উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
'ভাসুধাইবা কুতুম্বকম'না ঐখোয়গী সিভিলাইজেসনগী ওইবা মনুং হঞ্জিনবা ৱাখল্লোন তাক্লি- উপ্প রাস্ত্রপতি
উপ্প রাস্ত্রপতিনা ৬২শুবা নেসনেল দিফেন্স কোলেজ (এন.দি.সি.)গী কোর্সতা ৱা ঙাংখ্রে
14 SEP 2022 1:22PM by PIB Imphal
উপ্প রাস্ত্রপতি শ্রী জগদীপ ধনখরনা ঙসি হায়খি মদুদি "ভাসুধাইবা কুতুম্বকম" (মালেম্বু ইমুং অমগুম্না লৌবা)না ঐখোয়গী সিভিলাইজেসনগী ওইবা মনুং হঞ্জিনবা ৱাখল্লোন তাক্লি।
'ভারতকী মরুওইবা পামজবশিং অমসুং পান্দম'গী মতাংদা ঙসি নই দিল্লীগী নেসনেল দিফেন্স কোলেজদা ৱা ঙাংলদুনা উপ্প রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী কন্সতিত্যুসনগী প্রিএম্বলনা ঐখোয়গী মরুওইবা ভেল্যুশিং শন্দোক্না তাক্লি। কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা হৌদোকখিবা 'ভেক্সিন মাইত্রি' থৌরাংগী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী ৱাখল্লোন্দি পুৱারীদা কৈদৌনুংদা এক্সপান্সনিস্ত ওইখিদে।
এন.দি.সি.বু খ্বাইদগী ফবা ভারতকী স্ত্রতেজিক লর্নিং সেন্তর ওইহনবা ঙম্বগীদমক থাগৎলদুনা শ্রী ধনখরনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা অফবা ইন্সতিত্যুসন অসিনা অন্তর্জাতিগী থাক্তা মাগী থাজবা অমসুং ফিরেপ অসি হৌখিবা চহি হুম্ফুমুক অসিদা হেন্না চাউখৎহনবা ঙম্লে।
লেফতনেন্ত জেনরেল মনোজ কুমার মাগো, কম্মান্দেন্ত নেসনেল দিফেন্স কোলেজ, ফেকলতিগী মেম্বরশিং অমসুং ৬২শুবা এন.দি.সি. কোর্স শরুক য়ারিবশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুগী পিকচর -

Vice President's Secretariat
‘Vasudhaiva kutumbakam’ represents the core of our civilizational ethos – Vice President
Vice President addresses 62nd Course of National Defence College (NDC)
14 SEP 2022 1:22PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri Jagdeep Dhankhar today said that the concept of “Vasudhaiva kutumbakam” (to treat the world as one family) represents the core value of our civilizational ethos.
Delivering a lecture on ‘India’s Core Values Interests and Objectives’ at the National Defence College in New Delhi today, the Vice President said that the Preamble to our Constitution enumerates many of our core values. Referring to ‘Vaccine Maitri’ initiative launched during the Covid-19 pandemic, he said that India’s outlook has never been expansionist throughout the history.
Praising the NDC for establishing itself as one of the most formidable centres of strategic learning in India, Shri Dhankhar said this great institution has grown both in its reputation and stature internationally over the last six decades.
Lieutenant General Manoj Kumar Mago, Commandant National Defence College, members of the faculty and participants of the 62nd NDC course attended the event.
Pictures of the event –