Ministry of Youth Affairs and Sports
PM Modi's ‘Meet the Champion’ Initiative to be held in over 25 cities on National Sports Day tomorrow
SAI to celebrate with sports activities in all centers across India
28 AUG 2022 7:26PM by PIB Delhi
On the occasion of National Sports Day on 29th August , the Ministry of Youth Affairs and Sports (MYAS) would be organising the *'Meet The Champion'* initiative in 26 schools across the country.
Few of the prominent athletes that would be part of the initiative among others are, Commonwealth Games (CWG) and World Championships Gold Medalist Nikhat Zareen, Paralympics and CWG medalist Bhavina Patel, Tokyo Olympics and CWG medalist Manpreet Singh.
'Meet the Champions' is a unique school visit campaign that was kicked off by Olympic Gold medallist Neeraj Chopra in December last year and has reached various parts of the country over the past few months. During the school visit, the champion athlete shares their experiences, life lessons, and tips on how to eat right and also give an overall inspirational boost to school children.
With the special occasion of the National Sports Day and as a tribute to Hockey legend Major Dhyan Chand, the Sports Authority of India (SAI) has now expanded the initiative to also include athletes who participated in the recently concluded Common Wealth Games (CWG) and World Championships.
Sports Authority of India would also be celebrating this year's National Sports Day, as part of the FIT INDIA campaign, through pan-India sports events with the theme of Sports as an enabler for an inclusive and fit society. Sporting events are organized for different levels, including both professional as well as recreational events among people of various age groups, and of all walks of life.
In the evening, Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur, along with Union Minister of Education Shri Dharmendra Pradhan and Minister of State for Youth Affairs and Sports Shri Nisith Pramanik would also have a special virtual interaction with a few Sports and Fit India Fitness Icons of the country to discuss the importance to Fitness and Sports in India.

ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆସନ୍ତା କାଲି ୨୫ରୁ ଅଧିକ ସହରରେ ‘ଚାମ୍ପିୟନ୍ ମାନଙ୍କୁ ଭେଟନ୍ତୁ’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
ଆସନ୍ତା କାଲି ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡା ଦିବସ ଅବସରରେ ୨୫ରୁ ଅଧିକ ସହର ଗୁଡିକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କର ‘ଚାମ୍ପିୟନ୍ ମାନଙ୍କୁ ଭେଟନ୍ତୁ’ ପଦକ୍ଷେପ ଆୟୋଜିତ ହେବ
ଏସ୍‌ଏଆଇ ସାରା ଭାରତରେ ସମସ୍ତ କେନ୍ଦ୍ର ଗୁଡିକରେ କ୍ରୀଡା ସମ୍ପର୍କିତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ସହିତ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବ
28 AUG 2022 7:26PM by PIB Bhubaneswar
ଆସନ୍ତା କାଲି, ୨୯ ଅଗଷ୍ଟରେ ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡା ଦିବସ ଅବସରରେ, ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମ୍‌ୱାଇଏଏସ୍‌) ସାରା ଦେଶରେ ୨୬ଟି ସ୍କୁଲ୍ ଗୁଡିକରେ ‘ମିଟ୍ ଦ ଚାମ୍ପିଅନ୍‌’ (‘ଚାମ୍ପିଅନ୍ ମାନଙ୍କୁ ଭେଟନ୍ତୁ’) ପଦକ୍ଷେପର ଆୟୋଜନ କରିବ ।
ରାଜ୍ୟ ଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା (ସିଡବ୍ଲ୍ୟୁଜି) ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଚାମ୍ପିୟନ୍‌ଶିପ୍‌ରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ବିଜେତା ନିଖତ୍ ଜରୀନ୍‌, ପାରାଅଲମ୍ପିକ୍ସ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା (ସିଡବ୍ଲ୍ୟୁଜି)ର ପଦକ ବିଜେତା ଭାବନା ପଟେଲ୍‌, ଟୋକିଓ ଅଲମ୍ପିକ୍ସ ଏବଂ ସିଡବ୍ଲ୍ୟୁଜି ପଦକ ବିଜେତା ମନପ୍ରୀତ୍ ସିଂହଙ୍କ ଭଳି କିଛି ପ୍ରମୁଖ କ୍ରୀଡାବିତ୍ ଏହି ପଦକ୍ଷେପର ଅଂଶ ବିଶେଷ ହେବେ ।
‘ମିଟ୍ ଦି ଚାମ୍ପିଅନ୍‌’ ଏକ ବିଶେଷ ସ୍କୁଲ୍ ପରିଦର୍ଶନ ଅଭିଯାନ ଅଟେ, ଯାହାକୁ ଅଲମ୍ପିକ୍ସ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ବିଜେତା ନୀରଜ ଚୋପ୍ରା ଗତ ବର୍ଷ ଡିସେମ୍ବର ମାସରେ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଗତ କିଛି ମାସ ମଧ୍ୟରେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଅଂଚଳ ଗୁଡିକରେ ଏହା ପହଂଚି ସାରିଛି । ସ୍କୁଲ୍ ପରିଦର୍ଶନ ସମୟରେ, ଚାମ୍ପିଅନ୍ କ୍ରୀଡାବିତ୍ ନିଜର ଅନୁଭବ, ଜୀବନର ଶିକ୍ଷା ଏବଂ କିପରି ସଠିକ୍ ଭାବରେ ଉଚିତ୍ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବେ ସେ ସମ୍ପର୍କରେ କହିଥାନ୍ତି ଏବଂ ସ୍କୁଲ୍ ପିଲା ମାନଙ୍କୁ ସାମଗ୍ରିକ ରୂପରେ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ପ୍ରୋତ୍ସାହାନ ଦେଇଥାନ୍ତି ।
ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡା ଦିବସ ଅବସର ସହିତ ଏବଂ ହକିର ପ୍ରମୁଖ ହସ୍ତୀ ମେଜର ଧ୍ୟାନଚାନ୍ଦଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ରୂପରେ, ଭାରତୀୟ ଖେଳ ପ୍ରାଧିକରଣ (ଏସ୍‌ଏଆଇ) ଏବେ ସେହି କ୍ରୀଡାବିତ୍ ମାନଙ୍କୁ ଏଥିରେ ସାମିଲ୍ କରିବାର ପଦକ୍ଷେପକୁ ବ୍ୟାପକ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁମାନେ ନିକଟରେ ଶେଷ ହୋଇଥିବା ରାଜ୍ୟ ଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା (ସିଡବ୍ଲ୍ୟୁଜି) ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଚାମ୍ପିଅନ୍‌ସିପ୍‌ରେ ଅଂଶ ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।
ଭାରତୀୟ କ୍ରୀଡା ପ୍ରାଧିକରଣ ମଧ୍ୟ ଏହି ବର୍ଷର ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡା ଦିବସକୁ ଫିଟ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଅଭିଯାନର ଅଂଶ ବିଶେଷ ଭାବରେ, ଏକ ସମାବେଶୀ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ସମାଜ ନିମନ୍ତେ ଖେଳର ଥିମ୍ (ବିଷୟ ବସ୍ତୁ) ସହିତ ଅଖିଳ ଭାରତୀୟ ସ୍ତରରେ କ୍ରୀଡା ଆୟୋଜନ ମାଧ୍ୟମରେ ପାଳନ କରିବ । ଖେଳ ଇଭେଂଟ ଗୁଡିକ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ତର ଗୁଡିକ ନିମନ୍ତେ ଆୟୋଜିତ କରା ଯାଇଥାଏ, ଯେଉଁଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ବୟସର ଲୋକ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏବଂ ଜୀବନର ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ର ନିମନ୍ତେ ପେଶାଦାର ଏବଂ ମନୋରଞ୍ଜନ ଉଭୟ ପ୍ରକାରର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସାମିଲ୍ ଅଟେ ।
ସନ୍ଧ୍ୟା ସମୟରେ କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର, କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନିଶିଥ ପ୍ରମାଣିକ ଦେଶର କିଛି କ୍ରୀଡା ସମ୍ପର୍କିତ ଏବଂ ଫିଟ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଫିଟ୍‌ନେସ୍ ଆଇକନ୍ ମାନଙ୍କ ସହିତ ଭାରତରେ ଫିଟ୍‌ନେସ୍ ଏବଂ କ୍ରୀଡାର ମହତ୍ୱ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଭାସୀ ରୂପରେ ବିଶେଷ ଆଲୋଚନା କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି ।