স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা শ্রী ভিনাই কুমার সক্সেনাগা লোইননা এন.দি.এম.সি. ৱার্করশিংদা রিকগ্নিসন ওব প্রাইয়র লর্নিং (আর.পি.এল.) প্রোগ্রাম মপুং ফাবগী সর্তিফিকেত লান্থোকখ্রে
স্কিল দিবেলপমেন্তনা আত্মনির্ভর ভারতকী পান্দম মঙফাওননবা হোৎনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি – শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান
ওগস্ত থাগী মনুংদা আর.পি.এল. প্রোগ্রামগী মখাদা এন.দি.এম.সি. শিন্মী ৯০০ ত্রেন তৌখি
27 AUG 2022 5:09PM by PIB Imphal
এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা শ্রী ভিনাই কুমার সক্সেনাগা লোইননা দিল্লীদা এন.দি.এম.সি. ৱার্করশিংদা রিকগ্নিসন ওব প্রাইয়র লর্নিং (আর.পি.এল.) প্রোগ্রাম মপুং ফাবগী সর্তিফিকেত লান্থোকখ্রে। শ্রী নরেশ কুমার, দিল্লীগী চীফ সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ অগর্ৱাল, সেক্রেতরী এম.এস.দি.ই., শ্রী ভুপিন্দর সিংহ ভাল্লা, চীয়রপার্সন, এন.দি.এম.সি., শ্রী ভেদ মনি তিৱারি, সি.ও.ও., এন.এস.দি.সি. অমসুং অতোপ্পা ওফিসিএলশিং।
2022-08-27 16:55:27.6960002022-08-27 16:56:27.870000
ন্যু দিল্লী ম্যুনিসিপাল কাউন্সিল (এন.দি.এম.সি.) জুরিসদিক্সন্দা স্কিল ত্রেনিং পীবা হেনগৎনবগীদমক, স্কিল ইন্দিয়া মিসনগী মখাদা ওগস্ত থাদা রিকগ্নিসন ওব প্রাইয়র লর্নিং (আর.পি.এল.) প্রোগ্রাম মপুং ফানবগীদমক কেন্দিদেৎ ৯০০ ত্রেন তৌখি। থৌরাং অসি এন.দি.এম.সি. অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্ত্রপ্রিনরশিপ (এম.এস.দি.ই.) মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা মালেমগী বেঙ্ক অমা ওইরিবা স্কিলস এক্যুজিসন অমসুং নোলেজ এৱেয়র্নেস ফোর লাইব্লিহুদ প্রোমোসন (সঙ্কল্প) প্রোগ্রাম অনিনা অপুনবা ওইনা শেন্থং পীথবা থৌরাং অমনি। থৌরাং অসি এম.এস.দি.ই.গী স্ত্রেতেজিক ইমপ্লিমেন্তেসন অমসুং নোলেজ পার্তনর ওইরিবা নেস্নেল স্কিল দিবেলপমেন্ত কোর্পরেসন (এন.এস.দি.সি.)না লোন্স তৌখি অমসুং দিল্লীগী লেফতিনেন্ত গোভর্নর শ্রী ভিনাই কুমার সক্সেনানা ওগস্ত ৫, ২০২২দা হৌদোকখি, অমদি মসিনা অহানবা তাংকক্তা শিন্মী ২৫,০০০বু অপস্কিল তৌহন্নবগীদমক পান্দম থম্লি।
থৌরম অদুদা কেন্দিদেৎ খুদিংমকপু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা, শ্রী প্রধাননা দিল্লীগী লেফতিনেন্ত গোভর্নর শ্রী ভিনাই কুমার সক্সেনাগী লমজিং মখাদা এন.এস.দি.সি. অমসুং এন.দি.এম.সি.না হৌদোক্লক্লিবা অসি ভারতপু ত্রিলিয়ন $৫ গী ইকোনোমিগী মাইকৈদা চংশিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি হাইখি। ঐখোয়না ভিক্সিৎ ভারতকী পান্দম অদুবু ফংনবগীদমক চংশিনবনা মরম ওইদুনা, স্কিল দিভেলপমেন্তনা তঙাইফদ্রবা থৌদাং পুরকই। অসিগুম্বা খোঙথাংশিং অসিনা লৈবাক শেমগৎপদা অমসুং ভারতপু মরোমদোম লেপ্পা ঙমজনবা হোৎনবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অমৃত কাল মতমদা মীপুম খুদিংমক্তা 'পাঞ্চ প্রান' তাকখিবনা, ঐখোয়না ঐখোয়গী ৱার্কফোর্সকী প্রদক্তিভিতী হেনগৎহন্দুনা ভারতপু ইকোনোমিক সুপরপৱর অমা ওইহনগদবনি। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, দিল্লীগী লেফতিনেন্ত গোভর্নর শ্রী ভিনে কুমার সক্সেনানা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংগী হৈথোই শিংথোইরবা ত্রেনী ৯০০বু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং আর.পি.এল.গী সর্তিফিকেৎশিং অদুনা মখোয়গী করিয়রদা মাংজিল থানা চংশিনবদা মতেং পাংলগনি হাইখি। মহাক্না নাৎকী ওইবা আরতিসানশিংবু রোবস্ত স্কিল দিভেলপমেন্ত সিস্তেম অমা শেমগৎনবগীদমক হেলিস্তিক এপ্রোচ অমা তৌবা তঙাই ফদে হাইনসু ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তানা ৱার্কফোর্সতা নুপীশিং য়াওবগী চাং হেনগৎপগী তঙাই ফদবা অদুবু ফোংদোকখি অমসুং নুপী ওইবীশিংবু থবক তৌবগী চাং হেনগৎনবগীদমক্তা মমাং থানা থোক্লক্তুনা অপস্কিল প্রোগ্রামশিং অসিবু য়াওননবা হাইজখি।
রিকোগনিসন ওফ প্রাইয়র লর্নিং (আর.পি.এল.) হাইবসি মীওই অমগী থবক তৌদুনা নৎত্রগা চহি কয়া চংনা তম্লুবদগী ফংলকপা স্কিল সেৎশিং, লৌশিং অমসুং ইক্সপরিএন্স অদুবু শন্দোক্না তাক্নবগী থৌওং অমনি। প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা, শিন্মীশিংবু কন্সত্রক্সন, ইলেক্ত্রেকেল, প্লম্বিং, চফু শাবা, খুৎ শা হৈবগী থবকশিং অমসুং অতোপ্পা মশিং য়াম্লবা ত্রেদ কয়াদা অপস্কিল তৌগনি। প্রোগ্রাম অসিগী অহানবা তাংকক্তা নোবেম্বর ২০২২গী মনুংদা মীওই ২৫,০০০বু মশিং য়াম্লবা জোব সেক্তরশিংদা অপস্কিল তৌনবগীদমক হোৎনগনি, অদুগা অনিশুবা তাংকক্তা মীওই ৫,০০০বু ওন্তর্প্রেনরশিপ প্রোগ্রামদা অপস্কিল তৌগনি অমসুং অহুমশুবা তাংকক্তা মীওই ৪৫,০০০বু অপস্কিল তৌগনি।
ইনিসিএতিপ অসিগী মখাদা, বেনিফিসিয়রী খুদিংমক্তা দোমেন-স্পেসিফিক ত্রেনিং, এসেস্মেন্তগী থৌরাং অদুগা ফেমিলিয়রাইজেসন তৌবা, অমসুং তেক-বেস সোফত স্কিলশিং অমসুং ওন্তর্প্রেনরশিপতা ওরিএন্তেসন তৌবা হাইরিবশিং অসি য়াওবা পুং ১২গী মেন্দেতরী ওরিএন্তেসন অমা পীখি।
ঙসিদি স্কিল দিভেলপমেন্ত তৌবা য়াম্না পাম্নরক্লি অমসুং হান্নগী লৈরম্বা ত্রদশিং হোংদোকপসু তঙাই ফদে হাইনসু মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মালেমদা খ্বাইদগী চাওবা দিজিতেল পেমেন্ত মার্কেৎশিংগী মনুংদা ভারতসু অমনি, ঐখোয়না মমাংদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা দিজিতাইজেসন তৌনবা হোৎনগদবনি অমসুং ব্লোকচেন, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স, মেচিন লর্নিং, ওতোমেসন, রোবোতিক্সনচিংবা অনৌবা স্কিলশিং তমগদবনি।

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Shri Dharmendra Pradhan along with Shri Vinai Kumar Saxena present certificates to NDMC workers for completing Recognition of Prior Learning (RPL) program
Skill development assumes a critical role in fulfilling the goal of aatmanirbhar Bharat - Shri Dharmendra Pradhan
900 NDMC workers were trained under RPL programme in the month of August
27 AUG 2022 5:09PM by PIB Delhi
Union Minister of Education and Skill Development Shri Dharmendra Pradhan along with Shri Vinai Kumar Saxena presented certificates to NDMC workers for completing Recognition of Prior Learning (RPL) program in Delhi . Shri Naresh Kumar, chief secretary of Delhi, Shri Rajesh Aggarwal, Secretary, MSDE, Shri Bhupinder Singh Bhalla, chairperson, NDMC, Shri Ved Mani Tiwari, COO, NSDC and other officials.
2022-08-27 16:55:27.6960002022-08-27 16:56:27.870000
To augment skill training in the New Delhi Municipal Council (NDMC) jurisdiction, 900 candidates were trained in the month of August under Skill India Mission for completing the Recognition of Prior Learning (RPL) programme. The initiative is co-funded by NDMC and Skills Acquisition and Knowledge Awareness for Livelihood Promotion (SANKALP) programme, a World Bank project under the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE). The initiative was launched by the National Skill Development Corporation (NSDC), the strategic implementation and knowledge partner of MSDE and was inaugurated by the Lieutenant Governor of Delhi, Shri Vinai Kumar Saxena on August 5th, 2022, and aims to upskill 25,000 workers in the first phase.
Congratulating all candidates on the occasion, Shri Pradhan said the initiative by NSDC and NDMC, under the guidance of Lt. Gov. of Delhi, Shri Vinai Kumar Saxena, is yet another step in the direction to transform India into a $5 trillion economy. As we move ahead with the resolve to fulfil the goal of Viksit Bharat, skill development assumes a critical role. Such initiatives play a crucial role in enabling the workforce to contribute to nation-building and making India Aatmanirbhar. As Prime Minister Narendra Modi outlined ‘Panch Pran’ for all citizens during the Amrit Kaal, we need to increase the productivity of our workforce to make India an economic superpower.
Speaking on the occasion, Shri Vinai Kumar Saxena, Lt. Gov. of Delhi congratulated all the 900 skilled trainees in different sectors and said that the RPL certificates will help them reach new height in their careers. He also stressed on the importance of upskilling the traditional artisans to achieve a holistic approach towards creating a robust skill development system. He further praised the importance of increase women participation in the workforce and appealed to women to come forward and join the upskilling programmes for increasing their employability.
Recognition of Prior Learning (RPL) is a process used to evaluate a person’s existing skill sets, knowledge and experience gained either by working on-the-job or learning over the years. Under this programme, the workers will be upskilled in multiple trades across construction, electrical, plumbing, pottery, handicrafts and more. The first phase of the programme will focus on upskilling 25,000 people in multiple job sectors, by November 2022, while 5,000 people will be upskilled through the entrepreneurship program in the second phase and 45,000 people will be upskilled in the third phase.
A mandatory orientation of 12 hours is provided to all beneficiaries comprising domain-specific training, familiarization with process of assessment, and orientation on tech-based soft skills and entrepreneurship, under the initiative.
The minister also highlighted that skill development has become aspirational today and it’s imperative to move beyond traditional trades. India is one of the largest digital payments markets in the world, we need to embrace digitisation like never before and learn new skills like Blockchain, Artificial Intelligence, Machine Learning, Automation, Robotics, etc.