Ministry of Youth Affairs and Sports
Home Minister Shri Amit Shah to launch 36th National Games Anthem and mascot tomorrow in Ahmedabad
Gujarat CM Shri Bhupendra Patel and Union Minister Shri Anurag Thakur will grace the glittering curtain-raiser event
03 SEP 2022 4:43PM by PIB Delhi
The curtain raiser event of 36th National Games will be held at the EKA Arena TransStadia in Ahmedabad on Sunday evening in the presence of eminent dignitaries . Union Home Minister Amit Shah will grace the mega event along with Gujarat Chief Minister Bhupendra Patel and Union Minister of Youth Affairs and Sports Anurag Thakur. Over 9,000 distinguished guests from across the state are expected to attend the glittering ceremony.
The curtain-raiser event will witness the unveiling of the Games Anthem and Mascot, as well as a custom-curated website and mobile application, marking the beginning of the biggest sporting extravaganza in the country.
“We are delighted and proud to host the National Games,” Gujarat Chief Minister Shri Bhupendra Patel said. “We are eagerly waiting for India’s top athletes and officials and are leaving no stone unturned to make this the best Games ever,” he added.
Other dignitaries who will be present include Harsh Sanghavi, Minister for Sports, Youth & Cultural Activities, Gujarat, Kiritkumar J. Parmar, Mayor of Ahmedabad, Anil Khanna, Acting President of Indian Olympic Association, Smt Sujata Chaturvedi, IAS, Secretary, Sports, Union Ministry of Youth Affairs and Sports.
The 36th National Games, whose theme is Celebrating Unity Through Sports, are being held after a gap of seven years and will take place from September 29 to October 12.
As many as six cities in the state -- Ahmedabad, Gandhinagar, Surat, Vadodara, Rajkot and Bhavnagar – will play hosts. New Delhi will additionally host the track cycling event.
An estimated 7,000 athletes from 28 states and eight Union Territories are expected to take part across 36 disciplines that include most traditional Olympic sports. Indigenous sports like mallakhamb and yogasana will also feature in the National Games for the first time.
The Games were last held in Kerala in 2015.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হয়েং অহমেদবাদতা ৩৬শুবা নেসনেল গেমসকী এন্থেম অমসুং মাস্কোত হৌদোক্কনি
নিংথিরবা কর্তেন-রাইজর থৌরম অদুদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল অমসুং য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুর শরুক য়াগনি
03 SEP 2022 4:43PM by PIB Imphal
নোংমাইজিং নুমিৎকী নুমিদাংৱাইরমদা শক্নাইরবা মীওইশিং শরুক য়াদুনা অহমেদবাদকী ইকা এরেনা ত্রান্সস্তদিয়াদা ৩৬শুবা নেসনেল গেমসকী কর্তেন রাইজরগী থৌরম পাংথোক্লগনি। চিংলেম্লবা থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহ, গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল অমসুং য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুর শরুক য়াগনি। নিংথিরবা থৌরম অদুদা রাজ্য অদুগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী লাকপা শক্নাইরবা মীওই ৯,০০০ হেন্না শরুক য়াগনি।
কার্তেন-রাইজর থৌরম অদুদা গেমসগী এন্থেম অমসুং মাস্কোত হৌদোক্কনি অমসুং লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী চাউবা শান্ন-খোৎনবগী থৌরম হৌদোকপা ওইনা ৱেবসাইত অমা অমসুং মোবাইল এপ্লিকেসন হাংদোক্কনি।
গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেলনা হায়খি ঐখোয়না নেসনেল গেমসকী য়ুম্বু ওইবদা অপেনবা পোকই অমসুং হরাওই। ভারতকী মমিং লৈরবা শান্নরোয়শিং অমসুং ওফিসিএলশিং ঐখোয়না খৌরাংনা ঙাইরি অমসুং গেমস অসি খ্বাইদগী ফবা অমা ওইহন্নবা অউপ্পা উনা লোংনা হাইদোক্তুনা অকনবা থবকশিং পায়খৎলি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াগদবা অতোপ্পা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা গুজরাতকী স্পোর্তস, কলচর অমসুং কলচরেল এক্তিবিতিসকী মিনিস্তর হার্স সংবি, অহমেদবাদকী মেয়োর কিরিতকুমার জে. পারমার, ইন্দিয়ান ওলেম্পিক এসোসিএসনগী এক্তিং প্রসিদেন্ত অনিল খন্না অমসুং য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী সেক্রেতরি শ্রীমতি সুজতা চতুরবেদি, আই.এ.এস য়াওরি।
চহি ৭গী মতুংদা পাংথোক্কদৌরিবা ৩৬শুবা নেসনেল গেমস অসিগী থিমদি শান্নবগী খুৎথাংদা অপুনবগী শক্তম হরাও-তয়াম্বা হায়বনি অমসুং গেমস অসি সেপ্তেম্বর ২৯দগী ওক্তোবর ১২ ফাওবা পাংথোক্কনি।
রাজ্য অসিগী সহর ৬ হায়বদি অহমেদবাদ, গান্ধীনগর, সুরত, ভাদোদারা, রাজকোত অমসুং ভাবনগরদা শান্নবগী থৌরমশিং পাংথোক্কনি। নিউ দিল্লিদা ত্রেক সাইক্লিংগী থৌরমশিং পাংথোক্কনি।
ওলেম্পিক্কী মশান্নশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মশান্না ৩৬দা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্য ২৮ অমসুং য়ু.তি ৮দগী লাকপা শান্নরোয় ৭,০০০ রোম শরুক য়াগনি হায়না পানরি। অহানবা ওইনা নেসনেল গেমস অসিদা মহৌশাগী মশান্না মাল্লাখাম্ব অমসুং য়োগা শরুক য়াগনি।
গেমস অসি ২০১৫দা ইকোন-কোন্না কেরলাদা পাংথোকখি।