Prime Minister's Office
PM inaugurates Phase 1 of Modi Shaikshanik Sankul in Ahmedabad, Gujarat
10 OCT 2022 6:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated Phase 1 of Modi Shaikshanik Sankul, an educational complex for needy students in Ahmedabad, Gujarat today. The project will help provide facilities to students for holistic development.
The Prime Minister cut the ribbon to mark the inauguration of the Bhavan. Shri Modi also lit a lamp on the occasion and took a walkthrough of the Bhavan,
Addressing the gathering, the Prime Minister said that he was fortunate to perform darshan and pooja before Maa Modheshwari yesterday. The Prime Minister recalled when General Cariappa narrated an interesting story. He said that wherever General Cariappa went, everybody used to salute him out of respect, but he experienced a different kind of joy and gratification when the people of his village felicitated him during a ceremony. Drawing an analogy to this incident, the Prime Minister thanked one and all for the blessing that his Samaj ushered on his return. The Prime Minister congratulated the members of the Samaj for making this occasion a reality and prioritising education. “It is true that the timeline did not match. But you did not give up the goal and everyone gathered and gave priority to this work”, he added.
Remembering the days when people from his Samaj had meagre opportunities to progress, the Prime Minister remarked, ``today we can see people coming forward in their own way in Samaj.” The Prime Minister pointed out that everyone worked together to set up a system of education, and this collective effort is the strength of the Samaj. “The path is right, and in this way, the welfare of the Samaj can be achieved” Shri Modi added, “As a Samaj, it is a matter of great pride that they tackle their problems, overcome humiliation, yet do not come in anyone's way.” The Prime Minister expressed happiness that everyone in the Samaj is united and thinking about its future in Kali Yuga.
The Prime Minister expressed his gratitude to his Samaj and said that he has to clear a debt of the Samaj. He further added that the son of this Samaj may have been the Chief Minister of Gujarat for a long time, and has now become the Prime Minister of the country for the second time, but even in the midst of the responsibilities of his long rule, not a single person from this Samaj came to him with personal work. Shri Modi pointed out the sanskar of the Samaj and saluted them wholeheartedly with respect.
The Prime Minister expressed happiness that more youngsters are focusing on medicine, engineering and other such streams. Laying stress on skill development, the Prime Minister talked about the hardships that may arise during completing the child’s education, and advised the parents to prepare them for skill development. He said that skill development empowers them in such a way that they will never have to look back. “When there is skill development, there is skill, then they will never have to look back. The times are changing friends, the power of those who are more skilled than those holding degrees needs a boost”, Shri Modi added.
Recalling his interaction with the Prime Minister of Singapore during an official visit to the country, the Prime Minister said that he was persuaded to visit an industrial training institute that was set up by the Prime Minister of Singapore himself. Upon visiting, the Prime Minister remembered its modernity and said that after the formation of this institution, the situation is such that rich people stand in line to get admitted. The Prime Minister added that the Samaj has also been explained its greatness, and now our children can take part in it and feel a sense of pride.
Concluding the address, the Prime Minister remarked that labour also has tremendous power, and a large section of our Samaj belongs to the hard-working class. “Be proud of them”, he said. The Prime Minister expressed pride that the members have never allowed the Samaj to suffer nor did anything wrong with any other Samaj. “It will be our endeavour, I am sure that the coming generation will progress with great pride”, Shri Modi concluded.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Members of Parliament, Shri C R Patil and Shri Narhari Amin, Minister of Gujarat Government, Shri Jitubhai Vaghani, and President of Shri Modh Vanik Modi Samaj Hitvardhak Trust, Shri Pravinbhai Chimanlal Modi were those present on the occasion among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী অহমেদবাদতা মোদী শৈকশনিৎ সঙ্কুলগী ফেজ-১ শঙ্গাখ্রে
10 OCT 2022 6:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী অহমেদবাদতা পাংথোকপা থৌরমদা লৈজদবা অঙাংশিংগী এজুকেস্নেল কমপ্লেক্স ওইরিবা মোদী শৈকশনিৎ সঙ্কুলগী ফেজ-১ শঙ্গাখ্রে। প্রোজেক্ত অসিনা মহৈরোইশিংনা হীরম খুদিংদা চাউখৎনবা তেংবাংবগী ফেসিলিতী খুদিংমক পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভবন শঙ্গাবা ওইনা রিব্বন ককখি। শ্রী মোদীনা থৌরম অসিদা মৈরা থাগৎপগা লোয়ননা ভবনগী অকোয়বদা চৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা মহাক্না ঙরাং ইমা মোধেশ্বরীগী মমাংদা দর্শন অমসুং পুজা তৌবা ফংখিবসি লাইবক ফবনি হায়খি। জেনেরেল করিয়প্পানা য়াম্না নুংঙাইবা ৱারী লিখিবগী থৌওংবু প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি নিংশিংখি। জেনেরেল করিয়প্পানা চৎপা খুদিংদা, মীপুম খুদিংনা মহাকপু ইকায় খুম্নবা ওইনা সলাম কৎলম্মি, অদুবু, মহাক্কী খুঙ্গংগী মীওইশিংনা মহাকপু থৌরম অমগী মনুং চন্না ইকায় খুম্নবা উৎপদা তোঙানবা হরাওবা অমা ফাওই হায়না হায়খিববু মহাক্না মীয়ামদা তমখি। থৌরম অসিগা মরী লৈনহল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী সমাজনা মহাক্কী মফমদা থৌজাল পীবিবগীদমক্তা পুম্নমকপু থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা সমাজ অসিগী মেম্বরশিংবু থৌরম অসি তসেংনা ওইথোকহনবা অমসুং এজুকেসন্দা অহানবা মিৎয়েং চঙবগীদমক্তা থাগৎখি। “তাইম্লাইন চান্নবদি ওইদে হায়বসি অচুম্বনি। অদুবু, অদোম্না পান্দম্বু মীরায়বা তৌদনা ঙসি মীয়াম পুন্না মফমসিদা পুল্লি অমসুং থবক অসিদা অহানবা মিৎয়েং চঙলি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মহাক্কী সমাজকী মীওইশিংনা চাউখৎ-থৌরাংগী খুদোংচাদবা কয়া ফংলম্বা মতমশিংবু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না হায়খি, “ঙসিদি, ঐখোয়গী সমাজ অসিদা মীওই কয়ানা মশাগী ওইবা মওংদা মাং থানা থোক্লকপগী মতৌ উবা ফংলে”। এজুকেসনগী পথাপ অমা শেম্নবগীদমক্তা মীয়াম পুম্বনা অমত্তা ওইনা হোৎনমিন্নখিবগী মতৌবু মহাক্না শকখঙখি অমসুং মসিগুম্বা পুন্না হোৎনমিন্নবগী মতৌনা সমাজ অসিগী মপাঙ্গলনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। “লম্বী অসি অচুম্বনি, অমসুং মসিদা ঐখোয়না সমাজকী য়াইফ য়ুম্বাল ফংবা য়াই”, হায়না ফোংদোক্লদুনা শ্রী মোদীনা অসুম্না মখা তাখি, “সমাজ অমা ওইনা, মশাগী শিংনবা মাইয়োক্নবা, মায়থীবদগী ৱাংমা লান্না লাকপা ঙম্বা, অদুম ওইনমক কনা অমত্তদা অয়েৎপা পীদবগী থৌওং উবসি য়াম্না চাউথোকচনীংঙাইনি”। প্রধান মন্ত্রীনা সমাজ অসিদা লৈরিবা মীওইশিংনা অমত্তা ওইবদা নুংঙাইবা ফাওই অমসুং কলি য়ুগতা সমাজ অসিনা ওইগদবা হয়েংগী মতমগীদমক্তা খল্লি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী সমাজকী মফমদা তৌবীমল খঙবা উৎলদুনা মহাক্না সমাজ অসিদা লমন তোল্লে হায়খি। সমাজ অসিগী মচানুপা অসিনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী মতম শাংনা ওইরম্বা য়াই, অদুবু, হৌজিক্তি লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রী অনিরকশুবা ওইনা ওইরে। শাংলবা মতমসিদা লৈঙাক্তুনা থৌদাং কয়া লৌরিঙৈ মরক্তা, মহাক্কী সমাজকী মীওই অমত্তনা মশাগী ওইবা থবক্কীদমক্তা নোংমতা লাকখিদে হায়না মহাক্না পাউদমখি। শ্রী মোদীনা সমাজ অসিগী সংস্কার করিনো হায়বা তাকখি অমসুং মখোয় পুম্নমকপু থম্মোই শেংনা ইকায় খুম্নখি।
নহাশিংনা অনা লাইয়েংবা, ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং অতোপ্পা মান্নবা হীরম কয়াদা থৱাই য়াওরিবসিদা নুংঙাইবা ফাওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। স্কিল দিভেলপমেন্ততা অহেনবা মিৎয়েং চঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অঙাংগী এজুকেসন মপুং ফাহন্নবা হোৎনবদা থেংনরকপা য়াবা শিংনবা কয়াগী মতাংদা হায়রদুনা মমা-মপাশিংনা মখোয়গী অঙাংশিংবু স্কিল দিভেলপমেন্ত তৌহন্নবা শেম শাদুনা লৈবীয়ু হায়খি। তুংদা অমুক হন্দুনা য়েংলুবা য়াহন্দনবা মওংদা স্কিল দিভেলপমেন্তনা মখোয়গী মপাঙ্গল হাপ্পি হায়না মহাক্না হায়খি। “স্কিল দিভেলপমেন্ত তৌবা মতমদা স্কিল লৈরক্কনি, মদু ওইরদি, মখোয়না তুং হন্দুনা অমুক য়েংলুদ্রবসু য়াগনি। মতম অসি হোংলক্লি, মরুপশিং, দিগ্রী পায়বশিংদগী স্কিল হেন্না লৈবশিংগী নাক্তা লৈরিবা পাঙ্গলবু ঐখোয়না পুক্নিং থৌগৎফম থোকই”, হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সিঙ্গাপোরদা ওফিসিএল ওইনা চৎখিবা খোঙচত্তা সিঙ্গাপোরগী প্রধান মন্ত্রীগা শান্নরকখিবা ৱারী নিংশিংলদুনা, সিঙ্গাপোরগী প্রধান মন্ত্রী মশামক্না লিংখৎপা ইন্দস্ত্রীএল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎ অমদা চৎলুনবা মহাক্কী মফমদা হায়রকখি হায়না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মফমদুদা চৎলুবা মতমদা উরকখিবা মোদর্নিতী নিংশিংখি, অমসুং ইন্সতিত্যুসন অসি লিংখৎলবা তুংদা ইনাক কৈরাক খুনবা মীওই কয়ানা মসিদা তম্নবা লাইন্দা লেপ্নখিবা অদুগুম্বা মখলগী ইন্সতিত্যুত অমনি হায়খি। সমাজ অসিদা মখোয়গী থোইদোক হেন্দোকপা মতৌগী মতাংদা খঙহল্লবনি, অদুনা হৌজিক্তি, ঐখোয়গী অঙাংশিংনা মসিগী শরুক অমা ওইদুনা মশাদা চাউথোকচবা য়ারে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনবদা হোৎনবগী মতিক মগুনা য়াম্না লৈ, ঐখোয়গী সমাজকী চাউরবা শরুক অমদি থবক শুবা কাঙবুদগী লাকপনি হায়না ফোংদোকখি। “মখোয়গীদমক্তা চাউথোকচসি”, হায়না মহাক্না হায়খি। সমাজ অসিগী মেম্বরশিংনা সমাজ অসিনা কৈদৌনুংদা অৱাবা তাহন্দবা অমসুং অতোপ্পা সমাজ অমত্তগী কায়নবসু তৌখিদ্রিবা অসিদা চাউথোকচবা ফাওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “ঐখোয়না মসিমক হোৎনগনি, অমসুং হৌরক্লিবা চারোন শুরোনশিংনা মশাদা চাউথোকচবগা লোয়ননা তুংলমচত্তা খোঙদাগনি হায়বগী ঐহাক্না থাজবা থম্মি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অরোয়বা ৱাফম ফোংদোকখি।
ঙসিগী থৌরমদা শরুক য়াখিবশিংগী মরক্তা, গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র ভাই পতেল; এম.পি., শ্রী সি.আর. পাতিল অমসুং শ্রী নরহরী অমিন; গুজরাত সরকারগী মন্ত্রী, শ্রী জিতুভাই ভাগ্নানী অমসুং শ্রী মোধ বানিক মোদী সমাজ হিতবর্ধক ত্রস্তকী প্রসিদেন্ত, শ্রী প্রবিনভাই চিমনলাল মোদীসু য়াওখি।