PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
24 AUG 2022 6:57PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ পুন্না করোর ২১০.৫৮ (অনিশুবা দোজ করোর ৯৪.০৫ অমসুং প্রিকোসন দোজ করোর ১৪.৩০) কাপখ্রে‍
• হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ ২৭,১৭,৯৭৯ কাপখ্রে
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৯৬,৪৪২ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.২২%দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৫৯%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১০,৬৭৭ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,৩৭,৪৪,৩০১ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,৬৪৯ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (২.৬২%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৩.৩২%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৮.৩৫ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৪,০৭,০৯৬ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ২১০.৫৮ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৪ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৯৬,৪৪২ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,৬৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৫৯%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৩.৩২% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ২১০.৫৮ (২,১০,৫৮,৮৩,৬৮২) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৮০,২১,৯২৮কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৪ (৪,০০,৬৫,৬২৭)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,১৩,৭১৫
অনিশুবা দোজ
১,০১,০৩,৬১০
প্রিকোসন দোজ
৬৬,৭২,৮১৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,৩৩,৯৪১
অনিশুবা দোজ
১,৭৬,৯৩,৩৯৩
প্রিকোসন দোজ
১,২৯,৭৯,০৪০
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৪,০০,৬৫,৬২৭
অনিশুবা দোজ
২,৯৭,৩২,৬০৯
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৬,১৫,৮৬,৪০২
অনিশুবা দোজ
৫,২০,৭৯,০৮৮
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৬,০৩,৫৪,২৭৩
অনিশুবা দোজ
৫১,২২,১৬,১২৩
প্রিকোসন দোজ
৫,৩৪,৩৪,৩৯৫
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩৮,৫৯,৩১৯
অনিশুবা দোজ
১৯,৬১,১৭,০১৭
প্রিকোসন দোজ
৩,০৯,৮৬,২৮৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭৫,৫২,৮৭৬
অনিশুবা দোজ
১২,২৫,৭৯,২৮৪
প্রিকোসন দোজ
৩,৯০,২৩,৪৫৪
প্রিকোসন দোজ
১৪,৩০,৯৬,৪০৫
অপুনবা
২,১০,৫৮,৮৩,৬৮২
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৯৬,৪৪২তা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.২২% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৫৯%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১০,৬৬৭ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,৩৭,৪৪,৩০১ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,৬৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,০৭,০৯৬ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৮.৩৫ (৮৮,৩৫,২৩,৮৮৬) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৩.৩২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ২.৬২% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1854021
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ তিকা ফংবগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা তিকা দোজ করোর ২০০.২১ হেন্না পীখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স অমসুং শীজিন্নদ্রিবা তিকা দোজ করোর ৬.১৬ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকার অসিনা লৈবাক পুম্বা কোবিদ-১৯ তিকা কাপথোক্নবগী থবকশিং খোঙজেল য়াঙনা অমসুং পাক চাউনা পাঙথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরক্লি। লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তিকা কাপ্পগী থবক জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থবক পাক শন্না তৌনবা অনৌবা ফেজ অমা জুন ২১, ২০২১দগী হৌখি। তিকা থাবগী দ্রাইব অসি তিকা হেন্না ফংহন্দুনা, রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংনা থৌরাং য়াৎপদা নুংঙাইনবা তিকা ফংবগী চাং খঙহন্দুনা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রিমলাইন তৌদুনা খোংজেল য়াঙখৎহল্লে।
লৈবাক শীনবা থুংনা তিকা থাবগী দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত সরকারনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংবু কোবিদ তিকা লেম্না পীবীদুনা শৌঙাক পীরি। কোবিদ-১৯ পাকশন্না কাপ্পগী থবক্কী অনৌবা ফেজদা, কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা তিকা পুথোক্লিবশিংদগী ৭৫% লৈদুনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা থাদরি (শেল অমত্তা লৌদনা)।
তিকা দোজ
(ওগস্ত ২৪, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
২,০০,২১,৬৬,৯৭৫
লৈহৌরিবা বেলেন্স
৬,১৬,৩৮,৬৬০
ভারত সরকারগী (ফ্রী ওব কোস্ত চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাংলুপকী খুত্থাংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা তিকা দোজ করোর ২০০,২১ (২,০০,২১,৬৬,৯৭৫) পীখ্রে।
বেলেন্স অমসুং শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ তিকা দোজ করোর ৬.১৬ (৬,১৬,৩৮,৬৬০) রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপথোক্নবগীদমক লৈরি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1854018
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
24 AUG 2022 6:57PM by PIB Delhi
• 210.58 cr Total Vaccine doses (94.05 cr Second Dose and 14.30 cr Precaution Dose) have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 27,17,979 doses administered in last 24 hours
• India's Active caseload currently stands at 96,442
• Active cases stand at 0.22%
• Recovery Rate currently at 98.59%
• 10,677 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,37,44,301
• 10,649 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (2.62%)
• Weekly Positivity Rate (3.32%)
• 88.35 cr Total Tests conducted so far; 4,07,096 tests conducted in the last 24 hours
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 210.58 Cr
Over 4 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 96,442
10,649 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.59%
Weekly Positivity Rate is presently at 3.32%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 210.58 Cr (2,10,58,83,682) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,80,21,928 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 4 Cr (4,00,65,627) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,13,715
2nd Dose
1,01,03,610
Precaution Dose
66,72,817
FLWs
1st Dose
1,84,33,941
2nd Dose
1,76,93,393
Precaution Dose
1,29,79,040
Age Group 12-14 years
1st Dose
4,00,65,627
2nd Dose
2,97,32,609
Age Group 15-18 years
1st Dose
6,15,86,402
2nd Dose
5,20,79,088
Age Group 18-44 years
1st Dose
56,03,54,273
2nd Dose
51,22,16,123
Precaution Dose
5,34,34,395
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,38,59,319
2nd Dose
19,61,17,017
Precaution Dose
3,09,86,699
Over 60 years
1st Dose
12,75,52,876
2nd Dose
12,25,79,284
Precaution Dose
3,90,23,454
Precaution Dose
14,30,96,405
Total
2,10,58,83,682
India’s Active Caseload currently stands at 96,442. Active cases now constitute 0.22% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.59%. 10,677 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,37,44,301.
10,649 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,07,096 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 88.35 Cr (88,35,23,886) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 3.32% and the Daily Positivity rate is reported to be 2.62%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1854021
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 200.21 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 6.16 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 24 Aug 2022)
SUPPLIED
2,00,21,66,975
BALANCE AVAILABLE
6,16,38,660
More than 200.21 crore (2,00,21,66,975) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 6.16 Cr (6,16,38,660) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1854018
****
Tweet Links