কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা রাজ্য সরকারশিংদা ফোর্তিফাইদ রাইসকী কান্নবশিং খঙহন্নবগীদমক মীয়াম ভাপ তাহন্নবা ৱার্কশোপশিং শীন্নবা ফোংদোকখ্রে
গুজরাত সরকারনা লৈঙাক্কী স্কিমদা চেঙ ফোর্তিফিকেসন তৌবনা পীবা অফবশিং অমসুং মসিনা লৈবাক্কী ন্যুত্রিসনেল সেক্যুরিতী স্ত্রেতেজিদা পীরিবা মশক থোকপা কান্নবশিংগী মতাংদা ৱার্কশোপ শীনখ্রে।
13 SEP 2022 2:22PM by PIB Imphal
রোর্তিফাইদ রাইসকী কান্নবশিংবু মসি চাবনা থালাসেমিয়া অমসুং সিক্কল সেল এনেমিয়া লৈবা মীওইশিংদা লৈরিবা শাফুগী মতাংদা হেন্না ময়েক শেংহন্দুনা কান্নবা লৌবা হেন্না ঙম্নবগীদমক্ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন (দি.এফ.পি.দি.) বিভাগনা গুজরাত, মহারাস্ত্রা, ছতিশগর, মধ্য প্রদেশ, ঝার্খন্দ, তেলঙ্গানা রাজস্থান, কেরলাগুম্বা রাজ্যশিংদা মখোয় মখোয়গী রাজ্য সরকারশিংনা ত্রাইবেল তাবা অমসুং থালাসেমিয়া অমসুং সিক্কল সেল এনেমিয়াগী নাগনবা মীওইশিং লৈবা জিলাশিংদা ৱার্কশোপ/সেমিনার শীন্নবা হায়খ্রে।
হায়রিবা থৌরাং অসি গুজরাত সরকারনা ভাপিদা লৈবা মেরিল একাদেমি ০৯.০৯.২০২২দা শীনবা ইকাইখুম্নজরিবা শেলথুম মন্ত্রী, গুজরাত সরকার, মন্ত্রী, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন, গুজরাত সরকার, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী রাজ্যগী মন্ত্রী, গুজরাত সরকার অমসুং অতোপ্পা গুজরাত সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগতগী ওফিসরশিং, তেক্নিকেল এক্সপর্তশিং অমসুং মীদিয়াগী মীওইশিং য়াওবা ৱার্কশোপ অমদা হৌদোকখি।
মিস নেহা অরোরা, স্তেৎ প্রোগ্রাম ওফিসর, ন্যুত্রিসনেল ইন্তর্নেসনেল, গুজরাতনা সোসিএল সেফতী নেৎ প্রোগ্রামগী মখাদা পীবা ফোর্তিফাইদ স্তেপলশিংগী মতাংদা প্রজেন্তেসন অমা পীখি। দা. য়াজদি ইতালিয়া, হান্নগী ওনরেরী দিরেক্তর, সিক্কল সেল এনেমিয়া কন্ত্রোল প্রোগ্রাম হায়বা গুজরাত সরকারগী গো-এন.জি.ও. পার্তনরশিপ প্রোগ্রামনা হেমোগ্লোবিনোপেথিস-সিক্কল সেল এনেমিয়া, থালাসেমিয়াগী মতাংদা প্রজেন্তেসন অমা পীখি। মসিগা মান্ননা প্রোফেসর, (দা.) সিরিমাভো নেয়র, নোদল ওফিসর, গুজরাত (এন.এফ.এস.এ. কঙ্করেন্ত ইভালুএসন দি./ও ফুদ এন্দ পি.দি. ভারত সরকার)না ফোর্তিফাইদ স্তেপলশিং অমসুং মসিনা মীয়ামগী হকশেলদা পীরিবা কান্নবশিংগী মতাংদা প্রজেন্তেসন অমা পীখি। দা. ভাভেসবারিয়া, এসিস্তেন্ত প্রোফেসর, দিপার্তমেন্ত ওব কম্ম্যুনিতী মেদিসিন, নামো-মেরি-সিল্ভাসানসু ফোর্তিফাইদ স্তেপলশিং অমসুং মসিনা হেমোগ্লোবিনোপেথিস্তা পীবা শাফুগী মতাংদা প্রজেন্তেসন পীখি।
প্রজেন্তেসনশিং অসিগী মতুংদা তেক্নিকেল এক্সপর্তশিং অমসুং এফ.সি.আই. অমসুং দি/ও ফুদ অমসুং পি.দি.গী ওফিসিএলশিংগী পেনেল দিস্কসন অমা পাঙথোকখি। থৌরম অসি তোঙান-তোঙানবা মরুওইবা গুজরাতকী পাউচেশিংদা হাপখি।
ৱার্কশোপ লোইরকপদা, লৈঙাক্কী স্কিমশিংদা চেঙ ফোর্তিফাই তৌবগী কান্নবশিংগী মতাংদা অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী ন্যুত্রিসনেল সেক্যুরিতী স্ত্রেতেজীদা পীরিবা থৌদাংগী মতাংদা ময়ামগী ওইবা য়ানবা ফোংদোকনখি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre directs State Governments to organise awareness workshops about the benefits of Fortified Rice
Government of Gujarat organised the workshop on positive impact of rice fortification in Govt. schemes and its significant contribution to the country’s nutritional security strategy
13 SEP 2022 2:22PM by PIB Delhi
In order to promote the benefits of Fortified Rice while elucidating the concerns about the impact of its consumption among some sections of the population those are vulnerable to Thalassemia and Sickle Cell Anaemia, the Department of Food and Public Distribution (DFPD) has requested various States like Gujarat, Maharashtra, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Jharkhand, Telangana Rajasthan, Kerala to organize workshop/seminar by the respective State Governments in the sensitive areas of tribal belts and districts that have populations that are vulnerable to Thalassemia and Sickle Cell Anaemia.
This initiative has been carried out by organizing workshops by the Govt. of Gujarat at Meril Academy, in Vapi on 09.09.2022 where Hon’ble Finance Minister, Government of Gujarat, Minister, Food & Public Distribution, Govt. of Gujarat, State Minister Food and Public Distribution, Government of Gujarat and other higher officers of Govt. of Gujarat and officer from Department of Food and Public Distribution, Government of India, technical experts and members from media attended the programme.
Ms. Neha Arora, State Programme Officer, Nutritional International, Gujarat made a presentation on fortified staples provided through social safety net programmes. Dr. Yazdi Italia former Honorary Director, Sickle Cell Anemia Control Programme, a Go-NGO Partnership Program of Govt. of Gujarat made a presentation on understanding Hemoglobinopathis-Sickle Cell Anemia, Thalassemia. Similarly, Prof. (Dr.) Sirimavo Nair, Nodal Officer, Gujarat (NFSA Concurrent Evaluation D/o Food & PD-Govt. of India) made a presentation on fortified staples and its positive impact on public health. Dr. BhaveshBariya, Asst. Professor, Department of Community Medicine, NAMO-MERI-Silvasa also made a presentation on fortified staples and its effect on Hemoglobinopathis.
The presentations were followed by a Panel discussion by technical experts and officials from FCI and D/o Food & PD. The programme was covered by several leading local newspapers in Gujarat.
At the end of the workshop, there was general consensus regarding the positive impact of rice fortification in Govt. schemes and its significant contribution to the country’s nutritional security strategy.