Ministry of Finance
Grant-in-aid of Rs. 4,189.58 crore released to Rural Local Bodies in Karnataka, Tripura, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh and Gujarat
Total grant of Rs. 15,705.65 crore has been released to Rural Local bodies so far in 2022-23
31 AUG 2022 4:17PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance, on Wednesday released an amount of Rs. 4,189.58 crore to Karnataka (Rs. 628.07 crore), Tripura (Rs. 44.10 crore), Uttar Pradesh (Rs. 2239.80 crore), Andhra Pradesh (Rs. 569.01 crore) and Gujarat (Rs. 708.60 crore) for providing grants to the Rural Local Bodies. This Grant-in-aid is the 1st installment of Tied grants of the year 2022-23 released in favour of Karnataka, Tripura, Uttar Pradesh and 2nd installment of Tied grants of the year 2021-22 released in favour of Andhra Pradesh and Gujarat.
15th Finance Commission (FC-XV) recommended Tied grants are released to Rural Local Bodies(RLBs) on the recommendations of the Department of Drinking Water & Sanitation for making improvements on two critical services namely (a) Sanitation and maintenance of open-defecation free (ODF) status and (b) supply of drinking water, rain water harvesting and water recycling.
Out of the total Grant-in-aid earmarked for Panchayati Raj institutions, 60 percent is earmarked for national priorities like drinking water supply, rainwater harvesting and sanitation (referred as tied grants), while 40 percent is untied and is to be utilized at the discretion of the Panchayati Raj institutions for location specific felt needs.
The Local Body grants are meant to ensure additional funds to Rural local bodies over and above the funds allocated by the Centre and the State for sanitation and drinking water under the Centrally Sponsored Schemes.
In order to be eligible for grants during the years 2021-22 and 2022-23, Rural Local Bodies have to fulfill certain conditions. These conditions have been stipulated to enhance transparency, regular conduct of elections to the local bodies and preparation of annual development plans by the local bodies.
To receive both tied and untied grants, it is mandatory to prepare and make available online, in the public domain by at least 25 percent of the local bodies, both provisional accounts of the previous year and the audited accounts of the year before previous year. Moreover, the accounts must be uploaded on eGramswaraj and Audit Online portal. The grant is released only to those local bodies which are duly elected.
In addition, to be eligible to receive tied grant, Rural Local bodies shall upload development plans on eGramSwaraj containing details of Annual Action Plan for Sanitation and Drinking Water Supply. Annual Action Plan for Drinking Water Supply shall include details about Supply of drinking water, rain water harvesting and water recycling. Annual Action Plan for Sanitation shall include the status & maintenance of ODF and planning and implementation of SLWM interventions in the local body. Local bodies must also upload the details of utilization 15th F.C. funds [both components] on the website.
The States are required to transfer the grants to the local bodies within 10 working days of receipt from the Union Government. Any delay beyond 10 working days requires the State Governments to release the grants with interest.
State-wise amount of Rural Local Bodies Grants released so far in 2022-23 is given below;
State-wise amount of Rural Local Bodies Grants released in 2022-23
S. No.
Name of the State
Total amount released during 2022-23
[upto 31-08-2022]
Rs. in crore.
1
Andhra Pradesh
948.35
2
Arunachal Pradesh
0.00
3
Assam
0.00
4
Bihar
1921.00
5
Chhattisgarh
557.00
6
Goa
0.00
7
Gujarat
1181.00
8
Haryana
0.00
9
Himachal Pradesh
224.30
10
Jharkhand
249.80
11
Karnataka
1046.78
12
Kerala
623.00
13
Madhya Pradesh
1472.00
14
Maharashtra
1092.92
15
Manipur
0.00
16
Meghalaya
40.50
17
Mizoram
0.00
18
Nagaland
18.40
19
Orissa
864.00
20
Punjab
0.00
21
Rajasthan
0.00
22
Sikkim
6.60
23
Tamil Nadu
1380.50
24
Telangana
273.00
25
Tripura
73.50
26
Uttar Pradesh
3733.00
27
Uttarakhand
0.00
28
West Bengal
0.00
x
Total
15705.65
*Figures are rounded off to the two place of decimal.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কর্নাতকা, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেশ, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং গুজরাতকী রুরেল লোকেল বোদীশিংদা লুপা করোর ৪,১৮৯.৫৮গী গ্রান্ত-ইন-এদ কাইথখ্রে
২০২২-২৩ মনুংদা হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ১৫,৭০৫.৬৫গী গ্রান্ত রুরেল লোকেল বোদীশিংদা কাইথখ্রে
31 AUG 2022 4:17PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা য়ুমশকৈশ নুমিত্তা লুপা করোর ৪,১৮৯.৫৮গী শেন্ফম কর্নাতকা (লুপা করোর ৬২৮.০৭), ত্রিপুরা (লুপা করোর ৪৪.১০), উত্তর প্রদেশ (লুপা করোর ২২৩৯.৮০), অন্ধ্র প্রদেশ (লুপা করোর ৫৬৯.০১) অমসুং গুজরাতকী (লুপা করোর ৭০৮.৬০) রুরেল লোকেল বোদীশিংদা গ্রান্ত ওইনা কাইথখ্রে। গ্রান্ত-ইন-এদ অসি কর্নাতকা, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেশকী ওইনা ২০২২-২৩গী তাইদ গ্রান্তকী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত অদুগা অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং গুজরাতকী ওইনা ২০২১-২২গী তাইদ গ্রান্তকী অনিসুবা ইন্সতোলমেন্তনি‍।
১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না (ঐফ.সি.-১৫) (ক) সেনিতেসন অমসুং ওপন দিফেকেসন ফ্রী (ও.দি.এফ.) স্তেতস ঙাক্তুনা থম্নবা অমসুং (খ) থক্নবা ঈশিং পীবা, নোংগী ঈশিং য়োকশিনবা অমসুং ঈশিং রিসাইকল তৌবা হায়রিবা মরুওইবা সর্ভিস অনিসিগী ফীভম ফগৎন্নবগীদমক দিপার্তমেন্ত ওফ দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসনগী রিকম্মেন্দেসন মতুং ইন্না রুরেল লোকেল বোদীশিংদা তাইত গ্রান্ত পীননবা রিকম্মেন্দ তৌখিবনি‍।
পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিতঞুসনশিংগী খাক্তুনা থম্লিবা গ্রান্ত-ইন-এদ অসিগী অপুনবগী চাদা ৬০দি ঈশিং পীবা, নোংগী ঈশিং য়োকপা অমসুং সেনিতেসন্নচিংবা (তাইত গ্রান্ত হায়না খঙনবা) লৈবাক্কী প্রাইওরিতীশিংগীদমক খাক্তুনা থম্বনি, অদুগা চাদা ৪০না অন্তাইদ ওই অমসুং মসিবু লম-লমগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংনা মখোয়গী অপাম্বা মওংদা শীজিন্নবা য়াই‍।
লোকেল বোদী গ্রান্ত অসি সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিমশিংগী মখাদা কেন্দ্র অমসুং স্তেতনা সেনিতেসন অমসুং থক্নবা ঈশিংগীদমক্তা থাদরক্লিবা শেন্ফমশিংগী মথক্তা রুরেল লোকেল বোদীশিংদা অহেনবা ফন্দ ফংহন্নবগীদমক্তা পীবনি‍।
২০২১-২২ অমসুং ২০২২-২৩ মনুংদা গ্রান্ত অসি ফংবা য়ানবগীদমক, রুরেল লোকেল বোদীশিংনা অকক্নবা ফীভম খরা লৈহনবা মথৌ তাই‍। হায়রিবা ফীভমশিং অসি অরোন অথুপ লৈহন্দনবা, লোকেল বোদীগী মীখল চাং নাইনা পাঙথোক্নবা অমসুং চহিগী চাওখৎ থৌরাংশিং লোকেল বোদীশিংনা শেমজবা ঙমহন্নবা শেম্বনি‍।
তাইত অমসুং অন্তাইদ গ্রান্ত অনিমক ফংনবগীদমক, য়ামদ্রবদা লোকেল বোদীশিংগী চাদা ২৫না মখোয়গী মমাঙ চহিগী প্রোভিজনেল একাউন্ত অমসুং মমাঙগী মমাঙ চহিগী ওদিত তৌরবা একাউন্ত অনিমক শেমবা অমসুং পব্লিক দোমেন্দা ওন্লাইন্দা ফংহনবা মথৌ তাই‍। মসিগী মথক্তা, একাউন্তশিং অদু ইগ্রামস্বরাজ অমসুং ওদিত ওনলাইন পোর্তেলদা থাগৎকদবনি‍। গ্রান্ত অসি মওং চুম্না মীখল পাঙথোক্তুনা থাগৎলকপা লোকেল বোদীশিংখক্তদা পীবনি‍।
মসিগা লোয়ননা, তাইদ গ্রান্ত ফংবা য়ানবগীদমক, রুরেল লোকেল বোদীশিংনা সেনিতেসন অমসুং দ্রিঙ্কিং ৱাতর সপ্লাইগী চহিগী এক্সন প্লানগী মচা খায়বা ৱাফমশিং য়াওবা চাউখৎ থৌরাংগী প্লান ইগ্রামস্বরাজদা থাগৎকদবনি‍। থক্নবা ঈশিং ফংহনবগী চহিগী এক্সন প্লানদা থক্নবা ঈশিং ফংহনবা, নোংগী ঈশিং য়োকপা অমসুং ঈশিং রিসাইকল তৌবগী অকুপ্পা ৱারোলশিং য়াওগদবনি‍। সেনিতেসনগী চহিগী এক্সন প্লান্দা ও.দি.এফ.কী ফীভম অমসুং মদু ঙাক্তুনা থম্বা, অমদি লোকেল বোদীদা এস.এল.দব্লিউ.এম. ইন্তরভেন্সনগী থৌরাং অমসুং পায়খৎপগী মরমদা য়াওগদবনি‍। লোকেল বোদীশিংনা ১৫শুবা এফ.সি.গী ফন্দ (কম্পোনেন্ত অনিমক) শীজিন্নখিবগী অকুপ্পা ৱারোলশিং ৱেবসাইত্তা থাগৎপসু মথৌ তাই‍।
স্তেতশিংনা গ্রান্তশিং অসি কেন্দ্র লৈঙাক্তগী ফংবা নুমিত্তগী থবক তৌবা নুমিৎ ১০নিগী মনুংদা লোকেল বোদীশিংদা থাদোকখিগদবনি‍। থবক তৌবা নুমিৎ ১০নিদগী চোন্থরবদি স্তেত লৈঙাক্না গ্রান্ত অদু শেন্দোয়গা লোয়ননা পীগদবনি‍।
২০২২-২৩দা হৌজিক ফাওবদা থাদোকখ্রবা রুরেল লোকেল বোদীশিংগী গ্রান্তশিংগী স্তেত-স্তেতকী ওইবা শেন্ফম মখাদা পীরি:
২০২২-২৩দা থাদোকখ্রবা রুরেল লোকেল বোদীশিংগী গ্রান্তশিংগী স্তেত-স্তেতকী ওইবা শেন্ফম
সেরিএল মশিং
স্তেত মমিং
২০২২-২৩ মনুংদা থাদোকখ্রবা অপুনবা শেন্ফম
(৩১-০৮-২০২২ ফাওবদা)
লুপা করোরগী খুজিংদা
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৯৪৮.৩৫
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.০০
৩
অসাম
-০.০০
৪
বিহার
১৯২১.০০
৫
ছত্তিসগর
৫৫৭.০০
৬
গোৱা
০.০০
৭
গুজরাত
১১৮১.০০
৮
হরিয়ানা
০.০০
৯
হিমাচল প্রদেশ
২২৪.৩০
১০
ঝার্খন্দ
২৪৯.৮০
১১
কর্নাতকা
১০৪৬.৭৮
১২
কেরলা
৬২৩.০০
১৩
মধ্য প্রদেশ
১৪৭২.০০
১৪
মহারাস্ত্র
১০৯২.৯২
১৫
মনিপুর
০.০০
১৬
মেঘালয়
৪০.৫০
১৭
মিজোরম
০.০০
১৮
নগালেন্দ
১৮.৪০
১৯
ওরিসা
৮৬৪.০০
২০
পঞ্জাব
০.০০
২১
রাজস্থান
০.০০
২২
সিক্কিম
৬.৬০
২৩
তামিল নাদু
১৩৮০.৫০
২৪
তেলঙ্গনা
২৭৩.০০
২৫
ত্রিপুরা
৭৩.৫০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৩৭৩৩.০০
২৭
উত্তরাখন্দ
০.০০
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
০.০০
x
অপুনবা
১৫৭০৫.৬৫
*মশিংশিং অসি দেসিমেলগী অনিসুবা কাদা রাউন্দ তৌবনি‍।