সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বর ১২, ২০২২দা এন.সি.সি. কেদেৎশিংগা উনদুনা ৱারি ৱাতাই শান্নবা অমসুং দ্রগ এব্যুজগী মায়োক্তা ৱারেপ লৌবা
কেন্দ্রগী ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং কেন্দ্রগী সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱর্মেন্ত মন্ত্রী দা. ভিরেন্দ্র কুমারনা ৱারি ৱাতাই শান্নবগী থৌরম অদুদা পুন্না শরুক য়ামিন্নগনি
লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ১৭ এন.সি.সি. স্তেৎ দিরেক্তোরেৎশিং পুম্নমক্কা লোয়ননা এন.সি.সি.কেদেৎশিং অমসুং নহারোলশিংনা লাইভ স্ত্রিমিংগী খুথাংদা থৌরম অসি শরুক য়াবা য়াই
11 SEP 2022 2:57PM by PIB Imphal
নহারোলশিংদা দ্রগকী তমথিরবা মাংজনিংঙাই ওইবশিং অসিবু অথুবা মতমদা খঙহনবগী তঙাই ফদবা অমসুং নহারোলশিংগী মরক্তা এন.সি.সি.না লৌরিবা অচৌবা থৌদাং অসিবু মশক খঙলদুনা, সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱর্মেন্ত মন্ত্রালয়না সেপ্তেম্বর ১২,২০২২দা ন্যু দিল্লীদা লৈবা বি.ঐচ.আই.এম. ওদিতোরিয়ম, দা. অম্বেদকর ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর (দি.এ.আই.সি.)দা এন.সি.সি. কেদেৎশিংগা উনদুনা ৱারি ৱাতাই শান্নবগী অমসুং দ্রগ এব্যুজগী মায়োক্তা মীয়াম্না ৱারেপ লৌনবগী থৌরম অমা পাংথোক্লগনি।
ৱারি ৱাতাই শান্নবগী থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং কেন্দ্রগী সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱর্মেন্ত মন্ত্রী দা. ভিরেন্দ্র কুমারনা পুন্না শরুক য়ামিন্নগনি। লৈবাক অসিদা লৈরিবা এন.সি.সি.গী অপুনবা ১৭ স্তেৎ দিরেক্তোরেৎশিংনা থৌরম অসিবু লাইভ স্ত্রিমিংগী খুথাংদা শরুক য়াগনি।
সোসিএল ৱেলফেয়র দিপার্তমেন্তস ওফ স্তেৎসকী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং, দা. অম্বেদকর চেয়র এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুৎশিং অমসুং এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুৎশিংগী মহৈরোইশিংসু থৌরম অসিবু ওনলাইন্দা য়াওবীনবা হায়জরি। দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর খুদিংমক্তা এন.সি.সি. কেদেৎশিং অমসুং নহারোলশিংনা মখোয় মখোয়গী জিলাশিংদা ৱারি ৱাতাই শান্নবগী অমসুং ৱারেপ লৌবগী থৌরম অসিদা শরুক য়াবা অমসুং য়েংবা য়াহন্নবগী খুদোংচাবা পীনবগীদমক খঙহনখ্রে। থৌরম অসিবু লৈবাক অসিদা লৈরিবা এন.সি.সি. কেদেৎ লিশিং কয়া অমসুং নহারোলশিংনা শরুক য়ারগনি হায়না থাজৈ।
দ্রগ দিমান্দ রিদক্সনগীদমক্তা সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱর্মেন্তগী দিপার্তমেন্ত অসি ভারত সরকারগী নোদেল দিপার্তমেন্তনি। মশক খঙদোক্লবা জিলা ২৭২দা ভারত সরকারনা ওগস্ত ১৫,২০২০দা নহারোলশিং, অঙাংশিং অমসুং মীয়ামগী মরক্তা ৱাখল লৌশিং হেনগৎহন্নবগীদমক্তা নশা মুক্ত ভারত অভিয়ান (এন.এম.বি.এ.) হৌদোকখি। হৌজিক ফাওবদা নহারোল কোতি ৩, নুপী কোতি ২ অমসুং এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ লাক ১.৫৯ য়াওনা মীওই কোতি ৮ হেন্না এন.এম.বি.এ.গী শরুক অমা ওইরকখ্রে।
এন.সি.সি. কেদেৎশিংগী এক্তিভ ওইনা শরুক য়াবা অসিদগী, সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱর্মেন্তগী দিপার্তমেন্তনা অভিয়ান অসিবু অনৌবা থাক্তা পুখৎপা ঙম্লগনি অমসুং নশা মুক্ত ভারতকী পান্দম ফংবা ঙম্লগনি।

Ministry of Social Justice & Empowerment
An Interaction with NCC Cadets and Pledge Against Drug Abuse on 12 September, 2022
Union Defence Minister Shri Rajnath Singh and Union Minister for Social Justice & Empowerment Dr. Virendra Kumar will Jointly Preside the Interaction Event
NCC Cadets and youth along with all 17 NCC State Directorates across the country are expected to join the event through live streaming
11 SEP 2022 2:57PM by PIB Delhi
Considering the urgent need to convey the dangerous implications of menace of drugs to youth and recognizing the huge influence of the NCC among the youth, an interaction with NCC Cadets and mass pledge against drug abuse will be organized by the Ministry of Social Justice & Empowerment on 12 September, 2022 at BHIM Auditorium, Dr. Ambedkar International Centre (DAIC) in New Delhi.
The interaction event will be jointly presided by Union Defence Minister Shri Rajnath Singh and Union Minister for Social Justice & Empowerment Dr. Virendra Kumar. All 17 State Directorates of NCC in the country will participate in the event through live streaming.
Principal Secretaries of Social Welfare Departments of States, Dr. Ambedkar Chair Educational institutes and students from educational institutions have also been requested to attend the event online. All the District Collectors have been asked to facilitate participation and viewing of this interaction and pledge taking event to NCC Cadets and youth in their respective districts. It is expected that Thousands of NCC Cadets and youth across the country are expected to participate in the event.
The Department of Social Justice & Empowerment is the Nodal Department in the Government of India for Drug Demand Reduction. To create awareness among youth, children and community, Nasha Mukt Bharat Abhiyaan (NMBA) has been launched by Govt. of India on 15th August, 2020 in identified 272 districts. So far more than 8 crore people including 3 crore youths, 2 crore women and 1.59 lakh educational institutions have become a part of NMBA.
With active involvement of NCC Cadets, the Department of Social Justice & Empowerment is expected to take this Abhiyaan to new heights and achieve the target of Nasha Mukt Bharat.