কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা সান ফ্রান্সিস্কো বে এরিয়াদা ভেঞ্চর কেপিতেলিস্তশিংগা ৱারী শাখ্রে
বে এরিয়ানা ভারত, ভারতকী কারবার তৌবশিং অমসুং স্তার্ত-অপশিংনা পাংথোকপা ঙম্বা মতিকশিংদা চেৎনা থাজবা থম্লিঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ভারতনা দোমেস্তিক সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী চাউখৎহনবগী মতাংদা খোঙফম চেৎলিঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ভারতকী সাইবরস্পেস মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহন্নবা অমসুং তেক্ত-কায়হন্দনবগীদমক্তা সাইবর সেক্যুরিতী কম্পেনীশিংগা খোঙলোই ওইসি হায়বগী ৱাহৌদোক মন্ত্রীনা থমখ্রেঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
মন্ত্রীনা সান ফ্রান্সিস্কোদা জেতস্কেলরগী সি.ই.ও.গা উন্নখ্রে
মন্ত্রীনা সর্ভিসনাওগী সি.ই.ও., শ্রী বিল মেকদর্মোতকা উন্নখ্রে
07 SEP 2022 10:42AM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং তেক্সতাইলগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি সান ফ্রান্সিস্কো বে এরিয়াদা ভেঞ্চর কেপিতেলিস্তশিংগা উন্নখ্রে।
“সান ফ্রান্সিস্কো বে এরিয়াদা ঐহাক্না ভেঞ্চর কেপিতেলিস্তশিংগা য়াম্না কান্নবা ৱারী শাখি। মতিক লৈবা ভারতকী স্তার্ত-অপ ইকোসীস্তেমগা তেংবাংনবা হেন্নবা অমসুং হেন্না চাউবা খোঙলোই ওইমিন্ননবা মখোয়বু ঐহাক্না পুক্নিং থৌগৎখি”, হায়না মন্ত্রীনা মীফমগা মরী লৈননা ত্বীত তৌখি। ভারতকী স্তার্ত-অপশিংবু হেন্না পাকথোক চাউথোকহন্নবা অমসুং মায় পাকহন্নবগীদমক্তা অঙনবা মতমদা মখোয়দা লমজিং লমতাকপীনবা খনবীনবগীদমক্তা মন্ত্রীনা মখোয়গী মফমদা পুক্নিং থৌগৎখি।
শ্রী গোয়লনা ঙসি জেতস্কেলরগী সি.ই.ও., শ্রী জয় চৌধুরিগসু ঙসি উন্নখি।
“ভারতনা দিজিতেল স্পেস্তা লেপ্তনা চাউখৎলক্লিবসিগা লোয়ননা, ভারতকী সাইবর সেক্যুরিতীবু হেন্না তেক্ত-কায়দবা অমসুং সেক্যুর ওইহন্নবগীদমক্তা লৈবাক্কী সাইবর সেক্যুরিতী হেন্না পাকথোক চাউথোকহনবা য়াবগী পাম্বৈশিংসু খন্নখি”, হায়না মন্ত্রীনা ত্বীত তৌখি।
শ্রী গোয়লনা সর্ভিসনাওগী সি.ই.ও., শ্রী বিল মেকদর্মোতকসু ৱারী শান্নখি।
“ভারতনা দিজিতেল তেকেদ তরাম্না ওক্লিবা অসিগা লোয়ননা, এ.আই. অমসুং মেছিন লর্নিংনা সোফৱেয়রবু সর্ভিস মার্কেত (এস.এ.এ.এস.) অমা ওইনা খোঙজেল য়াঙনা অওনবা পুরক্তুনা ত্রিলিয়ন ৫গী শেন্মিৎলোন ওইনবা চৎলিবা ভারতকী খোঙচৎকী খোঙজেলবু মতৌ করম্না য়াঙখৎহনবা য়াবগে হায়বগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি”, হায়না মন্ত্রীনা ত্বীত তৌখি।
মন্ত্রীনা ঙসিগী অঙনবদা স্তেনফোর্দ গ্রেজুএত স্কুল ওফ ব্যুজিনেসকী ফেকলতী অমসুং মহৈরোইশিংগী মফমদা মহাক্কী ৱাফমসু থমখি। তি.আই.ই. সিলিকোন ভেলী, আই.আই.তি. স্তার্ত-অপ অমসুং ইন্দিয়ন কম্ম্যুনিতী সেন্তরগা খুৎশম্নদুনা কন্স্যুলেতনা শীন-লাঙবা ভারতকী কম্ম্যুনিতীগী থৌরম অমদসু মহাক্না শরুক য়াখি।
নুমিৎ অসিগী মখা তারকপদা মীদিয়াগী মীওইশিংগা উন্নবদা, শ্রী গোয়লনা বে এরিয়ানা ভারত, ভারতকী কারবার তৌবশিং অমসুং স্তার্ত-অপশিংনা পাংথোকপা ঙম্বা মতিকশিংদা চেৎনা থাজবা থম্লি হায়না ফোংদোকখি। ভারতকী বিলিয়ন ১.৩গী অপুনবা মীশিংগী চাউরবা কৈথেল অসিগী তৌবা ঙম্বগী চাউরবা মতিক অমসু মখোয়না উরি।
সেল্ফ ইমপ্লোয়মেন্ত অমসুং তেলেন্ত য়ুতিলাইজেসন (এস.ই.তি.য়ু.) স্কিম অমসুং মরী লৈনবা অওনবা পুরক্নবা অমসুং অপস্কিল তৌনবা খোঙথাং কয়াগুম্বা মেন্তর্শিপ হেন্না ফগৎহন্নবা সরকারনা পায়খৎপা খোঙথাং কয়াগী মতাংদা মহাক্না শন্দোক্না তাকখি। স্তার্ত-অপ এদভাইজরী কাউন্সিলগী লুচিং মখাদা তাইয়র ২ অমসুং ৩গী শহরশিংদা মেন্তর্শিপ পাংথোকপগী থবকশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
সাইবর সেক্যুরিতী কম্পেনী, জেতস্কেলরগী সি.ই.ও.গা উন্নখিবগী মতাংদা শ্রী গোয়লনা পল্লদুনা, মালেম্না সাইবর সেক্যুরিতী এরেনাগা মরী লৈনবা শিংনবশিংগা মাইয়োক্ননবা হোৎনরি হায়খি। ভারতকী সাইবর সেক্যুরিতীবু হেন্না মপাঙ্গল লৈহন্নবা সরকারনা মশক থোকপা খোঙথাং কয়া পায়খত্তুনা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোক্লদুনা বে এরিয়াগী সাইবর সেক্যুরিতী কম্পেনীশিংগা খোঙলোই ওইবনা খোঙথাং অসিদা মায় পাকপা পুরকপদা হেন্না খোঙজেল য়াঙগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
সেমিকন্দক্তর পোলিসীগী মতাংদা হংলকপা ৱাহংগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী গোয়লনা ভারতনা থা কয়াগী মমাঙদা সেমিকন্দক্তর পোলিসী অমা পুথোকখ্রে অমসুং মসিনা ভারত্তা লাক্তুনা প্লান্ত লিংখত্তুনা মেন্যুফেকচর তৌনবা কান্নবা ইন্সেন্তিব কয়াসু পীরি হায়না পাউদমখি। এস.সি. চেনগা মরী লৈনবা দিজাইন অমসুং তোঙানবা ইলিমেন্ত কয়াগী অফবা ইকোসীস্তেম অমা ঐখোয়গী নাক্তা হান্নদগী লৈরে। ঐখোয়না কম্পেনী কয়াগা ৱারী শান্নরি অমসুং মখোয় কয়া অমনা ভারত্তা ইনভেস্ত তৌনীংবগী তসেংবা অপাম্বা কয়াসু উৎলি হায়না মহাক্না মখা তাখি। ভারতনা দোমেস্তিক সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী চাউখৎহন্নবা য়াম্না চেৎনা খোঙফম চেৎলি হায়না শ্রী গোয়লনা থাজবা পীখি।
ৱাহং কয়াগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী গোয়লনা ভারতকী পোত্থোকশিং, অখন্নবা ওইনা, ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রোগ্রাম (ও.দি.ও.পি.)গী খোঙথাংগী মনুংদা লৈবশিংবু মালেম শিনবা থুংবদা খঙহনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না ফোংদোকখি। ও.দি.ও.পি. পোত্থোকশিংগী পেকেজিং হেন্না ফগৎহন্নবা ঐখোয়না হোৎনরিবশিংগী মতাংদা তম্লদুনা, মরী লৈনবা পেকেজিংগী মওং-মতৌ হেন্না ফজহন্নবগীদমক্তা নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ দিজাইন (এন.আই.দি.), নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ফেশন তেক্নোলোজী (এন.আই.এফ.তি.)নচিংবা মমিং লৈবা ইন্সতিত্যুসন কয়াবুসু শিজিন্নরি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। ও.দি.ও.পি. মেন্যুফেকচররশিংবু জি.ই.এম.দা শেল অমত্তা লৌদনা পথাপ অসিগী মনুং চনহল্লি অমসুং সরকারগী বোদী, কো-ওপরেতিবনচিংবশিংবুসু ও.দি.ও.পি. পোত্থোক, মরু ওইনা খুদোল ওইনা পীনবা পোত্থোকশিংবু শিজিন্নহন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ও.দি.ও.পি. অমসুং ওপন নেতৱর্ক ফোর দিজিতেল কম্মর্স (ও.এন.দি.সি.)গী মরক্তা মরী লৈনহনবগী ওইথোকপা য়াবশিংগী মতাংদা পল্লদুনা, শ্রী গোয়লনা ও.এন.দি.সি.না বাইয়র-সেল্লর ইকোসীস্তেম্বু দেমোক্রেতাইজ তৌগনি অমসুং ও.দি.ও.পি.গী অকক্নবশিং হেন্না পাকথোক-চাউথোকহনবদা তেংবাংগনি। ও.এন.দি.সি.বু শহর অমা নত্ত্রগা অনিদা শিজিন্নবা হৌনবা য়াম্না কন্না হোৎনরি অমসুং ও.এন.দি.সি.বু মীয়ামদা পীবা অফবা অমসুং চুনবা খুদোল অমা ওইহন্নবগীদমক্তা হোৎনফম থোকপা পুম্নমক হোৎনরি হায়নসু মহাক্না মখা তাখি।

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal interacts with Venture Capitalists in San Francisco Bay Area
Bay area is very bullish about the potential that India and Indian businesses and startups have to offer: Shri Piyush Goyal
India is very serious about promoting domestic semiconductor industry: Shri Goyal
Minister calls for partnerships with cyber security companies to further strengthen and secure India’s cyberspace: Shri Goyal
Minister meets with CEO of Zscaler in Sanfrancisco
Interacts with Mr. Bill McDermott, CEO of ServiceNow
07 SEP 2022 10:42AM by PIB Delhi
Union Minister for Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food and Public Distribution and Textiles, Shri Piyush Goyal today interacted with the Venture Capitalists in San Francisco Bay Area.
“Held an engaging interaction with venture capitalists in San Francisco Bay Area. Encouraged them for deeper engagements & greater partnerships with the vibrant Indian startup ecosystem”, the Minister tweeted about the meeting. He also encouraged them to consider mentorship of early-stage Indian startups to help them scale and succeed.
Shri Goyal also met with the CEO of Zscaler, Mr. Jay Chaudhry in Sanfrancisco today.
“As India continues to grow in the digital space, discussed ways to further expand cyber security in the country to ensure a safer and securer Digital India”, the Minister tweeted.
Shri Goyal also interacted with Mr. Bill McDermott, CEO of ServiceNow.
“As India ushers in Digital Techade, discussed how AI & machine learning is rapidly transforming the Software as a service (SaaS) market, accelerating India’s journey to become a 5 trillion economy”, the Minister tweeted.
The Minister had had addressed the faculty and students of Stanford Graduate School of Business earlier in the day. He also attended an Indian community event hosted by the Consulate in association with TiE Silicon Valley, IIT Start Ups and Indian Community Center.
Interacting with media later in the day, Shri Goyal said that Bay area is very bullish about the potential that India and Indian businesses and startups have to offer. They also see great potential in India’s huge market of 1.3 billion people, the Minister said.
He elaborated upon the several steps taken by the government to improve mentorship such as the Self Employment and Talent Utilization (SETU) scheme and such other transformational and upskilling initiatives. Under the aegis of the Startup Advisory Council, focus is being placed on mentorship in tier 2 and 3 cities, the Minister added.
Referring to his meeting with the CEO of cyber security company Zscaler, the Minister said that the world has been grappling with challenges in the arena of cyber security. He said that the government had been devoting considerable efforts towards securing India’s cyberspace and added that partnerships with cyber security companies in the bay area would bring faster success in the endeavour.
Responding to a query on semiconductor policy, Shri Goyal said that India had come up with a semiconductor policy many months ago, which offered very liberal incentives to companies to come and manufacture in India and set up plants. We already have a good ecosystem in design and several elements of the SC chain. We are in dialogue with many companies and several of them have showed keen interest in investing in India, he added. Shri Goyal assured that India was very serious about promoting domestic semiconductor industry.
In response to queries, Shri Goyal also highlighted the need for Indian products, especially those under the One District One Program (ODOP) initiative to be promoted all over the world. Enumerating our efforts to improve packaging of ODOP products, the Minister said that institutions of eminence like National Institute of Design (NID), National Institute of Fashion Technology (NIFT) etc were being roped in to improve the look and feel of packaging. He added that ODOP manufacturers were being onboarded on GeM free of cost and that government bodies, cooperatives etc. were being encouraged to use ODOP products, especially for purposes like gifting.
Speaking of the possible synergies between ODOP and Open Network for Digital Commerce (ONDC), Shri Goyal said that ONDC would democratize the buyer seller ecosystem and would help expand the frontiers of ODOP. He added that efforts were being made to roll out ONDC in one or two cities soon and added that all efforts were being made to ensure that ONDC would be a good offering to the public.