নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
তোপ্স এথলেত অমসুং সাই এন.সি.ও.ই.গী ত্রেনী, বিন্দ্যারানিনা মাগী অহানবা সি.দবল্যু.জি.দা মাইপাকপা ঙমখ্রে
31 JUL 2022 5:41PM by PIB Imphal
ৱেতলিফতর বিন্দ্যারানি দেবিনা কম্মনৱেল্থ গেমসকী নুপীগী কে.জি. ৫৫দা সিলভর মেদল লৌবা ঙমখি। মহাক্না অপুনবা অরুম্বা কে.জি. ২০২ (কে.জি. ৮৬+কে.জি. ১১৬) থাংগৎখি।
মনিপুরগী বিন্দ্যারানি দেবিনা মহাক্কী পোক্নফম ওইরিবা ইম্ফালদা ৱেতলিফতিং হৌখিবা চহি অদু দিকেদ অমা ফাদ্রি। মশান্না অসি শান্নবা হৌবগী চহি ৩গী মনুংদা মহাক্না ইম্ফালদা লৈবা স্পোর্স ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (সাই)গী নেস্নেল সেন্তর ফোর এক্সিলেন্স (এন.সি.ও.ই.)দা ত্রেনিং তৌনবা খনখি অমসুং মসিদগী হৌনা মহাক্না মাংদা চংশিনবা হৌখি।
লেপ্পা লৈতনা অমসুং অকনবা মওংদা এন.সি.ও.ই. ইম্ফালদা চহি ৩ ত্রেনিং তৌরবা মতুংদা ইং কুমজা ২০১৯দা সাইগী পতিয়ালা রিজনেল সেন্তরগী ইন্দিয়ন নেস্নেল কেম্পকীদমক খনখি।
চহি খরা অসিদা মহাক্না কম্মনৱেল্থ সিনিয়র চেম্পিয়নশিপ ২০১৯দা গোল্দ মেদল অমা, ইং কুমজা ২০২১দা চপ মান্নবা ইভেন্ত অসিদা সিলভর অমা য়াওনা ইন্তর্নেস্নেল ইভেন্ত কয়াদা মাইপাকপা ঙমখি, অদুবু জুলাই ৩০গী নুমিদাংদা মহাক্না বর্মিংঘমদা পাঙথোক্লিবা কম্মনৱেল্থ গেমসকী কে.জি. ৫৫গী ইভেন্ততা সিলভর মেদল লৌখিবা অসিনা মহাক্কী খ্বাইদগী চাউবা মালেমগী থাক্কী মাইপাকপা ওইখি।
ঐখোয়গী কম্মনৱেল্থ য়াওগদৌরিবা অসিনা সি.দবল্যু.জি.গীদমক নীংথিনা শেম-শাবা য়ানবগীদমক য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয় (এম.ৱাই.এ.এস.)না মখোয়গী এনুএল কেলেন্দর ফোর ত্রেনিং এন্দ কম্পিতিসন্স (এ.সি.তি.সি.) স্কিমগী খুত্থাংদা সাইগী মখাদা পুন্না লুপা ২৫,৬৩,৩৩৬ ফন্দিং তৌখি। স্কিম অসিনা অতোপ্পা ৱেতলিফতরশিংগা লোয়ননা বিন্দ্যারানিবু অচৌবা ইভেন্ত অসিগী মমাংদা মসিগী ফীভম খঙদোকপা ঙমজনবা বর্মিংঘমদা থা অমগী মমাংদা থাখি। বিন্দ্যারানি অসি তার্গেৎ ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিমগী দিবেলপমেন্ত গ্রুপকী শরুক অমসু ওইখি, মসিনা লুপা ২৫,০০০গী পোক্কেৎ এলাৱেন্স থাগী ওইনা পীবগা লোয়ননা মহাক্কী ত্রেনিংগী পর্সনেলাইজ সপ্পোর্ত ফংহনখি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Bindyarani, TOPS athlete and SAI NCOE trainee shines at maiden CWG
31 JUL 2022 5:41PM by PIB Delhi
Weightlifter Bindyarani Devi clinched a silver medal in the women’s 55kg at the Commonwealth Games. She lifted a total weight of 202kg (86kg+116kg).
It was less than a decade back that Manipur's Bindyarani Devi started Weightlifting in the year in her hometown Imphal. In less than 3 years of taking up the sport she was selected for training at Sports Authority of India's (SAI) National Centre of Excellence(NCoE) in Imphal and there was no turning back from there.
After 3 years of constant training and hard work at NCOE Imphal, she was selected for the Indian National Camp in SAI's Patiala Regional Centre in the year 2019.
Over the years she has won many international events including a Gold Medal in Commonwealth Senior Championship 2019, a Silver at the same event in the year 2021, but her biggest International achievement came on the night of July 30th when she won the Silver medal in the 55kg event of Commonwealth Games in Birmingham.
To make sure that our Commonwealth champ was well prepared for the CWG, the Ministry of Youth Affairs and Sports (MYAS) via their Annual Callender for Training & Competitions (ACTC) scheme under SAI funded a total Rs 25,63,336. The Scheme also sent Bindyarani, along with other weightlifters to Birmingham a month before the event so they can acclimatize to the conditions before the big event. Bindyarani is also part of the Target Olympic Podium Scheme's development group, which allows her to get personalised support for her training along with a monthly out of pocket allowance of Rs 25,000.