লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
শ্রী জস্তিস উদয় উমেশ ললিতপু ভারতকী ৪৯শুবা চীফ জস্তিস ওইনা খনখ্রে
10 AUG 2022 5:33PM by PIB Imphal
ভারতকী সংবিধানগী আর্তিকল ১২৪গী ক্লোজ (২)না পীরিবা শক্তি অদু শিজিন্নদুনা, রাস্ত্রপতিনা সুপ্রীম কোর্তকী জজ, শ্রী জস্তিস উদয় উমেশ ললিতপু ভারতকী চীফ জস্তিস ওইনা খনখ্রে। জস্তিস উদয় উমেশ ললিতনা ২০২২গী ওগস্ত ২৭তা ভারতকী ৪৯শুবা চীফ জস্তিস ওইনা ফম পুরগনি।
জস্তিস উদয় উমেশ ললিত অসি বারদগী ২০১৪গী ওগস্ততা ভারতকী সুপ্রীম কোর্তকী জজ ওইনা খনখি। ললিতনা ১৯৭১দা ১৩শুবা সি.জে.আই. ওইনা থৌ পুরম্বা জস্তিস এস.এম. সিক্রিগী মতুংদা বারদগী সুপ্রীম কোর্ততা দাইরেক্ত ওইনা ফম কারকখিবা ভারতকী অনিশুবা চীফ জস্তিস ওইরগনি। জস্তিস ললিতনা তর্ম অনিরক সুপ্রীম কোর্ত লিগেল সর্বিস কমিতীগী মেম্বর ওইনা থৌ পুরম্মি।
জস্তিস য়ু.য়ু. ললিতনা মমীং লৈরবা শিংথানিংঙাই ওইবা জজমেন্ত কয়া অমা মহাক্না তোখিবগী ক্রেদিৎ লৈ।
মহারাস্ত্রগি সোলাপুরদা ১৯৫৭গী নবেম্বর ৯দা পোকখিবা জস্তিস ললিত অসি ১৯৮৩গী জুনদা মহারাস্ত্র অমসুং গোৱাগী বার কাউন্সিলনা এদভোকেত ওইনা খনখি। মহাক্না ১৯৮৬কী জনুৱারীদা মহাক্কী প্রক্তিস অদু দিল্লীদা হোংদ্রিঙৈদা ১৯৮৫কী দিসেম্বর ফাওবা বোম্বেগী হাই কোর্ততা প্রক্তিস তৌখি।
মহাক্না ১৯৮৬কী ওক্তোবরদগীনা ১৯৯২ ফাওবা শ্রী সোলি জে. সোরবজীগী চেম্বরদা থবক তৌরমখি অমসুং শ্রি সোলি জে. সোরবজীনা ভারতকী এতোর্নী জেনরেল ওইরিঙৈ মনুংদা য়ুনিয়ন ওফ ইন্দিয়াগী ওকিলশিংগী পেনেলদা য়াওরমখি। মহাক্না ১৯৯২দগীনা ২০০২ ফাওবা এদভোকেত ওন রেকোর্দ ওইনা প্রক্তিস তৌরম্মি অমসুং ২০০৪গী এপ্রিলদা সুপ্রীম কোর্তনা সেনিয়র এদভোকেত ওইনা ফম পীখি। মহাক অসি উমং-ৱামংগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং, গারীনা থোকহনবা পোল্যুশন, য়ামুনাগী পোল্যুশন অসিনচিংবা কয়া য়াওনা মরু ওইবা ইশুশিংদা এমিকস ক্যুরী ওইনসু খনখি। মহাক অসি ২জি. গা মরী লৈনবা ৱাফম খুদিংমক্তা ত্রায়েল পাংথোক্নবগীদমক্তা সুপ্রীম কোর্তকী য়াথংগী মখাদা সি.বি.আই.গীদমক্তা স্পেসিবল পব্লিক প্রোসিক্যুতর ওইনা খনখি।

Ministry of Law and Justice
Shri Justice Uday Umesh Lalit appointed as 49th Chief Justice of India
10 AUG 2022 5:33PM by PIB Delhi
In exercise of the power conferred by clause (2) of Article 124 of the Constitution of India, the President has appointed Shri Justice Uday Umesh Lalit, Judge of the Supreme Court as the Chief Justice of India. Justice Uday Umesh Lalit will take over as the 49th Chief Justice of India on 27th August 2022.
Justice Uday Umesh Lalit was appointed as Judge of the Supreme Court of India on August 2014 from the Bar. Justice Lalit will become the second Chief Justice of India to be directly elevated to the Supreme Court from the Bar, after Justice S.M. Sikri, who served as the 13 th CJI in 1971. Justice Lalit has served as a Member of Supreme Court Legal Services Committee for two terms.
Justice U.U. Lalit has to his credit several landmark judgments.
Born on 9th November, 1957 at Solapur, Maharashtra, Justice Lalit was enrolled as an Advocate by the Bar Council of Maharashtra and Goa in June, 1983. He practised in the High Court of Bombay till December, 1985 before shifting his practice to Delhi in January, 1986.
He worked in the chambers of Shri Soli J. Sorabjee from October 1986 till 1992 and was on the panel of lawyers for Union of India during the period Shri Soli J. Sorabjee was Attomey General for India. From 1992 till 2002 he practised as Advocate on Record and was designated as Senior Advocate by the Supreme Court in April 2004. He was also appointed Amicus Curiae in many important issues, including Forest matters, Vehicular Pollution, Pollution of Yamuna etc. He was appointed as Special Public Prosecutor for CBI under the orders of the Supreme Court to conduct trial in all 2G matters.