তুরিজম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, মন কী বাতকী ইকোন কোনবা তাঙ্কক্তা, মীয়াম পুনশিনবদা অমৃৎ মহোৎসব অমসুং হর ঘর তিরঙ্গা কেম্পেনশিংগী মরুওইবা ৱাফমশিং পুখৎখ্রে
অমৃৎ মহোৎসব অমসুং নীংতম্বা নুমিৎকী অখন্নবা থৌরমদা ঐখোয়না লৈবাকসিগী অপুনবগী পাঙ্গল উখ্রে: শ্রী নরেন্দ্র মোদী
06 SEP 2022 12:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, ওগস্ত ২৮, ২০২২দা শন্দোকখিবা ‘মন কী বাত’কী ৯২শুবা ইদিসন্দা, মীয়াম পুনশিনবদা অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসব অমসুং হর ঘর তিরঙ্গানা লৌখিবা থৌদাং শিংথাখ্রে‍। হায়রিবা কেম্পেনশিং অসিদা এক ভারত স্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোনগী মমি তারি‍।
মন কী বাতকী ৱারোলদা, পি.এম.না অমৃৎ মহোৎসব অমসুং নীতম্বা নুমিৎকী অখন্নবা থৌরমদা ঐখোয়না লৈবাকসিগী অপুনবগী পাঙ্গল উখ্রে হায়না ফোঙদোকখি‍। ৱাখল তারকপগী মমি উখি‍। চাউরবা, খেন্নবা কয়ানা থল্লবা লৈবাকসিদা মচু অহুমগী ফিরাল চিংখৎপদা মীপুম খুদিংমক্না চপ চান্নবা ৱাখল্লোন্দা চৎমিন্নবগী শক্তম উখি‍। মীয়াম্না মাঙদা থোরক্তুনা মচু অহুমগী ফিরালগী চাউথোকচনিংঙাই ওইরবা মশকপু ঙাকখি‍। ঐখোয়না লৈবাকসিগী ৱাখল্লোন লু-নানগী কেম্পেন অমসুং তিকা থাবগী কেম্পেন্দসু উখ্রে‍। হায়রিবা মরৈবাক নীংবগী ৱাখল্লোন অদুমক অমৃৎ মহোৎসবতা উখি‍। ঐখোয়গী লান্মীশিংনা অৱাংবা চীংদোন্দা, লৈবাকসিগী ঙমখৈদা, অমদি সমুদ্রগী ময়ায়দা মচু অহুমগী ফিরাল চিংখৎখি‍।
অমৃৎ মহোৎসবকী মতাঙদা পল্লদুনা, মরূপশিং অমৃৎ মহোৎসবকী মচুশিং অসি ভারতখক্তদা উখিবতা নত্তনা মালেমগী অতৈ লৈবাকশিংদসু উবা ফংখি হায়না পি.এম. মোদীনা মখা তানা ফোঙদোকখি‍। বোৎস্বানাদা লৈবা লমদমদুগী শৈশকপশিংনা ভারতকী নীংতম্বগী ৭৫শুবা চহিবু হরাও তয়াম্না পাঙথোকপা ওইনা লৈবাক নিংবা ঈশৈ ৭৫ শকখি‍। মসিদা হেন্না মশক থোক্লিবদি হায়রিবা ঈশৈ ৭৫ অসি হিন্দী, পঞ্জাবী, গুজরাতি, বঙ্গলা, অসামিজ, তামিল, তেলুগু, কন্নারা অমসুং সংস্কৃৎ লোন্দা শকখিবদুনি‍। মতৌ অসুম্না, নামিবিয়াদা, ইন্দো-নামিবিয়ন কল্চরেল-ত্রেদিস্নেলগী ওইবা মরি উত্তুনা অখন্নবা স্তাম্প অমা ফোঙখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা নীংতম লান্মীশিংগী, মরুওইনা মীয়াম্না শকখঙনবিদ্রবা হীরোশিংগী থৌদাংশিং উৎলিবা স্বরাজ সেরিএল দুরদর্শন্দা য়েংননবা ৱাফম থমখি‍। “মসি লৈবাকসিগী নহারোলশিংদা নীংতম লালহৌদা শরুক য়াখিবা মীয়াম্না শকখঙনবিদ্রবা হীরোশিংগী থৌদাংশিং খঙহন্নবা অফবা থৌরাং অমনি,” হায়না মহাক্না হায়খি‍। ওগস্ত ১৫দা নীংতম নুমিৎকী থৌরম পাঙথোক্নবগীদমক তোঙান তোঙানবা লনাই মীওইশিংনা লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা লৌখিবা থৌদাংশিংবুসু মোদীনা শিংথাখি‍।
পি.এম. শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এক ভারত স্রেস্থ ভারতবু লমদমসিগী চাউথোকচনিংঙাই ওইরবা ৱাফম্নি হায়না তোঙান তোঙানবা মন কী বাতকী তাঙ্ককশিংদা শিংথাখি‍।

Ministry of Tourism
Prime Minister Shri Narendra Modi, in the latest edition of Mann Ki Baat, highlights the importance of Amrit Mahotsav and Har Ghar Tiranga Campaigns in uniting people
On the special occasion of Amrit Mahotsav and Independence Day we have seen the collective might of the country: Shri Narendra Modi
06 SEP 2022 12:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, during the 92nd Edition of ‘Mann Ki Baat’ on 28th August, 2022 lauded the Azadi Ka Amrit Mahostva and Har Ghar Tiranga campaigns that worked together in uniting the people. These campaigns reflect the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
During Man Ki Baat address, the PM said that on this special occasion of Amrit Mahotsav and Independence Day, we have seen the collective might of the country. There has been a sense of realisation. Such a big country, so many diversities, but when it came to hoisting the tricolor, everyone seemed to flow in the same spirit. People themselves came forward, becoming the vanguard of the pride of the tricolor. We had also seen the spirit of the country in the cleanliness campaign and the vaccination campaign. We are getting to witness the same spirit of patriotism again in the Amrit Mahotsav. Our soldiers hoisted the tricolor on the peaks of high mountains, on the borders of the country, and in the middle of the sea.
Taking about Amrit Mahotsav PM Modi further said that friends these colors of the Amrit Mahotsav were seen not only in India, but also in other countries of the world. Local singers living in Botswana sang 75 patriotic songs to celebrate 75 years of India's independence. What is more special in this is that these 75 songs were sung in languages ​​like Hindi, Punjabi, Gujarati, Bangla, Assamese, Tamil, Telugu, Kannada and Sanskrit. Similarly, in Namibia, a special stamp has been released on the Indo-Namibian cultural-traditional relations.
The prime minister also urged people to watch the Swaraj serial, which highlights contributions of freedom fighters, especially the unsung heroes, on Doordarshan. ''It is a great initiative to acquaint the younger generation of the country with the efforts of unsung heroes who took part in the freedom movement,'' he said. Modi also highlighted different individual efforts in various parts of India to celebrate Independence Day on August 15.
PM Shri Narendra Modi has accorded Ek Bharat Shrestha Bharat the pride of place in various editions of Mann ki Baat.