শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা চাবহার পোর্ত চৎনবগীদমক অমসুং ইরানগী মন্ত্রীশিংগা লোয়ননা বাইলেতরেলগী ওইবা মীফমশিংদা শরুক য়ারুনবা ইরান/য়ু.এ.ই.দা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎখ্রে
18 AUG 2022 4:02PM by PIB Imphal
পোর্তস, শিপ্পিং এন্দ ৱাতরৱেজ অমসুং আয়ুশকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা ওগস্ত ১৮, ২০২২দগী হৌদুনা ইরান অমসুং য়ু.এ.ই.দা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎখ্রে। মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা শ্রী সোনোৱালনা ইরানগী চাবহারদা লৈবা শহীদ বহশতি পোর্ত্তা অমসুং জেবেল অলী পোর্ত য়াওনা য়ু.এ.ই.দা চৎকনি। চাবহার পোর্ত অসি লৈবাক অসিগী অহানবা ওভর্সীস পোর্ত প্রোজেক্তনি। চাবহার পোর্ত প্রোজেক্ত শেমগৎ-শাগৎপা অসি জাতিগী ওইনা মরু ওইবা অচৌবা প্রোজেক্ত অমনি।
লাইচৎনা মরম ওইদুনা ভারত্তগী ইরান অমসুং ভাইস-ভর্সাগী চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মশিং অসি হন্থখি। মন্ত্রীগী খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা মরীশিং অমসুং সমু্দ্রগী লমদা লৈরিবা মরী অসিবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। খোঙচৎ অসিনা য়ুরোপ, রসিয়া অমসুং সি.আই.এস. লৈবাকশিংগা লোয়ননা ভারতনা লালোন-ইতিক তৌনবগী গেৎৱে অমা ওইনা চাবহার অসি মরু ওইনা হায়নসু ফোঙদোক্কনি। মন্ত্রীনা ইস্লামিক রিবাপ্লিক ওফ ইরানগী সরকারগী রোদ এন্দ অর্বান দিবেলপমেন্ত অমসুং হেল্থ এন্দ মেদিকেল এজুকেসনগী মন্ত্রীশিংগা লোয়ননা বাইলেতরেলগী ওইবা মীফমশিংদা শরক য়াগনি।
খোঙচৎ অসিদা ভারত সরকার অমসুং ইস্লামিক রিবাপ্লিক ওফ ইরানগী সরকারগী মরক্তা সমুদ্রগী খোঙচৎশিংদা অথিংবা লৈতবা হীরোইশিংগী সর্তিফিকেৎস ওফ কম্পিতেন্সীগী ম্যুচুএল রিকগনিসনগী মতাংদা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অমসু খুৎয়েক পীনগনি।
মন্ত্রীনা তেহরানদা বেজ তৌবা সি.আই.এস. লৈবাকশিংগী এম্বেসেদরশিংগসু উন্নগনি। শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা য়ু.এ.ই.গী জেবেল অলী পোর্ত্তসু চৎকনি অমসুং খোঙচৎ অসিদা দাইসকা উন্নগনি। য়ু.এ.ই.দা লৈবা শিপ্পিং/ফ্রেৎ কম্পনীশিংগী মকোকশিংগা লোয়ননা পাঙথোকপা রাউন্দ তেবল মীফমশিংদা মন্ত্রীনা শরুক য়াগনি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Sarbananda Sonowal embarks on an official visit to Iran / UAE to visit Chabahar Port and to participate in bilateral meetings with Iranian Ministers
18 AUG 2022 4:02PM by PIB Delhi
Union Minister of Ports, Shipping & Waterways and AYUSH Shri Sarbananda Sonowal embarked on an official visit to Iran and UAE beginning August 18, 2022. During his visit, Shri Sonowal will be visiting the Shahid Beheshti Port of Chabahar, Iran and UAE including Jebel Ali Port. Chabahar Port is Country's first overseas port project. The development of Chabahar Port Project is a prestigious project of national importance.
Due to pandemic, there were less number of visits from India to Iran and vice-versa. This Ministerial visit will strengthen ties and maritime relationship between the two nations. This visit will also highlight the importance of Chabahar as a gateway for Indian trade with Europe, Russia and CIS countries. The Minister will take part in bilateral meetings with the Ministers of Road & Urban Development and Health & Medical Education of the Government of the Islamic Republic of Iran.
During this visit, a Memorandum of Understanding concerning Mutual Recognition of Seafarer’s Certificates of Competency in Unlimited Voyages between the Government of India and the Government of the Islamic Republic of Iran is also proposed to be signed.
The Minister will also meet the Ambassadors of CIS countries based in Teheran. Shri Sarbananda Sonowal will also visit Jebel Ali Port, UAE and meet dais during the visit. Round Table meetings with Heads of Shipping/Freight Companies in UAE will also be attended by him.