ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୩୦ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୨ ସୁଦ୍ଧା ୮୮୧.୩୦ ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌ ଧାନ କ୍ରୟ
୧,୭୨,୭୩୪.୬୯ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏମଏସପି ମୂଲ୍ୟ ପ୍ରଦାନ ଦ୍ବାରା ଲାଭାନ୍ବିତ ହେଲେ ପ୍ରାୟ ୧୩୦.୬୫ ଲକ୍ଷ ଚାଷୀ
୩୦ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୨ ସୁଦ୍ଧା ୧୮୭.୯୨ ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌ ଗହମ କ୍ରୟ; ୩୭,୮୬୬.୧୩ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏମଏସପି ମୂଲ୍ୟ ପ୍ରଦାନ ଦ୍ବାରା ଲାଭାନ୍ବିତ ହେଲେ ପ୍ରାୟ ୧୭.୮୩ ଲକ୍ଷ ଚାଷୀ
୨୦୨୧-୨୨ ଖରିଫ ବିପଣନ ଋତୁ ଏବଂ ୨୦୨୨-୨୩ ରବି ବିପଣନ ଋତୁରେ ଏମଏସପି ଦରରେ ଫସଲ କ୍ରୟ ସ୍ଥିତି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ
31 AUG 2022 5:26PM by PIB Bhubaneswar
୨୦୨୧-୨୨ ଖରିଫ ବିପଣନ ଋତୁରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପୁଲ ଅନ୍ତର୍ଗତ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶରେ ଧାନ କ୍ରୟ ସୁଗମ ଭାବେ ଜାରି ରହିଛି ।
୩୦ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୨ ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ୍‌ ୮୮୧.୩୦ ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌ ପରିମାଣର ଧାନ (୭୫୯.୩୨ ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ ଖରିଫ ଫସଲ ଏବଂ ୧୨୧.୯୮ ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌ ରବି ଫସଲ ସାମିଲ ରହିଛି) କିଣାଯାଇଛି । ୧,୭୨,୭୩୪.୬୯ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏମଏସପି ମୂଲ୍ୟ ସହିତ ପ୍ରାୟ ୧୩୦.୬୫ ଲକ୍ଷ ଚାଷୀ ଲାଭବାନ ହୋଇଛନ୍ତି ।
୨୦୨୨-୨୩ ରବି ବିପଣନ ଋତୁ ସମୟରେ ଗହମ କ୍ରୟ
୨୦୨୨-୨୩ ରବି ବିପଣନ ଋତୁରେ ୩୦ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୨ ସୁଦ୍ଧା ୧୮୭.୯୨ ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ୍‌ ଗହମ କିଣାଯାଇଛି । ୩୭,୮୬୬.୧୩ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏମଏସପି ମୂଲ୍ୟ ପ୍ରଦାନ ଦ୍ବାରା ପ୍ରାୟ ୧୭.୮୩ ଲକ୍ଷ ଚାଷୀ ଲାଭାନ୍ବିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
A quantity of 881.30 LMT of Paddy procured upto 30th August 2022 ; About 130.65 Lac farmers benefited with MSP value of Rs.1,72,734.69 crore
A quantity of 187.92 LMT of wheat procured upto 30th August 2022, benefiting about 17.83 Lac farmers with MSP value of Rs.37,866.13 crore
MSP operations during Kharif Marketing Season 2021-22 and Rabi Marketing Season 2022-23
31 AUG 2022 5:26PM by PIB Delhi
Paddy procurement under central pool is progressing smoothly in Kharif Marketing Season (KMS) 2021-22, in various procuring States/ UTs.
Upto 30.08.2022, a quantity of 881.30 LMT of Paddy (includes Kharif Crop 759.32 LMT and Rabi Crop 121.98 LMT) has been procured, benefiting about 130.65 Lac farmers with MSP value of Rs.1,72,734.69 crore.
Procurement of Wheat during Rabi Marketing Season 2022-23
A quantity of 187.92 LMT of wheat has been procured upto 30.08.2022 during Rabi Marketing Season 2022-23, benefiting about 17.83 Lac farmers with MSP value of Rs.37,866.13 crore.