মাইন্স মন্ত্রালয়
সরকারনা মিনরেল এক্সপ্লোরেসন্দা প্রাইবেৎ ফর্মশিং হেন্না পুক্নিং চীংশিন্নবা হোৎনরি – শ্রী প্রলহাদ জোশী
অপুনবা কোল প্রদক্সন মিলিয়ন তন ৯০০ য়ৌরবা য়ানা লৈ;
ফিস্কল অসিদা কেপ্তিব কোল মাইনগী প্রদক্সন মিলিয়ন তন ১৪০ য়ৌবগী রেকোর্দ তৌরগনি
23 AUG 2022 3:04PM by PIB Imphal
কোল, মাইন্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী প্রলহাদ জোশীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্রনা মিনরেল এক্সপ্লোরেসন্দা প্রাইবেৎ ওন্তপ্রিনোর হেন্না পুক্নিং চীংশিন্নবা লেপ্পা লৈতনা খোঙথাংশিং লৌখৎলি। দ্রোন অমসুং খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নবা হেনগৎহন্দুনা অকোইবগী ফীভমদা অকাইবা থোকহনদনা মিনরেল এক্সপ্লোরেসন অসি চত্থগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
ঙসি এন.এম.দি.সি. লিমিতেদ, স্তীল মন্ত্রালয়, মাইন্স মন্ত্রালয় অমসুং এফ.আই.সি.সি.আই.না শিনবা “ইন্দিয়ন মিনরেল্স এন্দ মেতেল্স ইন্দস্ত্রী – ত্রাঞ্জিসন তুৱার্দস ২০৩০ এন্দ বিজন ২০৪৭” হায়বা নুমিৎ নিনিগী মালেমগী থাক্কী কনফরেন্স অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী জোশীনা হায়খি মমাং চহিদা কম্মর্সিএল কোল মাইন লিলাম লাউবগী খুত্থাংদা অহেনবা আই লুপা করোর ২৫০০০ লাকখি
অমসুং ওরিশাগী রাজ্যনা আই লাকহনবদা মকোক্তা লৈখি। মন্ত্রীনা জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (জি.এস.আই.)দা ন্যু এজ মিনরেল এক্সপ্লোরেসন্দা মীৎয়েং চংনবা হায়খি। মাইনিং সেক্তরদা হন্দক্তা পাইখৎখিবা রিফোর্ম খরগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী জোশীনা হায়খি মদুদি কেপ্তিব মাইনশিংদগী কোল পুথোকপা অসি মমাংগী শেনবা চহিদা মিলিয়ন তন ৮৯ ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা চহি অসিদা মিলিয়ন তন ১৪০ য়ৌরবা য়াই পান্নরি। শেনবা চহি অসিগী মনুংদা পুথোকপা অপুনবা কোল অসি মিলিয়ন তন ৯০০ য়ৌরবা য়ানা লৈ হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি।
মিনরেল এক্সপ্লোরেসন্দা শাহৌ হেন্না পীনবগীদমক নেস্নেল মিনরেল এক্সপ্লোরেসন ত্রস্ত (এন.এম.ইতি.)না ওতোনোমস বোদী অমা শেমখি হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি। ওস্ত্রেলিয়াদা হন্দক্তা চৎখিবা মহাক্কী মাইপাক্লবা খোঙচৎ অদু নীংশিংলদুনা শ্রী প্রলহাদ জোশীনা হায়খি ওস্ত্রেলিয়াগা য়েংনবদা ঐখোয়গী মিনরেল এক্সপ্লোরেসন অসি অকক্নবা মফম খরা খক্তদা লোইশিল্লি। মহাক্না হায়খি হন্দক্কী অনৌবা থৌশিলশিং অমসুং এক্ত অমসুং রুলশিংদা অমেন্দমেন্তশিং তৌখিবগী ফল ওইনা মেজর মিনরেল ব্লোক ১৯০ হৌখিবা চহি তরেৎ অসিদা লিলাম লাউখি। কম্মর্সিএল কোল মাইন লিলাম লাউবা অসি অচৌবা মাইপাকপা অমনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা মন্ত্রীনা পি.এস.য়ু.শিংদা এল্লোৎ তৌখিবা কোল ব্লোকশিংদা অথুবদা প্রদক্সন হৌনবা নত্ত্রগনা হায়রিবা অদু অমুক হন্না লিলাম লাউনবা মন্ত্রালয়দা শীন্নৌ হায়না ফোঙদোকখি।

Ministry of Mines
Government Keen to Attract More Private Firms into Mineral Exploration – Shri Pralhad Joshi
Overall Coal Production likely to Touch 900 Million Ton ;
Captive Coal Mine Production to Record 140 Million Ton This Fiscal
23 AUG 2022 3:04PM by PIB Delhi
Union Minister of Coal, Mines and Parliamentary Affairs Shri Pralhad Joshi said that the Center is making sustained efforts to attract more private entrepreneurs into mineral exploration. Mineral exploration will be carried out without adverse environmental impact through enhanced use of drones and other latest technologies, he said.
Addressing two-day International Conference on “Indian Minerals & Metals Industry - Transition Towards 2030 & Vision 2047” organized by NMDC Ltd, Ministry of Steel, Ministry of Mines and FICCI here today, Shri Joshi said that through commercial coal mine auctioning Rs.25000 crore additional revenue has been generated last year and State of Odisha stood first in revenue generation. The Minister called upon Geological Survey of India (GSI) to focus on new age minerals’ exploration. Touching upon some of the recent reforms initiated in the mining sector, Shri Joshi said that coal production from captive mines is expected to touch 140 million ton this year compared to 89 million ton last fiscal. Total coal production during this financial year is likely to record 900 million ton, the minister further stated.
In order to give further fillip to mineral exploration, National Mineral Exploration Trust (NMET) has been made an autonomous body, the minister added. Recalling his recent successful visit to Australia, Shri Pralhad Joshi said that compared to Australia our mineral exploration is restricted to limited area. He said that as result of recent innovative initiatives and amendments in Acts and rules, 190 major mineral blocks have been auctioned during the last seven years. Pointing out that commercial coal mine auction is a big success, the minister urged the PSUs to start production from allotted coal blocks at the earliest or else the same may be a surrendered to the ministry for re-auctioning.