Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 200.21 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 6.16 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
24 AUG 2022 9:26AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 24th Aug 2022)
SUPPLIED
2,00,21,66,975
BALANCE AVAILABLE
6,16,38,660
More than 200.21 crore (2,00,21,66,975) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 6.16 Cr (6,16,38,660) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ তিকা ফংবগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা তিকা দোজ করোর ২০০.২১ হেন্না পীখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স অমসুং শীজিন্নদ্রিবা তিকা দোজ করোর ৬.১৬ হেন্না লৈরি
24 AUG 2022 9:26AM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকার অসিনা লৈবাক পুম্বা কোবিদ-১৯ তিকা কাপথোক্নবগী থবকশিং খোঙজেল য়াঙনা অমসুং পাক চাউনা পাঙথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরক্লি। লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তিকা কাপ্পগী থবক জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থবক পাক শন্না তৌনবা অনৌবা ফেজ অমা জুন ২১, ২০২১দগী হৌখি। তিকা থাবগী দ্রাইব অসি তিকা হেন্না ফংহন্দুনা, রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংনা থৌরাং য়াৎপদা নুংঙাইনবা তিকা ফংবগী চাং খঙহন্দুনা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রিমলাইন তৌদুনা খোংজেল য়াঙখৎহল্লে।
লৈবাক শীনবা থুংনা তিকা থাবগী দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত সরকারনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংবু কোবিদ তিকা লেম্না পীবীদুনা শৌঙাক পীরি। কোবিদ-১৯ পাকশন্না কাপ্পগী থবক্কী অনৌবা ফেজদা, কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা তিকা পুথোক্লিবশিংদগী ৭৫% লৈদুনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা থাদরি (শেল অমত্তা লৌদনা)।
তিকা দোজ
(ওগস্ত ২৪, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
২,০০,২১,৬৬,৯৭৫
লৈহৌরিবা বেলেন্স
৬,১৬,৩৮,৬৬০
ভারত সরকারগী (ফ্রী ওব কোস্ত চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাংলুপকী খুত্থাংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা তিকা দোজ করোর ২০০,২১ (২,০০,২১,৬৬,৯৭৫) পীখ্রে।
বেলেন্স অমসুং শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ তিকা দোজ করোর ৬.১৬ (৬,১৬,৩৮,৬৬০) রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপথোক্নবগীদমক লৈরি।