয় অমদি অপাম্বা অসিনা মীয়ামগী সমস্যাশিংগীদমক খনদবা তারবদি চুনবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা ওইথোক্লোই”
“গুজরাত্তা পাইখৎলিবা থবক অমসুং মাইপাকপশিং অসি অদুক্কী মতিক য়াম্বনা করিগুম্বা মতমদা মখোয়বু মশিং থীবদা অৱাবা ওইরি”
“ঙসি সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী সরকারনা গুজরাতকীদমক চোকথবা লৈতনা থবক তৌরি”
“সরকারনা সেন্সিতিব ওইরবা মতমদা খুন্নাইগী শোত্থরবা শরুকশিং অমসুং ইমা অমদি ইচে-ইচলশিং য়াওনা খুন্নাই অসিনা খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা ফংই”
11 OCT 2022 4:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমদাবাদকী সিভিল হোস্পিতাল অসরৱাদা লুপা করোর ১২৭৫রোমগী তোঙান-তোঙানবা হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিংগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং জাতিদা খুৎশিন্নখ্রে।
থৌরম মফমদা থুংলবা মফমফা প্রধান মন্ত্রীনা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসিগী ৱাকথ্রু অমা তৌখি। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফমফমলাংদা লেংশিল্লবা মতুংদা মহাকপু ইকাই খুম্নবগা লোয়ননা ওকখি। প্রধান মন্ত্রীনা প্লেগকী মাইখুম হাংদোকখি অমসুং জাতিদা খুৎশিন্নখি: (i) মঞ্জুশ্রী মিল কেম্পসতা ইন্সতিত্যুৎ ওফ কিদনী দিজীজেজ এন্দ রিছর্চ সেন্তর (আই.কে.দি.আর.সি.) (ii) সিভিল হোস্পিতাল কেম্পস, অসরৱাদা গুজরাত কেন্সর রিসর্চ ইন্সতিত্যুতকী হোস্পিতাল বিল্দিং ১সি (iii) য়ু.এন. মেহতা হোস্পিতালদা হোস্তেল (iv) ৱান স্তেৎ ৱান দাইলাইসিসকা লোয়ননা গুজরাত প্রোগ্রাম পাকথোক-চাউথোকপা (v) গুজরাত স্তেৎকী কেমো প্রোগ্রাম। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়রিবশিং অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখি: (i) ন্যু মেদিকেল কোলেজ, গোধেরা (ii) জি.এম.ই.আর.এস. মেদিকেল কোলেজ, সোলাগী ন্যু সুপর স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল (iii) সিভিল হোস্পিতাল, অসরৱাদা মেদিকেল গর্লস কোলেজ (iv) সিভিল হোস্পিতাল, অসরৱাদা রেন বাসেরা (v) ভিলোদাদা ফমুং ১২৫ থাবা দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল (vi) অঞ্জরদা ফমুং ১০০ থাবা সব-দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল।
প্রধান মন্ত্রীনা মোরবা হদাফকী সি.ঐচ.সি.শিং, জি.এম.এল.আর.এস জুনাগর অমসুং সি.ঐচ.সি. ৱঘইদা লৈবা পেসেন্তশিংগা লোয়ননা ৱারী শাখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গুজরাতকী হকশেলগীদমক মসি মরু ওইবা নুমিৎ অমনি অমসুং মতম চানা প্রোজেক্তশিং অসি লোইশিনবদা য়াওখিবা মীপুম খুদিংমকপু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। শ্রী মোদীনা হায় মদুদি মালেমগী খ্বাইদগী এদভান্স ওইবা মেদিকেল তেক্নোলোজীমা কান্নরবা অমসুং ফগৎলকপা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর গুজরাতকী মীয়ামদা ফংহন্দুনা খুন্নাইদা কান্নবা পীরগনি। হকশেলগী কান্নবশিং ফংবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা লনাই হোস্পিতালশিংদা চৎপা ঙমজদবশিংনা হৌজিক্তি অথু-অকাইগীদমক মেদিকেল তীমশিং থম্লিবা সরকারনা চল্লাইবা হোস্পিতালশিংদা চৎপা য়ারগনি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা চহি অহুম মখাইরোমগী মমাংদা মহাক্না ফমুং ১২০০ থাবা মেতর্নেল এন্দ চাইল্দ হেল্থ সুপর স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল অমা শঙ্গাবগী খুদোংচাবা ফংজখিবা অদু নীংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্সতিত্যুত ওফ কিদনী দিজিজেস অমসুং য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুত ওফ কার্দিওলোজীগী কেপাসিতী অমসুং সর্ভিসশিং অসি পাকথোক চাউথোকহল্লি হায়না ফোঙদোকখি। অপগ্রেদ তৌরবা বোন মেরো ত্রান্সপ্লান্তশিংগুম্বা ফেসিলিতীশিংসু গুজরাত কেন্সর রিসর্চ ইন্সতিত্যুতকী অনৌবা বিল্দিংদা হৌরি। মহাক্না হায়, “মসি লৈবাক অসিগী ওইনা সাইবর-নাইফকুম্বা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত তেক্নোলোজী লৈবা অহানবা সরকারগী হোস্পিতাল ওইরগনি”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়, গুজরাত অসি চাউখৎপগী অনৌবা পনখৈ তম্না খুমাং য়াংনা চাউশিল্লি। মহাক্না হায় মদুদি গুজরাতকী চাউখৎ খোঙজেল অমসুং মসিদা পাইখৎলিবা থবক অমসুং মাইপাকপশিং অসি অদুক্কী মতিক য়াম্বনা করিগুম্বা মতমদা মখোয়বু মশিং থীবদা অৱাবা ওইরি।
চহি ২০-২৫গী মমাংদা গুজরাত্তা লৈরম্বা ফত্রবা সিস্তেমগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হেল্থ সেক্তরদা শোত্থরম্বা, এজুকেসন নীংথিনা লৈহনদবা, মৈ ফংদবা, কাংলোন চুম্বা লৈঙাক লৈতবা অমসুং লো এন্দ ওর্দরগী সমস্যাশিংগুম্বা লাইনাশিং অদু পনখি। পুম্নমক অসিদগী খ্বাইদগী মকোকতা লৈবা অনাবা অসি ভোৎ বেঙ্ক পোলিতিক্সনা ওইরমখি। মহাক্না হায় ঙসি গুজরাতনা লাইনা পুম্নমক অসি তুংওইননা থনমদুনা খুমাং চাউশিল্লি। ঙসি হাই-তেক হোস্পিতালশিংগী ওইনসু গুজরাতনা মকোক্তা লৈরি। এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিংগী মতাংদসু ঙসিদি গুজরাতকী লম্বা লৈত্রে। গুজরাতনা মাংদা চংশিল্লি অমসুং গ্রোথকী অনৌবা ত্রেজেক্তরীশিংদা কাখৎলি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মতৌ অসুম্না ঈশিং, মৈ অমসুং লো এন্দ ওর্দরগী ফীভম অসি গুজরাত্তা শীংথানীংঙাই ওইনা ফগৎহনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, “ঙসি সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী সরকারনা গুজরাতকীদমক চোকথবা লৈতনা থবক তৌরি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি হৌখিবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসিনা গুজরাতকী অনৌবা মশক অমা তাক্লি অমসুং প্রোজেক্তশিং অসিনা গুজরাতকী মীয়ামগী মতিক-ময়াইগী খুদমশিং ওইরি। মহাক্না অফবা হকশেলগী খুদোংচাবশিংগা লোয়ননা গুজরাতকী মীয়াম্না মখোয়গী মশাগী রাজ্যদা মালেমগী মকোক থোংবা মেদিকেল ফেসিলিতীশিং অসিনা হৌজিক লেপ্পা লৈতনা খুমাং চাউশিল্লি হায়বগী চাউথোকচবা পোক্লি হায়না ফোঙদোকখি। মসিনা গুজরাতকী মেদিকেল তুরিজম পোতেন্সিএলদা শরুক তম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অফবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক অনীংবা অমসুং পোলিসীশিং অনিমক চুনবা মথৌ তাই হায়খি। মহাক্না হায়, “করিগুম্বা সরকারগী থমোয় অমদি অপাম্বা অসিনা মীয়ামগী সমস্যাশিংগীদমক খনদবা তারবদি চুনবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা ওইথোক্লোই”। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি হোলিস্তিক এপ্রোচকা লোয়ননা থমোয় শেংনা হোৎনরবা মতমদা মখোয়গী ফলশিং অদুসু চপ মান্ননা মহৈ য়ানগনি। মহাক্না হায়, “মসি গুজরাতকী মাইপাকপগী মন্ত্রনি”।
মেদিকেল সাইন্সকা চাংদম্নরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মহাক্না মুখ্য মন্ত্রী ওইনা ‘সর্জরী” এপ্লাই তৌখি হায়বদি অপাম্বা অমসুং ফোর্সকা লোয়ননা অরিবা চৎনদ্রবা সিস্তেমশিং লৌথোকখি। অনিশুবদা ‘মেদিসিন’ হায়বদি সিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী খ্বাইদগী নৌবা ইনোভেসন, অহুমশুবা ‘কিয়র’ হায়বদি হেল্থ সিস্তেম চাউখৎহন্নবগীদমক সেন্সিতিবিতীগা লোয়ননা থবক তৌবা। মহাক্না হায় গুজরাত অসি শা-শনশিংবুসু য়েংশিনবীবা অহানবা রাজ্য ওইরি। মহাক্না লাইনা অমসুং লাইচৎশিংগী মওং-মতৌ অসি য়েংলগা ৱান আর্থ ৱান হেল্থ মিসিন মপাঙ্গল কনখৎহনবা মথৌ তাই হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা সরকারনা চেকশিন্না থবক তৌখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়, “ঐখোয়না মীয়ামগী মরক্তা চৎখি, মখোয়গী অৱাবা অদু তাখি”। পব্লিক পার্তিসিপেসনগী খুত্থাংদা মীয়ামবু পুনশিন্নদুনা পাইখৎখিবা খোঙথাংশিং অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সিস্তেমনা মপাঙ্গল কল্লবা মতমদা গুজরাতকী হেল্থ সেক্তরনা মপাঙ্গল কল্লকনি অমসুং গুজরাত অসি লৈবাক অসিগী খুদম ওইনা পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত্তগী তমশিনখিবশিং অদু কেন্দ্র সরকারদা শীজিন্নখি হায়না নৌহৌনা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়, হৌখিবা চহি ৮ অসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংদা অনৌবা এম্স ২২ খুদোল তমখি অমসুং মসিদগী গুজরাতনসু কান্নবা ফংখি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়, “গুজরাতকী অহানবা এম্স রাজকোত্তা শাখি”। গুজরাতকী হেল্থ সেক্তরদা তৌরিবা থবক অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতনা মেদিকেল রিসর্চ, বাইওতেক রিসর্চ অমসুং ফার্মা রিসর্চকী লমদা ঙান্থোইগদবা নুমিৎ অদু কুইদ্রে অমসুং মালেমগী থাক্তা মীংচৎ পুরকপা ঙম্লগনি হায়না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় সরকারনা সেন্সিতিব ওইরবা মতমদা খুন্নাইগী শোত্থরবা শরুকশিং অমসুং ইমা অমদি ইচে-ইচলশিং য়াওনা খুন্নাই অসিনা খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা ফংই। রাজ্য অসিদা ইনফেন্ত মোর্তেলিতী রেৎ অমসুং মতর্নেল মোর্তিলিতী রেৎ অসি নুংনাংনীংঙাই ওইবা ফীভমদা লৈখিবা অমসুং মমাংগী সরকারনা অসিগুম্বা লাইবকথীবা থৌদোকশিংগীদমক নোংদমবদা মরাল শীখিবা মতম অদুবু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী ইমা অমদি ইচে-ইচলশিংগীদমক মখোয়গী সরকারনা লেপখি হায়না ফোঙদোকখি। “হৌখিবা চহি কুন অসিদা” শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়, “ঐখোয়না মথৌ তাবা পোলিসীশিং দ্রাফ তৌখি অমসুং মখোয় অদু এপ্লিকেসন ওইনা ইথোকখি মসিনা মোর্তেলিতী রেৎশিংদা চাউনা হন্থহনবা ঙমখি”। “বেতি বচাও বেতী পরাও অভিয়ান”গী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নৌনা পোকপা নুপামচাশিংগী মশিংদগী নুপীমচাশিংগী মশিংনা হেল্লি। প্রধান মন্ত্রীনা মাইপাকপশিং অসি গুজরাত সরকারগী ‘চিরঞ্জীবি’ অমসুং ‘খিলখিলাহত’কুম্বা পোলিসীশিংদা মনা পীখি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি গুজরাতকী মাইপাকপা অমসুং খোঙথাংশিংনা কেন্দ্র সরকারগী ‘ইন্দ্রধনুশ’ অমসুং ‘মাত্রু বন্দনা’গুম্বা মিসনদা লম্বী তাক্লি।
ৱারোল পীবা লোইশিল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লৈতা লায়রবশিংগীদমক লায়েংনবা লৈরিবা আয়ুশ্মান ভারতকুম্বা স্কিমশিং অদু পনখি। দব-ইঞ্জিন সরকারগী মপাঙ্গলগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি আয়ুশ্মান ভারত অমসুং মুক্য মন্ত্রী অমৃতম য়োজনানা পুনশিন্নদুনা গুজরাতকী রাজ্যদা লৈরিবা লায়রবশিংগী হকশেলগী মথৌ তাবশিং অদু থুংহল্লি। “হেল্থ অমসুং এজুকেসন অসিনা হৌজিক খক্তা নত্তনা তুংলমচৎকী মাইকে তাক্লিবা সেক্তর অনি ওইরি”। ২০১৯দা শঙ্গাখিবা ফমুং ১২০০ থাবা সিভিল হোস্পিতাল অমবু খুদম ওইনা পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি হায়রিবা হোস্পিতাল অসিনা খ্বাইদগী চাউবা হেল্থ সেন্তর ওইবা ঙমখি অমসুং চহি অমগী মতুংদা থোকখিবা মালেমগী কোবিদ ১৯ লাইচৎ মনুংদা মীয়ামগী শেবা তৌখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়, “অমত্তা ঙাইরবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরনা লাইচৎ মনুংদা অনাবা মীওই লিশিং কয়াগী পুন্সি কনবা ঙমখি”। প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক লৈরিবা ফীভম লোয়ননা তুংলমচৎকীদমক হেন্না ফগৎহনবা তঙাই ফদে হায়না ফোঙদোক্লদুনা ৱারোল পীবা লোইশিনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, “নখোয় অমদি নখোয়গী ইমুং-মনুংনা লাইনা-তিন্না চেনদবা ওইরসনু হায়না ঐহাক্না থৌনিজরি”।
থৌরম অদুদা উজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, শ্রী সি.আর. পাতিল, শ্রী নরহারি অমিন, শ্রী কিরিতভাই সোলানকী অমসুং শ্রী হসমুখভাই পতেলনা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমদাবাদকী সিভিল হোস্পিতাল অসরৱাদা লুপা করোর ১২৭৫রোমগী তোঙান তোঙানবা হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিং উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা খুৎশিন্নখ্রে‍। প্রধান মন্ত্রীনা লায়রবা অনাবশিংগী ইমুং-মনুংশিং লৈফম চাফম পীননবা শেলতর হোমশিংগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন. মেহতা ইন্সতিত্যুৎ ওফ কার্দিওলোজী এন্দ রিছর্চ সেন্তরগী অনৌবা অমদি হেন্ন ফগৎলবা কার্দিয়াক কেয়রগী ফেসিলিতীশিং অমসুং অনৌবা হোস্তেল বিল্দীং অমা; ইন্সতিত্যুৎ ওফ কিদ্নী দিজীজেজ এন্দ রিছর্চ সেন্তরগী অনৌবা হোস্পিতাল বিল্দীং; গুজরাৎ কেন্সর এন্দ রিছর্চ ইন্সতিত্যুৎকী অনৌবা বিল্দীং খুৎশিন্নখ্রে।